طرز تهیه پیراشکی دونات کرم دار خوشمزه خانگی + نکات تهیه
خبر خوب برای عاشقان پیراشکی دونات کرم دار این است که طرز تهیه پیراشکی خانگی بسیار آسان است و تنها 2 ساعت از وقت شما را میگیرد. البته به شرطی که نکات و دستورالعملهای مناسب تهیه پیراشکی خانگی که در این مقاله بیان شده را مطالعه کنید.
تاریخچه پیراشکی به قرنها پیش برمی گردد زمانی که در روم باستان و یونان، آشپزها نوارهایی از خمیر شیرینی را سرخ و با عسل سرو میکردند در زمان قرون وسطی در دهه 1400 پیراشکی به شمال اروپا گسترش یافت و بعد از آن در سراسر انگلیس، آلمان و هلند محبوب شد.
طرز تهیه پیراشکی دونات کرم دار خانگی
مواد خمیر پیراشکی:
- 1 فنجان (240 میلی لیتر) شیر گرم شده در حدود 110 درجه فارنهایت (43 درجه سانتیگراد)
- 1 قاشق غذاخوری مخمر خشک
- 1/3 فنجان (65 گرم) شکر دانه ریز
- 2 عدد تخم مرغ بزرگ
- 6 قاشق غذاخوری (86 گرم) کره، ذوب شده
- 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل
- 1/4 قاشق چای خوری جوز هندی
- 1/2 قاشق چایخوری نمک
- 4 فنجان (500 گرم) آرد سفید
- 1-2 لیتر روغن نباتی
مواد کرم پیراشکی:
- 2 فنجان (240 گرم) قند شیرینی پزی الک شده
- 1/3 فنجان (80 میلی لیتر) خامه یا شیر
- 1/2 قاشق چایخوری عصاره وانیل
دستور تهیه پیراشکی دونات کرم دار:
- آماده کردن خمیر
شیر گرم، مخمر و شکر را در کاسهای مخلوط کنید سپس روی کاسه را بپوشانید و اجازه دهید 5 دقیقه بماند.
در ظرفی جداگانه تخم مرغ، کره، وانیل، جوز هندی، نمک و 2 فنجان (245 گرم) آرد را اضافه کنید و یک دقیقه با سرعت کم هم بزنید سپس با سرعت متوسط حدود 2 دقیقه هم بزنید. در صورت نیاز آرد بیشتری اضافه کنید تا زمانی که خمیر به کنارههای کاسه نچسبد. توجه کنید آرد زیاد اضافه نکنید زیرا خمیر باید کمی چسبناک باشد اگر همزن ندارید، میتوانید با قاشق چوبی یا کفگیر پلاستیکی مواد را مخلوط کنید.
- ورز دادن خمیر
بعد از اینکه خمیر را با همزن هم زدید روی سطح صافی کمی آردپاشی کرده و به مدت 2 دقیقه خمیر را ورز دهید.
کاسهای بزرگ را با اسپری روغن چرب کنید و خمیر را در کاسه قرار دهید و روی آن را با فویل آلومینیوم یا یک حوله تمیز بپوشانید و اجازه دهید خمیر در محیطی نسبتاً گرم به مدت 1 و نیم الی 2 ساعت بماند تا اندازه آن دو برابر شود.
- قالب زدن
وقتی خمیر آماده شد خمیر را از ظرف خارج کنید و روی سطح صافی کمی آرد پاشی کنید. ابتدا به خمیر چنگ بزنید تا حبابهای آن آزاد شود. سپس با استفاده از وردنه، خمیر را پهن کنید و با قالب مخصوص خمیر را به ضخامت یک الی 2 سانتی متر قالب بزنید سپس روی هر کدام از دونات ها را سوراخ کنید در صورت تمایل میتوانید دونات ها را سوراخ نکنید بعد از این مرحله حدود 10 دقیقه به دونات ها استراحت دهید.
- سرخ کردن
تابهای بزرگ را روی حرارت متوسط قرار دهید و روغن را تا دمای 375 درجه فارنهایت (191 درجه سانتیگراد) گرم کنید در هر بار فقط 2-3 دونات به روغن اضافه کنید و هر دو طرف را به مدت 1 دقیقه سرخ کنید.
- تهیه کرم پیراشکی
همه مواد کرم را با هم مخلوط کنید. هر دونات گرم (منتظر خنک شدن نباشید) را به کرم آغشته کنید و هر یک طرف آن را کرمی کنید سپس دونات ها را مجدداً روی سینی بگذارید، بعد از حدود 20 دقیقه، کرم روی پیراشکی سفت میشود.
پیراشکیها را میتوان بلافاصله بعد از پختن سرو کرد و یا به مدت 1-2 روز در ظرف ضد هوا در دمای اتاق یا یخچال نگهداری کرد.
نکات تهیه و نگهداری پیراشکی
- پیراشکی قبل از سرخ شدن تا 3 ماه در فریز قابل نگهداری است. بعد از فریز خارج کردن پیراشکیها باید آنها را حدود 4 تا 5 ساعت در دمای اتاق قرار دهید و سپس طبق دستور سرخ کنید.
- خمیر را یک شب (8-12 ساعت) درون یخچال قرار دهید و روز بعد از یخچال خارج کرده و اجازه دهید در محیط دو برابر شود.
- میتوانید از شیرهای کم چرب یا پرچرب استفاده کنید.
- اگر از مخمر فوری استفاده کنید، زمان بزرگ شدن خمیر کمتر میشود.
- با رعایت این دستورالعملها به راحتی میتوانید بدون صرف پول، در منزل پیراشکی تهیه کنید.
- سوراخ کردن مرکز پیراشکی به این دلیل است که هنگام سرخ کردن وسط پیراشکی نپخته میماند و قسمت بیرونی آن زودتر سرخ میشود. سوراخ کردن مرکز پیراشکی این مشکل را برطرف کرده است.