نوشیدنی ها

طرز تهیه شربت سکنجبین برای 10 نفر

شربت سکنجبین یکی از انواع نوشیدنی های سنتی و قدیمی ایرانی است که علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد برای رفع تشنگی در ماه‌های گرم سال و ماه رمضان نیز بسیار مفید است. در برخی شهرها این شربت را به همراه کاهو سرو می‌کنند.

با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است می‌توانید برای 10 نفر شربت سکنجبین تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقدار کمتر یا بیشتری شربت سکنجبین تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش شربت سکنجبین با ما همراه باشید.

دستور تهیه شربت سکنجبین برای 10 نفر

مواد لازم شربت سکنجبین برای 10 نفر:

  • آب: ۲ و نیم لیوان
  • نعناع: 55 گرم
  • شکر: 625 گرم
  • سرکه سفید: 55 گرم

طرز تهیه شربت سکنجبین:

برای تهیه شربت سکنجبین سنتی ابتدا نعناع‌ها را می‌شوییم و در آبکشی قرار می‌دهیم تا آب اضافه آن‌ها خارج شود. داخل قابلمه‌ای آب می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم و شکر را کم کم به آب اضافه می‌کنیم و با قاشق هم می‌زنیم تا سریع‌تر در آب حل شود. نعناع‌ها را با نخ به هم وصل می‌کنیم (تا هنگام خارج کردن از شربت راحت‌تر باشد) و در آب و شکر قرار می‌دهیم تا عصاره آن کاملاً خارج شود. صبر می‌کنیم تا شربت قوام بیابد و با نعناع طعم دار شود.

اگر از بوی نعناع یا طعم آن خوشتان نمی‌آید می‌توانید آن را حذف کنید. همچنین در تهیه شربت سکنجبین سنتی به جای شکر از عسل استفاده می‌کنند. شما نیز اگر تمایل داشتید می‌توانید به جای شکر از 625 گرم عسل استفاده کنید.

زمانیکه شربت غلیظ شد کمی از شربت را تست کنید تا مطمئن شوید که خوب قوام گرفته یا نه، که برای این کار می‌توانید کمی از شربت را با قاشق بردارید و صبر کنید، کمی که خنک شد قاشق را کج کنید تا شربت بریزد اگر شربت به سختی از داخل قاشق خارج شد یعنی غلظت آن مناسب است و سرکه را به آن اضافه می‌کنیم و تأمل می‌کنیم تا شربت چند جوش بزند و بعد قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم و اجازه می‌دهیم تا شربت خنک شود. سپس شربت سکنجبین آماده شده و خنک را از صافی رد می‌کنیم تا کاملاً صاف شود و بعد در شیشه مورد نظر می‌ریزیم و در یخچال نگهداری می‌کنیم و هر زمان که خواستیم استفاده کنیم ۱ قاشق غذاخوری در لیوان می‌ریزیم و روی آن آب سرد می‌گیریم و مخلوط می‌کنیم.

فوت و فن تهیه شربت سکنجبین همراه با نکات ریز

  1. بهتره شکر و آب رو 1 ساعت در قابلمه استراحت بدین تا شکر زودتر در آب حل شود.
  2. اگر به نعنای تازه دسترسی نداشتین میتونین از عرق نعنا هم استفاده کنین، ولی نعنای تازه طعم شربت رو خیلی خوشمزه‌تر میکنه.
  3. سعی کنید حتماً از سرکه سفید استفاده کنید تا رنگ شربت شما شفاف باشد.
  4. استفاده از زعفران در شربت سکنجبین کاملاً اختیاری است، درسته که با اضافه کردن زعفران به شربت هم خواص شربت بیشتر می‌شود و هم رنگ و طعم شربت فوق العاده میشه اما در عوض عطر و طعم زعفران به نعنا غالب میشه واسه همین اگر از زعفران استفاده نکنین “شربت سکنجبین اصیل” خواهید داشت.
  5. اگر دوست داشتید بجای شکر از عسل طبیعی استفاده کنید تا شربت خوشمزه‌تر و سالم‌تری داشته باشید.
  6. حواستان باشد که سرکه را بعد از غلیظ شدن مخلوط آب و شکر به قابلمه اضافه کنید چون اگر زودتر سرکه رو داخل قابلمه بریزید از غلیظ شدن شربت جلوگیری میکنه.
  7. بخاطر داشته باشید که شربت بعد از سرد شدن کمی سفت تر می‌شود پس زمانی شربت سکنجبین را از روی حرارت بردارید که خیلی غلیظ نشده باشد.
  8. استفاده از سرکه برای “تهیه شربت سکنجبین” مانع از شکرک زدن شربت می‌شود.
5/5 - (3 امتیاز)
منبع
pamuhparsiday

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا