موفقیت

چگونه کنکور را صد بزنیم

با خواندن این مطلب خواهیم دانست که چگونه کنکور را صد بزنیم، با ما همراه باشید…

وقتی اردیبهشت ماه به پایان می‌رسد و گام‌های ماه آخر بهار به گوش می‌رسد، در دل داوطلبان کنکور غوغایی به پا است چرا که با گذشت هر روز آن‌ها به ماراتن کنکور نزدیک و نزدیک تر می‌شوند اما این افراد چگونه می‌توانند در این مدت محدود حداکثر استفاده را از زمان باقی مانده بکنند و جمع بندی خوبی داشته باشند؟

چگونه کنکور را شکست دهیم؟

در ادامه تکنیک های موثری از زبان رتبه‌های برتر کنکور سال‌های قبل را برای شما بیان خواهیم نمود.

کنکور را شبیه سازی کنید

محسن سلطان نژاد رتبه 10 کنکور انسانی سال 90: تنها کاری دانش آموزان باید در این مدت انجام دهند جمع بندی با استفاده از شبیه سازی کنکور است. در یک ماه آخر، افراد باید روش 2 روز یا سه روز یکبار را اجرا کنند.

برای مثال سر ساعت 8 یکی از کنکورهای سال‌های قبل را جلوی خود بگذارند و در مدت زمان کنکور واقعی به تست‌های آن پاسخ دهند و عصرهمان روز درصد گیری کنند. دانش آموزان باید نقاط  ضعف و قوتشان را بیابند و در فاصله یکی دو روز باقی مانده تا آزمون شبیه سازی بعدی، روی نقاط ضعف خود تمرکز کنند.

احسان یوسفی رتبه 780  کنکور ریاضی سال 91: برای جمع بندی کنکور در یک ماه پایانی دانش آموزان باید کنکورهای سال‌های اخیر را بررسی کنند و هر دو سه روز یکی از کنکورهای سال‌ها قبل را علاوه بر شرکت در کنکورهای آزمایشی در برنامه خود قرار دهند.

اگر شبیه سازی کنکور را برای روزهای نزدیک به کنکور بگذارند دیگر نمی‌رسند به خوبی جمع بندی‌های لازم را انجام دهند.

چکار کنیم تا در کنکور موفق شویم

شب امتحان کنکور یک ماه است!

احسان یوسفی: داوطلبان باید فکر کنند که شب امتحان کنکور است. در واقع کنکور شب امتحانش یک ماه است که باید داوطلبان در این مدت باقی مانده با همت بیشتری درس بخوانند.

با جدیت درس خواندن در این ماه موجب جمع بندی بهتر است.

دانش آموزان باید مطالبی که بلد هستند و ممکن است فراموششان شده باشد را دوباره مرور کنند تا یادشان آید. البته می‌توانند دروس حفظی را که کم خوانده‌اند نیز مطالعه کنند و مطالب آموخته شده‌شان را افزایش دهند تا نتیجه بهتری از این دروس در کنکور بگیرند.

90 درصد عملکرد دانش آموزان سر جلسه کنکور به  فعالیت‌هایی که در این ماه انجام داده‌اند بر می‌گردد اما نکته حائز اهمیت این است که دروس‌های تخصصی را نمی‌توانند یک ماهه خوانده و جمع بندی کنند چون یادگیری این دروس زمان زیادی طول می‌کشد. فقط می‌توانند به سراغ مباحث ساده تر در کتاب‌های تخصصی خود رفته و تا حدودی درصدشان را افزایش دهند.

مطالعه افراطی ممنوع!

چگونه کنکور را بترکانیم

محسن سلطان نژاد: بسیاری از داوطلبان بخصوص دانش آموزان دختر روزی 18- 19 ساعت درس می‌خوانند که این امر کاملاً اشتباه است و باید نهایتاً روزی بین 10 تا 13 ساعت مطالعه داشته باشند.

ممکن است، اگر زمان بیشتری درس بخوانند یک مقدار از مابقی داوطلبان جلو بیفتند اما آنقدر ذهنشان خسته می‌شود که سر جلسه کم می‌آورند.

افراد باید متعادل درس بخوانند و بین 6 تا 8 ساعت هم استراحت کنند.

گوشی‌ها خاموش!

رتبه 10 کنکور انسانی: داوطلبان کنکور باید در این یک ماه گوشی‌هایشان را خاموش کنند و سعی کنند هیچ ارتباطی با دوستانشان نداشته باشند. داوطلب باید با خانواده و مشاور فقط در ارتباط باشد. تفریح در این مدت هم نباید بیشتر یک ساعت هوا خوری باشد و روز قبل از کنکور هم با خانواده پارک بروند و استراحت و تفریح کنند.

