نان، کیک و شیرینی

تارت سیب؛ طرز تهیه تارت سیب خوشمزه خانگی

مواد لازم تارت سیب:

دستور خمیر تارت:

نام مادهٔ غذاییمقدار
آرد الک شده۱۰۰ گرم
نمک و شکریک سوم قاشق چای‌خوری از هر کدام
آب کاملاً سرد۵۰ میلی‌لیتر
کره۸۰ گرم

طرز درست کردن خمیر:

نکته: خمیر تارت را نباید زیاد ورز داد.

کره را به قطعات نیم سانتیمتری بریده در یخچال سرد می‌کنیم در داخل یک کاسه آرد را ریخته وسط آن را گود کرده کره را در وسط آرد و نمک و شکر می‌ریزیم. با انگشت آرد را به کره آغشته می‌کنیم تا تمام کره شکل خود را از دست بدهد. کم‌کم آب سرد را اضافه کرده با لیسک با مایه مخلوط می‌کنیم. خمیر را در وسط کاسه جمع کرده بدون آنکه آن را ورز بدهیم از وسط خمیر را نصف کرده دو قسمت را روی هم قرار می‌دهیم. خمیر را در داخل نایلون گذاشته و به مدت دو ساعت در یخچال قرار می‌دهیم.

طرز باز و بسته کردن خمیر:

بر روی سطح صافی که کمی آرد بر روی آن پاشیده شده خمیر را قرار داده با کوبیدن وردنه آن را کمی نرم می‌کنیم. سپس خمیر را با وردنه باز می‌کنیم. آرد اضافه را از سطح خمیر زدوده و خمیر مستطیل شکل را در حالتی که عرض آن به طرف ما قرار گرفته بصورت سه لا تا می‌زنیم. بدین صورت که اول یک سوم خمیر را که به طرف ما قرار دارد به داخل تا زده و بعد قسمتی که دور از ما قرار دارد را بر روی این دو لا تا می‌زنیم بدین ترتیب خمیر سه لا به دست می‌آید. بعد خمیر را ۹۰ درجه در جهت یکسان با دفعات بعد بطور مثال هر بار تنها به جهت راست بطوریکه لبه‌های بریده شده به طرف ما قرار بگیرد می‌چرخانیم. با وردنه آن را به شکل مستطیل شکل باز می‌کنیم و سپس بصورت سه لا تا می‌زنیم. خمیر را داخل نایلون قرار داده و به مدت بیش از ۲۰ دقیقه در یخچال می‌گذاریم.

خمیر را بعد از در آوردن از یخچال به ضخامت یک و نیم میلی‌متر پهن کرده و سپس آن را در داخل قالب پهن کرده قسمت‌های اضافه را با استفاده از وردنه می‌بریم. باید در تمام سطح خمیر با چنگال سوراخ‌های ریزی ایجاد کرد که بخار کره بتواند از داخل خمیر خارج شود.

روی خمیر را کاغذ آلومینیوم پهن کرده و روی آن فلزهای مخصوص پخت پای یا تارت یا در ایران که موجود نیست برنج یا لوبیا یا حبوبات سنگین ریخته تا از باد کردن بیش از حد خمیر جلوگیری کنیم.

خمیر را در فری که از قبل به حرارت ۲۰۰ درجه رسیده، حدود ۱۵ دقیقه پخته سپس یک بار آن را از فر خارج کرده و آلومینیوم را از روی آن برمی‌داریم. دمای فر را به ۱۸۰ درجه رسانده به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه دیگر می‌پزیم.

کرم برای داخل تارت:

نام مادهٔ غذاییمقدار
آرد الک شده۴۰ گرم
پودر بادام۵۰ گرم
شکر۶۰ گرم
خامه۳ قاشق غذاخوری
شیر۱۰۰ میلی‌لیتر
تخم مرغیک تخم مرغ کامل و یک زرده
کره۲۰ گرم
سیب2 عدد

طرز تهیه تارت سیب:

خمیر تارت را که به ضخامت ۱ و نیم میلی‌متر درآورده در داخل قالب پهن کرده و سپس در یخچال سرد می‌کنیم. این تارت نیاز به پخت خمیر به تنهایی ندارد.

برای درست کردن کرم آرد و پودر بادام و شکر را باهم الک کرده خامه و شیر را کم‌کم اضافه کرده بهم می‌زنیم. زرده و تخم مرغ کامل را ابتدا کمی بهم زرده تا زرده و سفیده مخلوط شود سپس به این مایه اضافه می‌کنیم. کرهٔ ذوب شده را نیز مخلوط کرده بهم می‌زنیم.

پوست دو عدد سیب را کنده، سیب را بصورت برش‌هایی به قطر ۳ میلی‌متر در میاوریم. بعد از اینکه این سیب را یک دور در داخل قالب ۲۲ سانتیمتری چیدید سیب‌های دور دوم را در لایه داخلی‌تر طوری لابه لای سیب‌های لایه اول قرار می‌دهیم که لایه خارجی بصورت ایستاده در بیاید و هر برش لایه خارجی به یک برش لایه داخلی تکیه کند.

در داخل فضاهای خالی تارت کرم تارت را می‌ریزیم. تارت را در فری که با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده ابتدا به مدت ۱۰ دقیقه می‌پزیم و سپس دمای فر را به ۱۸۰ درجه رسانده به مدت ۳۰-۲۰ دقیقه می‌پزیم.

نوش جان 😉

به این مطلب امتیاز دهید
منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا