تغذیه

خواص بی نظیر زیتون و روغن زیتون + ارزش غذایی زیتون

زیتون میوه‌ای مدیترانه‌ای و متعلق به خانواده‌ی میوه‌های هسته‌دار مانند انبه، گیلاس و هلو است.

تبلیغات

زیتون حاوی ویتامین E و دیگر آنتی‌اکسیدان‌های مهم است. مطالعات نشان می‌دهد که این مواد معدنی برای قلب مفید هستند و ممکن است در مقابل پوکی استخوان و سرطان از بدن محافظت کنند.

روغن زیتون، به عنوان یکی از اصلی‌ترین رژیم‌های غذایی فوق‌العاده سالم در مدیترانه، از زیتون استخراج و مصرف می‌شود.

از زیتون اغلب در سالاد، ساندویچ یا پاستو استفاده می‌شود.

زیتون به شکل بیضی است که وزنی میانگین 3-5 گرم دارد.

تبلیغات

زیتون زمانی که نارس است به صورت سبز رنگ و زمانی که رسیده می‌شود به صورت سیاه رنگ درمی‌آید.

در کشورهای مدیترانه 90٪ زیتون برای تولید روغن زیتون استفاده می‌شود.

ارزش غذایی زیتون

زیتون حاوی 115 الی 145 کالری در هر 100 گرم یا حدود 59 کالری در 10 دانه است.

زیتون شامل 75-80٪ آب، 11-15٪ چربی، 4-6٪ کربوهیدرات و مقادیر جزئی پروتئین است.

جدول زیر حاوی اطلاعات کامل مواد مغذی موجود در زیتون است.

تبلیغات

ارزش غذایی: زیتون رسیده – 100 گرم

مواد مغذی میزان
کالری 115
آب 80 %
پروتئین 0.8 گرم
کربوهیدرات 6.3 گرم
شکر 0 گرم
فیبر 3.2 گرم
چربی 10.7 گرم
چربی اشباع 1.42 گرم
چربی ترانس 7.89 گرم
چربی های گیاهی اشباع نشده 0.91 گرم
اسیدهای چرب امگا 3 0.06 گرم
اسیدهای چرب امگا 6 0.85 گرم

ترکیبات فوق العاده مفید زیتون

چربی

زیتون حاوی 11-15٪ چربی است.

74٪ از این مقدار چربی، اسید اولئیک است که یک اسید چرب غیر اشباع است. این چربی از اجزاء اصلی تشکیل دهنده روغن زیتون است.

اسید اولئیک با افزایش سلامتی ارتباط مستقیمی دارد، از وظایف این اسید می‌توان: کاهش التهاب، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و همچنین مبارزه با سرطان نام برد.

زیتونترکیبات موجود در زیتون و روغن زیتون

کربوهیدرات و فیبر

زیتون همچنین از کربوهیدرات و فیبر نسبتاً مناسبی است.

4 تا 6 درصد زیتون از کربوهیدرات‌ها تشکیل شده است که این میزان بیشتر شامل فیبر است.

تبلیغات

در واقع فیبر 86-85 درصد از کل محتوای کربوهیدرات را تشکیل می‌دهد.

بنابراین محتوای کربوهیدرات قابل هضم در زیتون بسیار پایین است که می‌توان گفت حدوداً 1.5 گرم در 10 زیتون متوسط ​​است.

بنابراین زیتون در دارا بودن منابع فیبر نسبتاً فقیر است.

ویتامین‌ها و مواد معدنی

زیتون منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است.

ویتامین E

غذاهای غنی از چربی معمولاً دارای بیشترین مقدار از این آنتی اکسیدان قوی هستند.

تبلیغات

آهن

زیتون سیاه منبع خوبی از آهن است که برای انتقال اکسیژن در گلبول‌های قرمز اهمیت بسیاری دارد.

مس

مس از مواد معدنی ضروری است که می‌بایست در رژیم‌های غذایی وجود داشته باشد. کمبود مس ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.

کلسیم

کلسیم فراوان‌ترین کانی موجود در بدن است. کلسیم برای عملکرد استخوان، عضلات و عصب ضروری است.

سدیم

زیتون به دلیل قرار گرفتن در آب نمک و آب شور دارای سدیم بالایی است.

