نان و شیرینی

طرز تهیه شیرینی چولو لاری (شیرینی لارستان)

چُوَلو یکی از شیرینی‌های شهر لار در استان فارس است.

مواد لازم شیرینی چولو لاری:

  • آرد: ۵۰۰ گرم
  • روغن جامد یا کره: ۲۰۰ گرم
  • شکر: ۲۰۰ گرم
  • پودر زنجبیل: یک چهارم پیمانه
  • آب گرم: به میزان لازم (به میزانی که خمیر نسبتاً سفتی به دست آید)

طرز تهیه شیرینی چولو لاری:

1. ابتدا روغن را ذوب کرده و با شکر و آرد مخلوط می‌کنیم و با دست آن را ورز می‌دهیم.

2. پس از مخلوط شدن شکر و آرد با همدیگر زنجبیل را نیز به آن افزوده و مجدداً خمیر را ورز می‌دهیم تا صاف و یکدست شود.

3. آنگاه آب گرم را به آن‌ها اضافه کرده و با دست مواد را مخلوط می‌کنیم تا به صورت خمیر قابل انعطافی در بیاید که به دست نچسبد.

4. خمیر را به مدت نیم ساعت درون کیسه فریزری قرار می‌دهیم. پس از نیم ساعت، خمیر را در سطح صافی با وردنه پهن می‌کنیم تا ضخامت آن به یک سانتیمتر برسد.

5. بعد با قالب گرد شیرینی خمیر را قالب می‌زنیم. ماهیتابه را روی شعله اجاق گذاشته تا کاملاً داغ شود (این شیرینی به روغن نیازی ندارد) خمیرهای قالب زده را در تابه می‌گذاریم و زمانی که مطمئن شدیم یک طرف آن برشته شده با کاردک آن را برمی‌گردانیم تا طرف دیگرش هم سرخ و پخته شود، در انتها آن‌ها را در ظرفی می‌گذاریم تا کاملاً سرد شود.

نوش جان 😉

کتاب الکترونیکی رمان شازده کوچولو اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی پنج زبان عشق، گری چاپمن اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی ذهن آگاهی برای مدیریت استرس اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی چگونه ازدواج را به موفقیت تبدیل کنیم؟ اطلاعات بیشتر
کتاب اکترونیکی مارپیچ رو به بالا (وارونه سازی جریان افسردگی) اطلاعات بیشتر
دانلود کتاب غلبه بر ناتوانی جنسی (اختلال در نعوظ) اطلاعات بیشتر

پکیج دانلودی درمان دائمی زود انزالی

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی + فایل صوتی دوره + برنامه تمرینی + آموزش تصویری تمرینات + موسیقی تراپی + پشتیبانی 35 روزه

اطلاعات بیشتر
منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام،من از اهالی لارستان هستم و باید بگم که اسم این شیرینی چغلو هست نه چولو!!!
    لطفا سرعتر درستش کنید!

    1. سلام و درود دوست گرامی
      نام این شیرینی در پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر لار و دیگر منابع چٌوَلو (čovolu) ذکر شده است و جایی از عنوان نام برده توسط شما مطلبی آورده نشده است.

      در منبعی دیگر نیز به شرح زیر است:
      چرا شيريني چولو رو به اين اسم مي‌شناسيم و ريشه‌اش چيست؟
      براي پهن كردن خمير چولو از چوه‌اي كه شياردار است استفاده مي‌كنند و با كمك اين چوه روي خمير رو راه راه كرده و پس از قالب گرفتن خميرهاي راه راه شده، از همان طرفي كه راه راه شده بر روي تابه داغ مي‌گذارند تا شكل خودش رو حفظ كنه و اگه از قسمت صاف خمير روي تابه بگذارند كم‌كم بر اثر پختن و حجيم شدن، شكل راه راهي خودش را از دست مي‌ده.

      يعني به همين دليل «چولو» به اين نام معروف شده. «لو» يعني رو (مخالف پشت).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا