طرز تهیه شله زرد نذری و مجلسی برای 100 نفر
![](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2022/04/shole-zard-nazri-1-min.jpg)
شله زرد یک دسر خوشمزه و شیرین است که معمولاً آن را در ایام مذهبی مثل روزهای محرم برای نذری یا برای سفرههای افطاری تهیه میکنند. طرز تهیه شله زرد نذری یک تفاوت عمده با تهیه شله زرد خانگی دارد و آن هم حجم و مقدار مواد تهیه آن است. برای پخت شله زرد نذری باید میزان و پیمانههای مواد لازم را به مقدار زیاد در نظر بگیرید که آن را تبدیل به یک چالش میکند. به هر حال این دسر در ماه محرم بسیار پرطرفدار است و همین مساله باعث میشود تا افراد زیادی بخواهند که آن را تهیه کنند. خب نگران نباشید. در این مطلب قصد داریم تا طرز تهیه ساده شله زرد نذری خوشمزه را برای 100 نفر توضیح دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه نذری شله زرد برای 100 نفر
- 4 کیلوگرم برنج ریزدانه
- 8 کیلوگرم شکر سفید
- 3 لیتر گلاب با کیفیت
- یک بسته یک مثقالی زعفران
- 1500 + 200 گرم خلال بادام
- آب به مقدار لازم
- 200 گرم خلال پسته
مواد لازم برای تزئینات شله زرد
- پودر دارچین به مقدار لازم
- پودر هل به مقدار لازم
- کاسه و ظروف یک بار مصرف برای سرو نذری
- شابلون برای تزئین روی نذری در صورت تمایل
طرز تهیه شله زرد نذری به صورت مرحله به مرحله
توجه کنید که مواد توضیح داده شده در این قسمت برای تهیه شله زرد نذری برای 100 نفر است. اگر میخواهید آن را برای تعداد افراد کمتر یا بیشتری تهیه کنید، باید نسبت مواد را کاهش یا افزایش دهید.
برای تهیه شله زرد بهتر است تا همیشه از برنجهای دانه ریز ایرانی استفاده کنید تا نتیجه بهتری بگیرید. برنجهای مخصوص آش و خرد شده برای تهیه شله زرد مناسبتر هستند و کیفیت آن را بهبود میبخشند. اگر این نوع برنج را در اختیار نداشتید، میتوانید از هر نوع برنج دیگری استفاده کنید. اما باید به خاطر داشته باشید که برنج دانه درشت به آب بیشتری نیاز دارد.
مرحله ۱:
برنج را ۲۴ ساعت قبل از تهیه شله زرد شسته و اجازه دهید تا با آب سرد خیس بخورد. پس از گذشت ۲۴ ساعت بهتر است تا کمی برنج را با دستتان هم بزنید تا دانهها خردتر شوند.
مرحله ۲:
در یک قابلمه بزرگ آب ریخته و آن را بر روی شعله قرار دهید. بهتر است برای این منظور از قابلمه تفلن استفاده نکنید چون به احتمال زیاد شله زرد را با ملاقه فلزی هم میزنید که باعث خراب شدن قابلمه میشود. توصیه میشود از دیگهای مسی یا از جنس نیکل استفاده کنید.
مرحله ۳:
وقتی قابلمه به جوش آمد، آب اضافی برنج را خالی کرده و برنج را در داخل آب جوش بریزید. میزان آب ریخته شده باید ۷ برابر برنج باشد. تا زمانی که آب و برنج جوش بیایند، شعله گاز را زیاد کنید.
مرحله ۴:
پس از به جوش آمدن باید حرارت قابلمه را کم کنید تا برنج مغزپخت شود. حدود ۲ ساعت زمان برای مغزپخت شدن شله زرد در نظر بگیرید. در این مدت نیازی نیست تا شله زرد را به طور مرتب هم بزنید، تنها کافی است تا مراقب باشید که ته نگیرد.
مرحله ۵:
اکنون زمان آماده کردن شکر فرا رسیده است. همه شکر را در یک قابلمه ریخته و بر روی آن آب بریزید تا به طور کامل حل شود. برای این کار نیازی به حرارت دادن شکر نیست. شکر بدون حرارت دادن قابلمه در آب حل خواهد شد. اکنون آب شکر را از یک صافی ریز رد کرده تا ناخالصیهای آن جدا شود. سپس شکر را به برنج اضافه کنید. این کار را به تدریج انجام دهید و قبل از آن مطمئن شوید که برنج به طور کامل مغزپخت شده است.
مرحله ۶:
نگران رقیق بودن شله زرد نباشید. با کمی جوشیدن بیشتر شله زرد به غلظت مورد نظر میرسد. اگر بعد از اضافه کردن شکر، برنج کمی سفت شد، میتوانید دو تا چهار لیوان آب به آن اضافه کنید. با جوش آمدن، غلظت مورد نظر را پیدا خواهد کرد.
مرحله ۷:
اکنون 1500 گرم خلال بادام را در شله زرد بریزید تا کمی نرم شود. وقتی غلظت مورد نظر ایجاد شد، زعفران را دم کرده و همراه با گلاب به شله زرد اضافه کنید. توجه کنید که از زمانی که شکر را اضافه میکنید، باید شله زرد را به طور منظم هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله ۸:
وقتی شله زرد به غلظت مورد نظر رسید، درب ظرف را بسته و شعله را کم کنید. به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید تا شله زرد کاملاً جا افتاده و رقیق شود. اکنون زیر شعله را خاموش کرده و از یک ترفند برای خوش آب و رنگ شدن و دم کشیدن شله زرد استفاده کنید. باید شله زرد نذری را با یک دم کنی بپوشانید و به مدت نیم ساعت بدون شعله گاز قرار دهید. این کار باعث بهبود طعم شله زرد میشود.
مرحله ۹:
اکنون زمان تزئین شله زرد فرا رسیده است. میتوانید شله زرد را با دارچین، پودر هل، خلال بادام و خلال پسته تزئین کنید. حتی میتوانید به مناسبت ایام مذهبی یا شهادت ائمه، نام مبارک معصومین را بر روی آنها با استفاده از شابلون بنویسید.
تزئین شله زرد
اگر میخواهید از شابلون نوشته دار برای تزئین شله زرد استفاده کنید، بهتر است تا ابتدا کمی شله زردها را در کاسه ریخته و اجازه دهید تا سرد شوند. سرد شدن شله زردها باعث میشود تا شابلونها به شله زرد نچسبند. اکنون دارچین را در یک نمک پاش با سوراخهای درشت بریزید. با نگه داشن شابلون بر روی شله زرد و با استفاده از نمک پاش دارچین را بر روی شله زرد بریزید. همچنن میتوانید بر روی آن خلال بادام باقی مانده و خال پسته بریزید.
شله زرد یک دسر خوشمزه و لذیذ ایرانی است که برای ایام عذاداری یا سفرهای نذری تهیه میشود. در این دستور پخت سعی کردیم تا روش پخت شله زرد نذری خوشمزه را برای شما توضیح دهیم. امیدوارم که مورد پسندتان واقع شده و بتوانید به مناسبتهای مختلف این شله زرد را تهیه کنید.
یادتون رفته زمان اضافه کردن زعفرون را بنویسید
با سلام
در مرحله ۷ ذکر شده است.