دسر

طرز تهیه فرنی برای 4 نفر (دو روش)

فرنی (Ferni)، یک خوراکی شیرین و گونه‌ای پودینگ آبکی ست که در شبه‌قاره هند تولید می‌شود و از آنجا به کشورهای متعددی وارد شده‌است. فرنی با آرد برنج و شیر و سایر افزودنی‌ها پخته می‌شود و معمولاً همراه غذای اصلی یا به عنوان دسر مصرف می‌شود.

علاوه بر فرنی با آرد برنج، فرنی با نشاسته نیز تهیه می‌شود. می‌توان فرنی را یه صورت کاکائویی و زعفرانی نیز سرو کرد. برای فرنی کاکائویی کافی است مقداری کاکائو به فرنی اضافه کرد؛ و برای نوع زعفرانی یک قاشق زعفران آب کرده به آن اضافه می‌کنیم.

در این مطلب در مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه فرنی به دو روش آرد برنج و نشاسته برای 4 نفر را برای شما آماده نموده ایم.

روش اول : طرز تهیه فرنی با آرد برنج برای 4 نفر

مواد لازم برای 4 نفر:

شیر 4 لیوان
آرد برنج 4 قاشق غذاخوری
گلاب 2 قاشق غذاخوری
شکر 8 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده در صورت تمایل

طرز تهیه فرنی با آرد برنج:

ابتدا شیر را داخل قابلمه‌ای می‌ریزیم و روی حرارت کم قرار می‌دهیم و شکر را کم کم به آن اضافه می‌کنیم و با قاشق هم می‌زنیم تا در شیر کاملاً حل شود. سپس گلاب را اضافه می‌کنیم و با قاشق مواد را مخلوط می‌کنیم و آرد برنج را نیز کم کم می‌افزاییم.

سپس به آرامی با مواد مخلوط می‌کنیم تا داخل شیر گوله نشود و همین طور به هم زدن را ادامه می‌دهیم و کمی حرارت را ملایم می‌کنیم تا شیر به جوش بیاید و بعد حرارت را مجدداً کم می‌کنیم. برای فرنی به طور مداوم باید مواد را هم زد تا ته نگیرد و به قوام برسد.

پس از اینکه فرنی غلیظ شد و به قوام رسید ( دقت کنید خیلی سفت نشود چون زمانی که فرنی خنک شود کمی سفت تر می‌شود ) قابلمه را از روی حرارت بر می‌داریم و کنار می‌گذاریم ولی همچنان به هم زدن ادامه می‌دهیم.

به این دلیل هم زدن را ادامه می‌دهیم زیرا فرنی هنوز داغ است و اگر رها شود ته می‌گیرد. می‌توانید یک فرنی دو رنگ نیز داشته باشید به این صورت که نصف فرنی را داخل کاسه‌ای بریزید و کمی زعفران دم کرده و یا رنگ غذا مجاز به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

پس از اینکه فرنی از حرارت افتاد می‌توانید اول فرنی سفید رنگ را در ظرف مورد نظر بریزید و بعد فرنی رنگی را بریزید و همان زمان نوش جان کنید و یا اجازه بدهید داخل محیط خنک شود و بعد داخل یخچال قرار دهید تا آب نیندازد.

برای تهیه فرنی با آرد گندم کافیست آرد برنج را از لیست مواد لازم حذف کنید و به جای آن از 4 قاشق غذاخوری آرد گندم استفاده کنید. روش پخت فرنی تفاوتی ندارد فقط برای اینکه فرنی یکدست باشد حتماً آرد گندم را دو مرتبه الک کنید سپس به دیگر مواد اضافه کنید. در صورت تمایل می‌توانید مانند فرنی نارگیلی کمی پودر نارگیل هم به این فرنی اضافه کنید.

روش دوم : طرز تهی فرنی با نشاسته برای 4 نفر

مواد لازم برای 4 نفر:

شیر 4 لیوان
نشاسته 4 قاشق سوپخوری
شکر 4 قاشق سوپخوری
وانیل 2 پنس
گلاب نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه فرنی فرنی با نشاسته:

ابتدا شیر را داخل یک قابلمه مناسب می‌ریزیم، سپس نشاسته را به شیر اضافه می‌کنیم و کمی هم می‌زنیم تا نشاسته با شیر مخلوط شود. حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و شیر را به صورت متداوم هم می‌زنیم.

هم زدن را تا جایی که مخلوط شیر و نشاسته به غلظت مناسب برسند ادامه می‌دهیم، سپس شکر را به همراه وانیل و گلاب به فرنی اضافه می‌کنیم و کمی هم می‌زنیم تا مواد با هم ترکیب شوند، سپس فرنی را از روی حرارت کنار می‌گذاریم.

اگر می‌خواهید فرنی را به صورت زعفرانی درست کنید هم کمی زعفران دم کرده به همراه شکر به فرنی اضافه کنید. پس از اینکه فرنی را از روی حرارت کنار گذاشتیم صبر می‌کنیم تا کمی خنک شود سپس در ظرف مورد نطرمان می‌کشیم و با مواد دلخواه تزیین می‌کنیم.

4/5 - (4 امتیاز)
منبع
چی شیwikipedia

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا