تغذیه

خواص کاهو | ارزش غذایی کاهو

کاهو از خانوادهٔ گل مینا یا گل آفتابگردان کاسنیان محسوب می‌شود و در دسته سبزیجات سالم، خوشمزه و سرشار از مواد مغذی قرار دارد. کاهو را میتوان به صورت خام، آب پز یا با اضافه نمودن به سوپ، سالاد و ساندویچ مصرف نمود. کاهو، به دلیل محتوای فیبر بالا و کالری پایین و طعم بی نظیر انتخاب مناسبی برای اضافه نمودن به رژیم غذایی است.

کاهو انواعی دارد، و ما در این مقاله فقط به خواص کاهوی رومی خواهیم پرداخت.

کاهو

ارزش غذایی

در هر فنجان کاهوی رومی حدود 8 کالری و 1 الی 2 گرم کربوهیدرات وجود دارد. اگر چه فیبر نسبتا پایینی در کاهو موجود است ولی در عوض کاهوی رومی از مواد معدنی بسیاری مانند کلسیم، فسفر، منیزیم و پتاسیم برخوردار است.
علاوه بر این، کاهوی رومی دارای سدیم پایین و ویتامین C، ویتامین K و فولات نسبتا خوبی است. کاهوی رومی منبع خوبی از بتا کاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود.

ارزش غذایی: کاهوی رومی – 100 گرم

مواد مغذی میزان
کالری 8
کربوهیدرات 3.3 گرم
پروتئین 1.2 گرم
آب 95 گرم
ویتامین A 290 میکروگرم
فولات (ویتامین B9) 136 میکروگرم
ویتامین C 24 میکروگرم
کلسیم 33 میلی‌گرم
آهن 0.97 میلی‌گرم
فسفر 30 میلی‌گرم
پتاسیم 247 میلی‌گرم

در ادامه به شرح وظایف هر کدام از مواد مغذی موجود در کاهو خواهیم پرداخت:

ویتامین C

ویتامین C، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، همچنین دارای آنتی اکسیدان بالایی است که به حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها کمک می کند.

کلسیم

کلسیم برای ساخت و نگهداری استخوانها، عملکرد عضلانی، عملکرد عصبی و لخته شدن خون ضروری است.

ویتامین K

ویتامین K نیز برای لخته شدن خون ضروری است. این ویتامین به همراه کلسیم از شکستگی استخوان به علت پوکی و از دست رفتن مواد معدنی مورد نیاز استخوان ها جلوگیری می کند.

ویتامین A

ویتامین A که از تبدیل بتا کاروتن موجود در کاهو به دست می آید، ماده ای مغذی و حیاتی برای سلامت بدن است. آنتی اکسیدان ویتامین A از رشد سلولی و سلامت باروری حمایت می کند. این ویتامین همچنین به افزایش سلامت قلب، کلیه ها و ریه ها کمک می کند. ویتامین A، بینایی را تقویت و سلامت چشم را افزایش می دهد.

کاهو

فولات

فولات یا ویتامین B9، ویتامینی عضو خانواده گروه B است که از تقسیم سلولی و تولید سلول های DNA پشتیبانی می کند. کمبود فولات در زنان باردار می تواند به عوارض حاملگی از جمله: زایمان زودرس، کاهش وزن جنین یا نقص مادرزادی اسپینا بیفیدا منجر شود.

فسفر

فسفر به همراه کلسیم، در ساخت استخوان و دندان نقش موثری دارد.

منیزیم

منیزیم به عملکرد بهتر آنزیم ها کمک می کند. منیزم به همراه کلسیم در ساخت بافت ها نقش موثری دارد.

پتاسیم

پتاسیم یک الکترولیت است که به نظم ضربان قلب کمک می کند. پتاسیم از عملکرد صحیح عصب ها پشتیبانی می کند و بر عملکرد صحیح عضلات نظارت دارد. پتاسیم همچنین به سلول های شما کمک می کند که حرکت کنند و مواد مغذی را به صورت موثر مصرف کنند. و در نهایت پتاسیم، تاثیرات منفی سدیم (نمک) را به حداقل می رساند.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

خواص کاهو | ارزش غذایی کاهو

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن