پای سیب؛ طرز تهیه پای سیب خانگی ساده و خوشمزه
![پای سیب](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/06/38-3-large.jpg)
پای سیب یا تارت سیب (به انگلیسی: Apple pie) یکی از انواع پایهای میوه است که مادهٔ اصلی آن سیب است. در بعضی از انواع آن ممکن است خامهٔ زده شده یا بستنی بر روی آن قرار بگیرد. خمیر این شیرینی به طور معمول از دو قسمت تشکیل شده، قسمت زیرین به صورت یکپارچه است و معمولاً در قسمت بالایی آن نوارهای باریک قرار دارد.
مواد لازم پای سیب:
نام مادهٔ غذایی | مقدار |
خمیر هزار لا | ۴۶۰ گرم |
سیب، بریده و خلال شده | ۴۰۰ گرم |
شکر | ۱۰۰ گرم |
آبلیمو | یک قاشق غذاخوری |
دارچین | یک دوم قاشق چایخوری |
براندی در صورت تمایل | دو قاشق چایخوری |
زرده تخممرغ برای مالیدن با برس | یک دوم یک زرده با یک قاشق چایخوری آب مخلوط شود. |
مربای زردآلو برای مالیدن با برس پس از پخت پای | یک قاشق غذاخوری با دو قاشق چایخوری آب یا در صورت تمایل براندی مخلوط شود. |
طرز تهیه پای سیب:
۱. سیب را به قطر ۴-۳ میلیمتر خرد میکنیم. سیب خرد شده را با شکر مخلوط کرده بر روی حرارت قرار میدهیم تا آب سیب برچیده شود سپس آبلیمو را اضافه کرده حرارت میدهیم تا آبلیمو نیز به خورد سیب برود و مخلوط کاملاً آب خود را از دست بدهد. در آخر دارچین را به این مخلوط اضافه میکنیم.
۲. خمیر پای را بر روی قالب تا حدی که تا لبههای قالب را بگیرد پهن میکنیم بر روی خمیر با چنگال سوراخهایی برای بیرون آمدن بخار کره ایجاد میکنیم. باقیمانده خمیر را با وردنه به ابعاد ۲۵ در ۲۰ سانتیمتر باز میکنیم و از این خمیر ۱۳ نوار به دست آورده ۱۰ نوار را برای بافتن روی پای و ۳ نوار را برای پوشاندن لبههای نوارها در لبهٔ ظرف پای استفاده میکنیم. برای بافتن روی پای ابتدا ۵ نوار را بهصورت موازی بر روی پای قرار داده و بعد در جهت مخالف این نوارها، یکی یکی ۵ نوار باقیمانده را بهصورت یکی از رو یکی از زیر از این نوارها رد میکنیم. بافت پای شبیه بافت پارچه است و برخلاف ظاهر انجام آن آسان است. بر روی نوارها زرده و آب را با برس میمالیم.
۳. پای را در درون فر ۲۰۰ درجه حدود ۲۰ دقیقه قرار داده هنگامیکه رنگ آن کمی تیره شد درجه حرارت فر را ۳۰-۲۰ درجه کم کرده میگذاریم در حدود ۲۰ دقیقه بپزد. بعد از درآوردن از فر بر روی پای با برس مربای زردآلو میمالیم.
نوش جان 😉