نان، کیک و شیرینی

دستور پخت نان بیگل ساده خانگی مرحله به مرحله

بِیگِل (به انگلیسی: bagel) نوعی نان دوناتی‌شکل است که خمیر آن را به شکل حلقه درست کرده و پیش از پختنش آن را برای مدت کوتاهی در آب می‌جوشانند. در نتیجهٔ این کار نانی به‌دست می‌آید که مغزی متراکم، خمیری و جویدنی دارد و پوستهٔ آن قهوه‌ای‌رنگ و گاهی اوقات ترد است. همچنین ممکن است دانه‌هایی مانند کنجد یا خشخاش را پیش از پختن بر روی سطح رویی آن بپاشند. بر روی برخی دیگر نیز گاه نمک پاشیده می‌شود. خمیر نان بیگل از آرد گندم و مخمر تهیه می‌شود اما ممکن است از آرد کامل غلات یا چاودار نیز به‌جای آرد گندم استفاده شود.

این نان در کشورهای آمریکا، کانادا و بریتانیا به ویژه در شهرهایی با جمعیت زیاد یهودیان از مصرف بالایی برخوردار است و می‌توان آن را از سوپرمارکت‌های این کشورها به صورت تازه، یخ‌زده و با طعم‌های گوناگون تهیه کرد.

پیشینهٔ طرح سنتی حلقه‌ای شکل این نان با سوراخی در میان آن به صدها سال پیش بر می‌گردد که یکی از مزایای این شکل، امکان رد کردن ریسمانی از داخل حلقه‌های چندین نان بیگل برای حمل و نقل آسان‌تر آن‌هاست.

نان بیگل

مواد لازم نان بیگل خانگی :

  • آرد قوی گندم، آرد سفید نان: ۳۵۰ گرم (در صورتی چسبندگی خمیر باید تا حدی آرد اضافه کرد.)
  • خمیر ترش (مخمر آماده): ۳ گرم (خمیر ترش باید در یخچال نگهداری شود. برخی از خمیرترش‌ها نیاز به حل کردن در مایع ندارد. برخی از انواع خمیرترش را باید قبل استفاده در آب ولرم یا شیری که در خمیر استفاده می‌شود، به مدت ۱۰ دقیقه حل کرد.)
  • شکر: یک قاشق غذاخوری
  • نمک: یک قاشق چای‌خوری
  • آب ولرم: ۲۲۰-۲۳۰ میلی‌لیتر (دمای آب بین ۳۸–۳۶ درجه)
  • روغن زیتون یا روغن مایع: یک قاشق غذاخوری یا حدوداً ۱۵ گرم

طرز تهیه نان بیگل خانگی:

مرحله نخست ور آمدن خمیر

در داخل یک کاسه آرد، پودر خمیرترش (بدون نیاز به حل کردن در آب)، شکر و نمک را مخلوط می‌کنیم. آب ولرم (درصورتی‌که پودر خمیرترش از نوعی است که ابتدا باید حل شود ده دقیقه قبل آن را در این آب ولرم حل می‌کنیم) به مخلوط اضافه کرده، سپس و روی تخته یا میز آشپزخانه انقدر ورز می‌دهیم تا خمیر یکدست شود درصورتی‌که خمیر به دست می‌چسبد کمی آرد اضافه می‌کنیم که این حالت چسبندگی از بین برود سپس روغن زیتون یا روغن مایع را افزوده ورز می‌دهیم تا خمیر نرم و یکدست شود. خمیر را بصورت گرد درآورده و درز پشت خمیر را به خوبی می‌بندیم به داخل کاسه برمی‌گردانیم روی کاسه را با نایلون می‌پوشانیم. هرگاه خمیر به اندازهٔ یک و نیم تا دو برابر ور آمد خمیر آماده است و مرحله نخست ور آمدن خمیر به پایان رسیده است.

نکات:

  1. برای امتحان اینکه خمیر ور آمده است یا خیر انگشت خود را در داخل خمیر فرو می‌کنیم اگر جای انگشت به بصورت حفره باقی ماند، خمیر آماده است و اگر اثر انگشت با خمیر پر شد، خمیر هنوز آماده نشده است.
  2. اگر آب بیشتر از اندازه گرم شده باشد باعث کشته شدن مواد زندهٔ خمیرترش شده و خمیر ور نمی‌آید.
  3. اگر خمیر بیش از اندازهٔ لازم باقی بماند و پخت نشود، خمیر ترش شده و باید دور انداخته شود.

مرحله خالی کردن گاز خمیر، تقسیم و گرد کردن

با فشار کف دست گاز خمیر را خالی کرده و به ۹ قسمت تقسیم می‌کنیم هر قسمت را گرد کرده و زیر خمیر را به‌خوبی به هم می‌آوریم.

مرحله استراحت یا بنچ تایمTime

به خمیر ۵ دقیقه استراحت می‌دهیم. روی آن را با دستمال خیس پوشانده تا خشک نشود.

مرحله شکل‌دهی به خمیر

هر گلوله از خمیر را با کف دست فشار داده تا کمی پهن شود. سپس انگشت خود را داخل خمیر کرده با چرخاندن انگشت داخل آن خمیر را به شکل حلقه درمیاوریم.

مرحله دوم ور آمدن

پس‌ازاینکه خمیر به شکل حلقه در آمد جهت ور آمدن مدتی گذاشته می‌شود. هنگامی‌که خمیر بار دیگر به اندازه یک و نیم تا دو برابر افزایش حجم پیدا کرد، مرحله دوم ور آمدن نیز به اتمام رسیده خمیر آماده ریختن در آب جوش است.

مرحله آب‌پزی

ابتدا فر را با حرارت ۲۰۰ درجه گرم می‌کنیم و سپس در یک قابلمه آب را می‌گذاریم بجوشد هر قطعه را در آب جوش فر کرده بعد از ۱۵ ثانیه آن را برمی‌گردانیم و ۱۵ ثانیه دیگر آب‌پز می‌کنیم.

پختن در فر

در روی سینی فری که با کاغذ روغنی پوشانده شده هر قطعه خمیر را گذاشته و در فر ۲۰۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه می‌پزیم.

3.7/5 - (4 امتیاز)
منبع
wikipediawikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا