برای جلوگیری از سیاه شدن موز چه کنیم؟
![سیاه شدن موز](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2021/01/Green-bananas.jpg)
در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، به موضوع “برای جلوگیری از سیاه شدن موز چه کنیم؟” میپردازیم. ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.
یکی از کارهایی که مشکل به نظر میرسد جلوگیری از سیاه شدن موز و تازه نگه داشتن آن به مدت چند روز است. گرچه بهترین کار این است که موز را به اندازه مصرف و تازه به تازه خرید کنیم، اما اگر بنا به دلایلی مجبور به نگهداری از آن هستید این مطلب را از دست ندهد.
علت سیاه شدن موز چیست؟
موز از خود گاز اتیلن تولید می کند که باعث افزایش تنفس موز و رسیدن و سیاه شدن آن میشود. نقاط سیاه رنگ روی پوست موز به علت تنفس موز و ازبین رفتن بافت پوست است.
علت دیگر وجود آنزیم پلیفنول اکسیداز است. اگر موز تحت فشار قرار گیرد یا ضربه ببیند، این آنزیم در میوه ترشح شده و باعث سیاه شدن موز میشود.
بنابراین برای جدا کردن موز از شاخه آن را از قسمت چوب بالایش ببرید و میوه را با دست نگیرید و فشار ندهید.
شکسته شدن رنگ دانههای زرد روی پوست موز باعث ایجاد رنگ قهوهای میشود.
راهنمای خرید موز
اگر قصد نگهداری موز را دارید، موزهای خیلی رسیده که کامل زرد رنگ هستند را نخرید چون ماندگاری کمی دارند.
موزهایی برای نگهداری مناسب هستند که قسمت پایین آنها یا کنارههایشان سبز رنگ باشد تا فرصت رسیدن داشته باشند.
موزهایی انتخاب کنید که نقاط یا لکههای قهوهای نداشته باشند، چون باید حداکثر 2 تا 3 روز دیگر آن را مصرف کنید، در غیر این صورت کیفیت خود را از دست میدهد.
موزهایی که میخرید سوراخهای ریز، له شدگی و شکاف بر روی پوست نداشته باشند.
چگونه از سیاه شدن موز در یخچال جلوگیری کنیم
نکاتی در خصوص مصرف موز
بهتر است قبل از مصرف، موزها را با آب سرد بشویید تا سموم روی پوست آن از بین برود. سپس با دستمال پارچهای تمیز به آرامی خشک کنید.
اگر موز را نمیشویید، آن را طوری مصرف کنید که پوست با میوه داخل آن تماس نداشته باشد.
موز نشسته را با پوستش خرد نکنید زیرا سموم سطح پوست به داخل میوه انتقال مییابد.
موز را دقیقاً قبل از مصرف بشویید زیرا شستشوی آن باعث میشود زودتر فاسد شود.
موزها را در جای گرم قرار ندهید زیرا در معرض گرما زودتر میرسند.
موز را تا زمان رسیدن در دمای اتاقی که گرم نباشد نگه دارید، زیرا اگر قبل از رسیدن موز، آن را در یخچال بگذارید، سیاه شدن موز تسریع میشود، در حالی که هنوز میوه آن نرسیده است.
روش های جلوگیری از سیاه شدن موز
موزهایی که در همان روز مصرف میشوند نیاز به نگهداری در یخچال ندارند. اگر میخواهید موز را چند روز نگهدارید میتوانید به یکی از روشهای زیر عمل کنید:
میتوانید دور ساقه موز فویل بپیچید تا از سیاه شدن آن جلوگیری شود.
موزها را با چاقو از خوشه اصلی جدا کنید. مراقب باشید آنها را فشار نداده و هم چنین دمشان کنده نشود.
هر یک از موزها را در روزنامه پیچیده و همه را داخل نایلون قرار دهید ولی در نایلون را نبندید تا اکسیژن کافی به موزها برسد. سپس نایلون را در یخچال قرار دهید.
روزنامه رطوبت موز را جذب کرده و باعث کاهش تنفس و تبادلات گازی موز میشود.
یک روش دیگر جلوگیری از سیاه شدن موز حتی تا 7 روز این است که دور ساقه موز پلاستیک بپیچید تا اکسیژن کمتری به آن برسد.
به موز آبلیمو، آب آناناس، آب پرتقال، آب لیمو شیرین، آب گریپ فروت یا آب سیب بزنید تا مدت طولانیتری زرد بماند.
اسید موجود در آنها روند قهوهای شدن موز را کاهش میدهد. این روش برای موز خرد شده هم کاربرد دارد.
در یک پیمانه آب یک چهارم پیمانه سرکه بریزید و تکههای موز را به مدت حداکثر 3 دقیقه در این محلول غوطه ور کنید.
یک عدد قرص ویتامین ث خرد شده یا یک قرص جوشان ویتامین ث را در یک لیوان آب بریزید و هم بزنید. موز را چند ثانیه کوتاه در این محلول قرار دهید.
موزها را مستقیماً در کیسههای پلاستیکی بسته بندی نکنید. بلکه از ساقه ببرید و تک تک در پلاستیک ببندید.
کف ظرف در داری را دستمال خشک و تمیز پهن کرده و موزها را در ظرف بگذارید. درب ظرف را بسته و در طبقه پایین یخچال قرار دهید.
میتوانید مانند میوه روشها شاخه موز را در کیسه پلاستیکی گذاشته و در هوای آزاد و محلی خنک آویزان کنید. این کار از کوفته شدن و له شدگی موز جلوگیری میکند.
میتوانید موز را در طبقات پایینتر یخچال هم آویزان کنید.
جلوگیری از سیاه شدن موز
روش فریز کردن موز
موز را در ظرف پلاستیکی غیر قابل نفوذ قرار داده و سپس در فریزر نگهداری کنید. چند ساعت قبل از مصرف، آن را از فریزر خارج کنید تایخ زدایی شده و قابل مصرف شوند.
موز را از سایر میوهها جدا کنید
به دلیل تولید گاز اتیلن توسط موز، اگر آن را کنار میوههای نارسی مانند سیب یا خرمالو قرار دهید رسیدن آنها را تسریع میکند.
اتیلن باعث نرم شدن بافت میوه میشود اما تأثیر سوئی روی آن ندارد.
گاهی اوقات موزهای وارداتی بسیار سبز و نارس هستند. این موزها را به وسیله ابزارهای مخصوص در معرض گاز اتیلن قرار میدهند. در نتیجه موز سبز نارس خیلی سریع رسیده و زرد شده و وارد بازار عرضه میشود.
آیا خوردن موزی که پوستش سیاه شده ضرر دارد؟
جالب است بدانید حتی زمانی که موزهای شما تغییر رنگ داده و سیاه شدند نیزخاصیت خود را حفظ کرده و همچنان مصرف آن برای سلامتی مفید است.
خوردن موز رسیدهای که قسمتهایی از بافت داخل آن لکدار و نرم شده هیچ اشکالی ندارد و تا زمانی که طعم اصلی موز از بین نرفته باشد، میتوان آن را مصرف کرد.
اما وقتی موز نرمشده مدت بیشتری بماند، حالت لهیدگی پیدا میکند، دچار تخمیر میشود و طعم و مزه آن تحت تأثیر قرار میگیرد.
خوردن موزی که پوستش سیاه شده است، خطرناک نیست، فقط نباید بوی فساد گرفته باشد و یا به حدی نرسیده باشد که آب افتاده باشد.