مربا و ترشیجاتنوشیدنی ها
طرز تهیه مربای آلبالو و شربت آلبالو همزمان
مواد لازم برای تهیه شربت آلبالو:
- آلبالو: 2 کیلو
- شکر: 2 کیلو
- اسانس وانیل: 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه مربای آلبالو و شربت آلبالو:
- برای پخت مربا آلبالو ابتدا، دم آلبالوها را بگیرید و آلبالوها را بشویید سپس با خلالدندان سر آلبالو را فشار بدهید تا هسته از جای ساقهی آلبالو خارج شود و طرف دیگر آن (یعنی سر آلبالو) سوراخ نشود خارج کنید.
- آلبالوهای آماده شده را داخل قابلمه لعابی مناسبی بریزید و لابهلای آن شکر بپاشید و آلبالوها را یک شبانهروز داخل یخچال قرار بدهید تا آب بیندازند بعد ظرف را روی آتش تند و یکنواختی بگذارید تا جوش بیاید. کف مربا را کاملاً بگیرید و وانیل را داخل مربا بریزید شربت که قوام آمد مربا را از روی آتش بردارید.
- معموﻷ بعد از جوش آمدن نیم ساعت برای طبخ مربا کافی است چون مربای آلبالو هرقدر بیشتر بجوشد رنگ آن تیرهتر میشود. با این مقدار آلبالو دو شیشه شربت آلبالو به دست میآورید.
- برای تهیه شربت آلبالو، شربت زیادی آن را صاف کنید و بعد از سرد شدن در شیشه بریزید بعضی از آلبالوها زیاد آب دارند در این صورت وقتی شکر را داخل آلبالو ریختید و دیدید زیادی آب انداخته بعد از پخت نیم ساعت، میتوانید مربا را جدا کنید و چند دقیقه شربت را بجوشانید تا کمی غلیظ شود.
- البته باید دقت داشته باشید زمانی که مربا سرد شود و برود داخل یخچال غلیظتر میشود.
طرز تهیه مربای آلبالو و شربت آن
نکات مهم در طرز تهیه شربت آلبالو:
- بهطورکلی هرگونه شربتی را بهتر است در ظرف لعابی تهیه کنیم.
- برایطرز تهیه شربت آلبالو خانگی با هسته، مراحل بالا را بهجز مراحل جدا کردن هستهی آلبالو را انجام بدهید.
- شربت آلبالو را اگر با آلبالوی اول فصل که هنوز خیلی رسیده نیست، درست کنیم رنگ آن سرخ تند میشود و مزهاش قدریترش خواهد بود. با آلبالوی رسیده، رنگ شربت آلبالویی پخته و ترشی آن کمتر خواهد بود. اگر دم آلبالو را نگیریم شربت ما عطر دم آلبالو را جذب میکند ولی پس از چند ماه رنگ آن به رنگ چای مایل میشود.
- به شربت آلبالو غالباً وانیل میزنند ولی بهتر است، اول شربت را بدون وانیل درست کنید و یک لیوان آن را با آب و یخ بنوشید، اگر عطر خود آلبالو به نظرتان کافی نیامد وانیل به آن اضافه کنید.
- از آلبالوی باقیمانده در شربت آلبالو میتوانید مربای آلبالو درست کنید.
- برای تزیین پارچ شربت میتوانید آلبالوهای تازه و هسته گرفتهشده را حلقهحلقه کنید و همراه یخ داخل پارچ بریزید.
- اگر آلبالوها ترش بود کمی بیشتر شکر بریزید.
- برای اینکه هستهی آلبالوها به راحتی از آن خارج شود، با یک نی پلاستیکی از جای ساقهی آلبالوها فشار بدهید تا هستهی آلبالوها از سر آلبالوها خارج شوند.
تهیه مربا و شربت آلبالو در خانه
سؤالات رایج در تهیه مربا و شربت آلبالو:
- کپک زدن و ترش شدن مربا و شربت این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود میآید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید.
- شکرک زدن مربا و شربت این حالت در زمانی به وجود میآید که شربت و مربا با حرارت تند جوشیده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد. در چنین حالتی کمی آب جوش اضافه کنید و شربت را دوباره بجوشانید یا ممکن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد که بهتر است برای مرباها و شربتهای شیرین از کمی آبلیموی تازه استفاده شود.
- شفاف شدن شربتها برای شفاف شدن شربتها و جرمگیری آنها میتوان از یک عدد سفیده تخممرغ استفاده کرد بهطوریکه وقتی شربت در حال جوش است سفیده را اضافه ولی مخلوط نمیکنیم. سفیده جرم شکر را میگیرد و تیره میشود در نتیجه شربت شفاف میشود. سپس سفیده را از شربت بیرون میآوریم.
تبلیغات
سلام من دیشب شربت ومربا ی البالو درست کردم شربتم خوب دراومده ولی مربا خیلی سفت شده مثل عسل چیکارکنم راهنمایی کنین ممنون
با سلام
ممکنه بدلیل زیاد بودن شکر این اتفاق افتاده باشه.
بصورت جداگانه کمی آب بجوشونید و به میزان مناسب به مربا اضافه کنید تا از غلظتش کاسته بشه.
اگر فکر میکنید که با اضافه کردن آب، شیرینی مربا کم میشه، کمی شکر به آب اضافه کرده و سپس بجوشونید تا قوام بیاد و سپس اضافه کنید.
موفق باشید
کمی آب جوش بریز بزار بجوشه