غذاها
طرز تهیه دیگچه مشهدی مجلسی برای 5 نفر
![دیگچه مشهدی](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/05/digche-mashhadi2.jpg)
دیگچه مشهدی یک غذای مشهدی است که در ماههای محرم و صفر بیشتر پخته میشود.
مناسب برای: 5 نفر
مواد لازم دیگچه مشهدی:
- برنج: ۲ پیمانه
- آب: ۱٫۵ پیمانه
- شیر (معمولاً دو برابر و نیمه پیمانه برنجمون شیر رو میریزیم): ۴ پیمانه
- شکر: ۲ پیمانه
- هل، گلاب، زعفران: به اندازه دلخواه
- روغن: ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه دیگچه مشهدی برای 5 نفر:
- ابتدا برنجمون رو میشوریم و توی قابلمه میریزیم. بهتره که از برنج ایرانی استفاده کنیم چون عطر و طمع بهتری داره و مخصوصاً اگر از این برنجای مخلوط (نیمه و درشت) باشه بهتره. اگر نیمه کامل باشه دیگچمون خمیر میشه.
- برنج رو که پاک کردیم و شستیم داخل قابلمه میریزیم (بهتره از قابلمه تفلون استفاده کنیم چون دیگچه شیرینه ممکنه ته بگیره).
- سپس ۱٫۵ پیمانه آب میریزیم و میگذاریم تا برنجمون نیم پز بشه با حرارته خیلی کم. وقتی برنج نیم پز شد و موادمون هنوز شل و آبکی بود شیر رو اضافه میکنیم. یکم حرارت رو بیشتر میکنیم تا برنج تو شیر شروع کنه به جوش ریز زدن سپس روغنمون رو هم اضافه میکنیم.
- یک مقدار که جوشید شعله رو کم کرده و شکر رو اضافه میکنیم. اندازه شکر دلخواه اول ۲ پیمانه میریزیم تا مزه پیدا کنه میچشیم اگر شیرینتر دوست داشتیم باز شکر اضافه میکنیم.
- در ضمن تمام مدتی که شکر رو ریختیم یکسره هم میزنیم تا ته نگیره. یکمی که نزدیکه شفته شدن بود زعفران رو اضافه میکنیم. البته زعفران هم دلبخواهه، بعضی دیگچه سفید دوست دارن. هم میزنیم تا شفته بشه و هل و گلاب رو اضافه میکنیم.
- سپس با حرارت خیلی کم دم میکنیم (دم کن فراموش نشه).
- دیگه این تیکش مثل برنج باید ته دیگش بگیره. وقتی آماده شد قابلمه رو یا توی ظرف آب سرد یا توی ظرفشویی گذاشته و آب رویش میریزیم تا بتونیم راحت قالبی در بیاریم.