رتبه 780 کنکور ریاضی: افراد باید سعی کنند در این مدت باقی مانده از مسائل حاشیه ای به دور باشند. همچنین لازم است روابط خود را با دوستان کم یا قطع کنند که خاموش کردن گوشی تلفن همراه در این مورد بسیار کمک کننده است.

به ترتیب دفترچه تست‌ها را بزنید!

سلطانی نژاد رتبه 10 انسانی: به نظر من دانش آموزان بهتر است به همان شیوه دفترچه کنکور تست بزنند ولی باید بخصوص در درس‌های عمومی، وقتی  تستی را دیدند که خیلی طولانی است یک خط کنار این تست بگذارند و اصلاً آن را نخوانند و بعد از اینکه 25 سؤال آن بخش را پاسخ دادند، در صورت باقی ماندن وقت درس مربوطه به سراغ آن تست‌ها بروند چون گاهی یک سؤال وقت زیادی می‌گیرد، چه بسا سؤالات بعدی آسان باشد که با این کار آن‌ها را از دست می‌دهند.

یوسفی: قبل از کنکور برنامه ریزی‌های لازم را انجام دهید که اگر درسی سخت یا آسان بود چگونه باید با آن مواجه شوید و چه کار باید انجام دهید مانند یک مربی به خودتان نکات ضروری را بگویید.

به نظر من به ترتیب دفترچه پاسخ دهید. اگر سوالی را نمی‌دانستید وقتتان را روی آن نگذارید و به سراغ مابقی تست‌ها بروید.

سلطانی نژاد: اگر سوالی اصلاً بلد نبودید یک ضربدر کنار آن بگذارید و از آن رد شوید.

برای موفقیت در کنکور چه باید کرد

به سراغ کانال‌های تلگرامی برای جمع بندی دروس نروید

اسماعیل قربانی کارشناس ارشد مشاوره تحصیلی: دانش آموزان در عصر حاضر اسیر دنیای مجازی شده‌اند و به سراغ جمع بندی‌های مختلف در کانال‌های تلگرامی می‌روند که این کار اشتباه است.

دانش آموزان باید سعی کنند که از مسائل حاشیه ای کاملاً به دور باشند چرا که در این بازه زمانی محدود افراد سود جو برای بالا بردن تعداد اعضای تلگرامی خود به شایعه پردازی دست می‌زنند و این کار ذهن دانش آموزان را  مشوش می‌کند.

داوطلبان نباید به سراغ فضای مجازی و جزوه‌های جمع بندی همانند برنامه 30 روزه مخصوص 30 روز باقی مانده بروند چون این نوع برنامه ریزی‌ها به دور از واقعیت است.

برنامه ریزی مناسب بر مبنای توانمندی‌های فردی استوار است. به علاوه در این مدت باقی مانده فرصت یادگیری مطالب جدید نیست بلکه باید مطالب قدیمی که خوانده‌اند را مرور و جمع بندی کنند چون در این مدت یادگیری خاصی صورت نمی‌گیرد.

فرق بین مرور و جمع بندی

دانش آموزان مرور و جمع بندی را با هم اشتباه می‌گیرند، این  دو کلمه یکی نیست چرا که مرور یعنی اجمالی و خلاصه وار مطالب را خواندن در حالی که جمع بندی معادل با تست زنی و رفع اشکال است.

داوطالبان باید بدانند که سر جلسه کنکور شرایط برای همه یکی است یعنی سخت یا آسان بودن برای همه است. همچنین هر کس به اندازه شایستگی خودش از این آزمون برداشت می‌کند.

ابتدا باید علت استرس را یافت چون خیلی وقت‌ها انتظارات بی اساس اطرافیان و خود فرد منجر به بروز استرس شده است که اگر داوطالبان با واقعیت روبه رو شوند نصف این دلهره از بین می‌رود.

دانش آموزان نباید برای افزایش تمرکز یا ساعات مطالعه به سراغ دارو بروند چرا که مصرف و تجویز دارو باید حتماً زیر نظر پزشک صورت گیرد.

امیدواریم ارائه این نکات بتواند کمکی هر قدر کم و ناچیز به داوطلبان کنکور کند و آن‌ها بتوانند در روز کنکور بهترین نتیجه ممکن را بگیرند اما چه خوب است دانش آموزان کنکوری آگاه باشند که این برگه که برای خیلی از آن‌ها گواه مرگ یا زندگی است را می‌توانند با دستان خود به خوبی رقم بزنند، کافی است که فرصت‌هایشان را دریابند و هدف‌هایشان را به خودشان یادآوری کنند.

5/5 - (2 امتیاز)
منبع
yjc

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا