تغذیه

10 مورد شگفت انگیز از خواص ارده کنجد با شیره انگور

ارده و شیره یک ترکیب خوشمزه، سالم و فوق العاده مقوی برای صبحانه یا میان وعده است. این ماده غذایی سرشار از آهن، املاح معدنی ضروری و آنتی اکسیدان‌های قوی است و معمولاً اغلب افراد آن را به‌عنوان یک خوراکی سالم برای تقویت ضعف و بی حالی و تقویت عمومی بدن می‌شناسند. اما خواص ارده و کنجد فقط به این موارد خلاصه نمی‌شود!

اگر شما هم از طرفداران فرآورده‌های کنجد و مخصوصاً ارده هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید تا با 10 خاصیت شگفت انگیز ترکیب خوشمزه و دلچسب ارده و شیره انگور آشنا شویم. مطمئنیم بعد از دانستن این خواص، علاقه‌تان به ارده و شیره بیشتر خواهد شد.

ارزش غذایی ارده کنجد و شیره انگور

ارده و شیره از ترکیب ارده کنجد و شیره انگور تهیه می‌شود. ارده کنجد از دانه‌های روغنی و تازه کنجد تهیه می‌شود که پوست آنها جدا شده و به خمیری نرم و سرشار از روغن کنجد تبدیل شده است. شیره انگور نیز از جوشاندن و تغلیظ کردن شهد دانه‌های انگور تهیه می‌شود. البته در ترکیب ارده و شیره از شیره توت، انجیر، خرما و… هم استفاده می‌شود، ولی رایج‌ترین شیره مصرفی، شیره انگور است.

ارده کنجد یکی از بهترین منابع اسیدهای چرب ضروری غیراشباع و کلسیم و شیره انگور هم بهترین منبع برای تأمین آهن و منیزیم است، ولی به‌طور کلی یک قاشق غذاخوری ارده و شیره (معادل 15 گرم) حاوی مواد مغذی زیر است:

  • انرژی: 90 کالری
  • چربی‌های سالم: 8 گرم
  • پروتئین: 3 گرم
  • کربوهیدارت: 3 گرم
  • تأمین (ویتامین B1): 13 درصد نیاز روزانه بدن
  • پیریدوکسین (ویتامین B6): 11 درصد نیاز روزانه بدن
  • فسفر: 11 درصد نیاز روزانه بدن
  • منگنز: 11 درصد نیاز روزانه بدن
  • منیزیم: 13 درصد نیاز روزانه بدن
  • مقادیر اندکی از آهن، کلسیم، پتاسیم، روی، سدیم، ویتامین‌های B2، B3 و B6

جالب است بدانید ارده سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع است که به کاهش کلسترول خون و افزایش چربی مفید بدن کمک می‌کند. به همین دلیل برای افرادی که به دنبال مصرف چربی کمتر هستند، خرید ارده کنجد و مصرف روزانه آن ضروری است؛ مخصوصاً اگر از نوع ارده با کنجد ایرانی باشد.

طبع ارده و شیره چیست؟

پیش از اینکه به سراغ معرفی خواص شگفت انگیز ارده و شیره برویم، بهتر است طبع آن را بشناسیم و ببینیم که مصرف آن برای کدام گروه از افراد بهتر است و چه افرادی باید آن را با احتیاط استفاده کنند.

طبع ارده کنجد گرم و خشک است و طبع شیره انگور گرم و تر. در نتیجه مصرف این خوراکی برای افرادی که دارای طبع سرد و خشک هستند، سرشار از فواید است. اما افرادی که طبع گرم و خشک دارند، باید ارده را همراه با عسل مصرف کنند. در واقع خرید شیره انگور و مصرف زیاد آن به افراد گرم مزاج توصیه نمی‌شود، چون باعث بالا رفتن صفرا، حرارت بدن، سردردهای شدید و جوش‌های چرکی می‌شود. مصرف شیره انگور به‌دلیل داشتن قند بالا برای افراد دیابتی هم ممنوعیت دارد.

ارزش غذایی ارده کنجد و شیره انگور

10 معجزه خواص ارده و شیره برای بدن

اما نوبتی هم که باشد، نوبت معرفی خواص بی نظیر این خوراکی خوشمزه و پرطرفدار است!

1. کمک به تقویت بافت استخوان‌ها

کلسیم، فسفر و منگنز از مهم‌ترین مواد مغذی هستند که در ترکیب ارده و شیره به وفور یافت می‌شوند. این ترکیبات علاوه بر تأمین نیاز روزانه بدن، به تقویت اسکلت استخوانی و جلوگیری از بروز پوکی استخوان هم کمک می‌کنند. مصرف آن به خانم‌های باردار و خانم‌های که در دوران یائسگی هستند و مشکل پوکی استخوان دارند، توصیه می‌شود.