سایر ترکیبات گیاهی

زیتون غنی از بسیاری ترکیبات گیاهی است. آنتی اکسیدان ها در اینجا حرف اول را می‌زنند.

تبلیغات

اولئوروپین

این آنتی اکسیدان در زیتون‌های تازه و نارس فراوان یافت می‌شود. مصرف این آنتی اکسیدان با افزایش سلامت مرتبط است.

هیدروکسی تیروزول

زمانی که زیتون رسیده می‌شود آنتی اکسیدان اولئوروپین به هیدروکسی تیروزول شکسته می‌شود. این یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که به سلامتی بدن کمک می‌کند.

اسید اولئانولیک

این آنتی اکسیدان ممکن است به جلوگیری از آسیب کبدی، تنظیم چربی‌های خون و کاهش التهاب کمک کند.

کوئرستین

کوئرستین یک فلاونوئید قدرتمند است که می‌تواند به کاهش فشار خون و سلامت قلب کمک کند.

خواص و فواید زیتون برای سلامتی

زیتون یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای است که با بسیاری از مزایا برای سلامتی، مخصوصاً سلامت قلب و پیشگیری از سرطان همراه است.

تبلیغات

زیتون دارای خواص آنتی اکسیدانی

تحقیقات نشان داده است که آنتی اکسیدان های موجود در زیتون خطر بیماری‌های مزمن مانند بیماری های قلبی، التهاب، سرطان و رشد میکروارگانیسم‌های ناخواسته را کاهش می‌دهند.

یک مطالعه نشان داد که مصرف زیتون باعث افزایش قابل توجهی، گلوتاتیون در خون می‌شود. گلوتاتیون از قوی‌ترین آنتی اکسیدان ها در بدن است که باعث محافظت اجزای مهم سلولی در برابر واکنش با گروه‌های عاملی اکسیژن دار مانند رادیکال‌های آزاد و پراکسیدها می‌شود.

زیتون همچنین با باکتری‌هایی که مسئول عفونت مجرای تنفسی و معده هستند مبارزه می‌کند.

زیتون بهبود دهنده سلامت قلب

قلبزیتون سلامت قلب را بهبود میبخشد

کلسترول خون بالا و فشار خون بالا هر دو عاملی خطرناک برای بیماری های قلبی هستند.

اسید اولئیک، از اسیدهای چرب اصلی موجود در زیتون است که با بهبود سلامت قلب همراه است. اسید اولئیک سطح کلسترول خون را تنظیم و کلسترول LDL را از اکسیداسیون محافظت می‌کند.

علاوه بر این، برخی مطالعات نشان داده‌اند که زیتون و روغن زیتون قادر به کاهش فشار خون می‌باشند.

بهبود سلامت استخوان با زیتون

استخوانافزایش سلامت استخوان ها با زیتون

پوکی استخوان با کاهش حجم استخوان و کیفیت استخوان مشخص می‌شود که در این صورت خطر شکستگی استخوان نیز افزایش می‌یابد.

میزان پوکی استخوان در کشورهای مدیترانه نسبت به سایر کشورها پایین تر است و موجب شده است دانشمندان بر این باور باشند که دلیل این امر می‌تواند مصرف زیتون باشد که در این کشورها فراوان است.

برخی از ترکیبات گیاهی که در زیتون و روغن زیتون وجود دارند، طی آزمایشات مشخص گردیده که بر سلامتی استخوان‌ها تأثیرگذار هستند.

همچنین مطالعاتی که روی حیوانات صورت گرفته، این داده‌ها را تأیید کرده است.

پیشگیری از سرطان با مصرف زیتون

سرطانزیتون دارای خواص پیشگیری کننده از سرطان

زیتون و روغن زیتون به طور معمول در منطقه مدیترانه مصرف می‌شود که طی مشاهدات میزان بروز سرطان و سایر بیماری‌های مزمن در این مناطق بسیار پایین تر از دیگر کشورهاست.

خاصیت ضد سرطانی زیتون می‌تواند به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها و اسید اولئیک باشد. در آزمایشات، نشان داده شده است که مصرف زیتون چرخه زندگی سلول‌های سرطانی پستان، روده بزرگ و معده را مختل می‌کند.

4.4/5 - (5 امتیاز)

منبع
healthlineترجمه اختصاصی تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا