روش نگهداری گیلاس به مدت طولانی
گیلاس یکی از میوههای بسیار خوشمزه و دوستداشتنی فصل تابستان بوده که تقریباً میتوان گفت همهی افراد آن را دوست دارند. حتی جدای از خوردن آن به شکل میوه، استفاده از آن برای تزئین خوراکها، تارت میوهای، کیک، انواع نوشیدنی و… نیز بسیار عالی و درجهیک است.
تنها مشکلی که این میوه دارد، این است که نمیتوان آن را برای طولانیمدت نگهداشته و باید فوراً آن را مصرف کرد؛ اما خوشبختانه ما در این مقاله با ترفندهایی که در اختیارتان میگذاریم امکان نگهداری طولانیمدت گیلاس را نیز فراهم کردهایم. پس با ما همراه باشید و از گیلاسهایتان برای طولانیمدت لذت ببرید.
اصول نگهداری طولانیمدت گیلاس
۱. دورکردن گیلاس از نور خورشید.
اولین نکتهای که باید در مورد نگهداری طولانیمدت گیلاس در نظر داشته باشید، این است که بههیچوجه نباید گیلاسها را مکانی بگذارید که نور خورشید به آن بخورد (حتی برای مدت کوتاه).
نور خورشید باعث چروک و پژمرده شدن و درنتیجه از بین رفتن گیلاسها شده و طعم خوب آنها را نیز تغییر میدهد. پس گیلاسها را در مکانی تاریک و بسیار خنک بگذارید.
۲. گیلاسها باید در محلی کاملاً سرد نگهداری شوند.
زیرا اساساً گیلاس در هوای سرد تازه میماند؛ بنابراین بعد از خرید یا برداشت گیلاسها و بدون اینکه آنها را بشویید، بلافاصله آنها را در کیسههای پلاستیکی ریخته و کیسهها را کامل مهر و موم کرده و ببندید.
سپس در سردترین قفسهی یخچال بگذارید. گیلاس به این روش ۳ تا ۵ روز و گاهی تا دو هفته تازه و سالم باقی میماند.
۳. حتیالامکان گیلاس را از دیگر مواد غذایی در یخچال دور کنید.
گیلاس میوهای است که بهراحتی طعم دیگر مواد غذایی موجود در یخچال را به خود میگیرد؛ بنابراین اگر میخواهید گیلاس تازه مانده و مانند روز اول طعم خوشمزهای داشته باشد، بهتر است ابتدا آنها را در ظرف درب داری بریزید.
سپس ظرف را در کیسهی پلاستیکی پیچیده و در یخچال و بهدوراز دیگر مواد غذایی بهخصوص سیر، آبگوشت و مواد اینچنینی که بوی قوی دارند، نگهداری کنید.
۴– گیلاسها را فریز کنید.
فریز کردن راهی عالی برای نگهداری طولانیمدت گیلاس و اطمینان از حفظ تازگی و طعم آن است. برای این کار گیلاسها را شسته و در صورت تمایل هستههای آن را جدا کنید. سینی عمیقی تهیهکرده و گیلاسها را به صورت یک لایه روی آن ریخته و در فریزر بگذارید.
بعد از گذشت یک ساعت، گیلاسها را درآورده و در دو عدد کیسهی فریزر بریزید. در این مرحله گیلاسها باید کاملاً سفت باشند. هوای کیسههای پلاستیک را کاملاً گرفته و آنها را مهر و موم کنید و مجدداً در فریزر بگذارید. با این روش تا یک سال میتوان از گیلاسها نگهداری کرد.
روشی طلایی جهت نگهداری از گیلاس
نگهداری از گیلاس برای مدت طولانی
نحوه خشککردن گیلاس
از دیگر روشهای نگهداری طولانیمدت گیلاس، خشککردن آن است. برای این کار:
- ابتدا فر را به دمای ۷۴ درجه سانتیگراد برسانید.
- گیلاسها را با آبی هم دمای محیط شسته و کاملاً خشککنید.
- گیلاسها را به صورت یک لایه روی سینی فر پهن کنید؛ بهگونهای که فضای خالی بین آنها وجود داشته و به هم نچسبند.
- دمای فر را به ۵۷ درجه سانتیگراد کاهش داده و سینی را داخل فر بگذارید. سپس اجازه دهید گیلاسها به مدت ۶ ساعت گرما ببینند.
- بعد از خشک شدن شبیه کشمش شده که باید آنها را در ظرف درب داری ریخته و در فریزر نگهداری کنید.
همچنین میتوانید گیلاسها را در آفتاب نیز خشککنید. برای این کار گیلاسها را شسته، هستهها را جدا کنید و خشککنید. سپس آنها را روی سینی پهن کرده و به مدت ۲ تا ۵ روز در نور آفتاب بگذارید.