2. کمک به کنترل چربی خون

ارده سرشار از چربی‌های سالم و غیر اشباع است که به کاهش چربی‌های ناسالم خون اعم از کلسترول و تری‌گلیسرید کمک می‌کند. مصرف منظم و متعادل ارده در طول هفته به بیماران قلبی و افراد دارای چربی خون توصیه می‌شود، چون چربی ارده جایگزین خوبی برای چربی‌های مضر است.

3. کمک به بهبود حافظه کودکان

ارده حاوی مقداری فسفر، روی و زینک است که در کنار آهن و ویتامین‌های گروه B شیره، می‌تواند یک صبحانه مقوی برای کودکان باشد و باعث بهبود حافظه و یادگیری آنها شود.

4. خاصیت ضد التهابی ارده

ترکیبات ارده خاصیت ضد التهابی دارند و در روند درمان دردهای مفاصل، آرتریت روماتوئید، التهابات ریه و بیماری‌های خونی به‌عنوان یک خوراکی با مصرف درمانی نقش موثری دارد. البته برای افرادی که دارای مشکلات معده هستند، توصیه نمی‌شود. چون چربی ارده باعث تشدید علائم رفلاکس معده می‌شود.

5. تقویت سیستم عصبی بدن

املاح فسفر، منیزیم، روی و زینک از تشکیل پلاک‌های بتا آمیلوئید در مغز و بروز آلزایمر یا کوچک شدن مغز در سالمندان کمک می‌کند. همچنین در کاهش آثار منفی آلومینیوم و مواد سمی موجود در هوای آلوده شهرهای بزرگ روی عملکرد مغز موثر است.

6. محافظت از کبد و کلیه‌ها

ارده حاوی ترکیباتی است که به سلامت کبد و کلیه‌ها و حذف سموم بدن کمک می‌کند. مصرف عصاره کنجد سلول‌های کبدی را در مقابل فلزات سمی که از طریق هوا یا مواد غذایی ناسالم وارد بدن می‌شوند، محافظت می‌کند.

7. تأمین انرژی روزانه در ورزشکاران و خانم‌های باردار

ارده و شیره سرشار از ویتامین‌های گروه B و منیزیم و مقادیر قابل توجهی پروتئین هستند که به تقویت بافت ماهیچه‌ای و تأمین انرژی روزانه بدن در افرادی که دچار افت انرژی می‌شوند، کمک می‌کنند. ارده قادر به تأمین پروتئین مورد نیاز برای ترمیم و تقویت بافت‌های عضلانی در ورزشکاران و وزن گیری سریع جنین در مادران باردار است.

8. خواص ارده در کاهش وزن

ارده با تأمین انرژی مورد نیاز بدن بدون مصرف پروتئین یا چربی بالا، تا ساعت‌ها احساس سیری به شما می‌دهد و مانع از پرخوری یا ریزه خواری در میان وعده‌ها می‌شود.

9. صبحانه مناسب برای روزهای زمستانی

طبع ارده و شیره گرم و خشک است و مصرف آن در زمستان باعث گرم شدن بدن و تأمین انرژی مورد نیاز در روزهای سرد زمستان می‌شود.

10. درمان کم خونی در دختران جوان

آهن و زینک موجود در شیره انگور و ارده در درمان کم خونی ناشی از فقر آهن موثر است. به شرطی که به‌صورت روزانه و به مقدار متعادل مصرف شود. البته طبع گرم ارده و شیره برای کاهش دردهای قاعدگی و آهن آن برای جبران کاهش ذخیره آهن بدن در این دوران هم موثر است.

طبع ارده و شیره

ارده و شیره مرغوب را از کجا تهیه کنیم؟

قرار دادن ارده و شیره به مقدار متعادل در برنامه غذایی روزانه، باعث تأمین آنتی اکسیدان‌های مهم، چربی‌های سالم، ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری بدن می‌شود؛ البته به شرطی که ارده و شیره اصل و مرغوبی تهیه کرده باشید.

اگر نگران پیدا کردن ارده و شیره تازه و باکیفیت هستید، ما آراز ارده را به شما پیشنهاد می‌کنیم. برای خرید، فقط کافی است به نشانی https://arazardeh.ir/ مراجعه کنید. می‌توانید فرآورده‌های کنجد، انواع شیره، حلوا ارده و روغن کنجد کاملاً تازه را از این فروشگاه و با بهترین قیمت تهیه کنید.

3/5 - (2 امتیاز)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا