غذاها

طرز تهیه مرصع پلو برای 4 نفر

مرصع پلو یا پلو نگین‌کار یک ویژه پلوی مخلوطی است که یکی از غذاهای سنتی شهر قزوین است و نمونه‌های از این غذا در استان فارس و خراسان سرو می‌شود، و به خاطر مخلفات درخشانی که در آن آمیخته است این نام را گرفته است. این پلو از چلو سفید و در حدود ۱/۳ چلو زعفران داده با درآمیختن چندین جور میوه تازه یا خشک کوچک چون آلبالو و کشمشهای سبز و قرمز و تکه‌های زردآلو خشک و خلال‌های خشک شده پسته سبز و بادام و خلال پوست مرکبات که همه آنها در روغن کره کمی تفت داده شده‌اند آماده می‌شود.

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه مرصع پلو برای 4 نفر را برای شما آماده نموده ایم.

طرز تهیه مرصع پلو مجلسی برای 4 نفر

مواد لازم برای ۴ نفر:

سینه مرغ ۲۰۰ گرم
برنج ۳ پیمانه
کشمش ۱ پیمانه
زرشک ۱ پیمانه
پوست پرتقال ۲ عدد پرتقال
خلال پسته ۲ قاشق غذاخوری
خلال بادام ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ به مقدار کافی
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پولبیبر به مقدار کافی

طرز تهیه مرصع پلو خوشمزه:

برای تهیه مرصع پلو مجلسی ابتدای کار سینه مرغ را به صورت نواری برش می‌زنیم، سپس درون یک ظرف مناسب قرار می‌دهیم و روی آن مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پولبیبر و روغن مایع می‌ریزیم و مخلوط می‌کنیم.

حالا روی ظرف را با سلفون می‌پوشانیم، سپس درون یخچال قرار می‌دهیم و اجازه می‌دهیم به مدت چند ساعت درون یخچال استراحت کنند تا گوشت مرغ مزه دار شود. پس از گذشت این زمان یک قابلمه مناسب را تا نیمه پر از آب می‌کنیم.

در این مرحله یک قاشق چایخوری نمک درون آب اضافه می‌کنیم و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم و اجازه می‌دهیم آب به نقطه جوش برسد. در ادامه برنج را می‌شوییم، سپس درون قابلمه می‌ریزیم.

حالا اجازه می‌دهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود. در ادامه پس از گذشت این مدت زمانی که اطراف برنج نرم شد و مغز آن کمی گیر داشت قابلمه را از روی حرارت بر می‌داریم.

در این مرحله برنج را درون آبکش می‌ریزیم و آبکشی می‌کنیم. در ادامه مقداری روغن مایع درون یک قابلمه مناسب می‌ریزیم، سپس مقداری زعفران و کنجد کف قابلمه به صورت پخش می‌ریزیم، سپس مقداری نان به عنوان ته دیگ درون قابلمه فیکس می‌کنیم.

حالا برنج را درون قابلمه می‌ریزیم و درب قابلمه را با دم کنی می‌پوشانیم، سپس روی قابلمه قرار می‌دهیم. در ادامه روی حرارت ملایم شعله پخش کن قرار می‌دهیم، سپس قابلمه را روی شعله پخش کن می‌گذاریم.

در این مرحله اجازه می‌دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. در ادامه خلال بادام و خلال پسته را درون یک کاسه مناسب می‌ریزیم، سپس مقداری گلاب روی آن‌ها می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم درون گلاب بمانند تا خیس بخورند.

حالا پرتقال را می‌شوییم، سپس پوست آن را جدا می‌کنیم و به صورت خلالی نازک خرد می‌کنیم. در ادامه پوست پرتقال را ۳ مرتبه با آب سرد می‌شوییم و درون آبکش می‌ریزیم تا آب اضافی‌اش خارج شود.

در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه پر از آب می‌کنیم، سپس روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم، در آستانه جوش آمدن آب، پوست پرتقال را درون آب جوش می‌ریزیم، سپس اجازه می‌دهیم چند ثانیه درون آب جوش بمانند.

حالا پوست پرتقال را از روی حرارت بر می‌داریم، سپس درون آبکش می‌ریزیم و با آب سرد می‌شوییم. در ادامه این کار را ۳ مرتبه تکرار می‌کنیم تا تلخی پوست پرتقال‌ها گرفته شود، سپس یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم.

در این مرحله مقداری کره درون تابه می‌ریزیم، سپس خلال بادام و پسته را به همراه روغن مایع و نمک درون تابه می‌ریزیم و کمی تفت می‌دهیم و از تابه خارج می‌کنیم، سپس پوست پرتقال را اضافه می‌کنیم.

حالا پوست پرتقال را درون تابه کمی تفت می‌دهیم و زرشک را به آن اضافه می‌کنیم، سپس مقداری نمک به آن‌ها اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم و از روی حرارت بر می‌داریم. در ادامه مرغ مزه دار شده را از یخچال خارج می‌کنیم.

در این مرحله سینه مرغ نواری را به صورت حلزونی فرم می‌دهیم، سپس با یک خلال دندان فیکس می‌کنیم. در ادامه درون تابه مقداری روغن مایع اضافه می‌کنیم، سپس حرارت را زیاد می‌کنیم و سینه مرغ را درون تابه قرار می‌دهیم.

حالا سینه مرغ را با حرارت بالا کمی سرخ می‌کنیم تا آب نندازد، سپس حرارت کم می‌کنیم تا کاملاً سرخ و مغز پخت شوند. در ادامه هنگام سرخ کردن سینه مرغ مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه می‌کنیم.

در نهایت برنج را از روی حرارت بر می‌داریم ودرون ظرف مورد نظرمان می‌ریزیم، سپس پوست پرتقال را به همراه زرشک، سینه مرغ، خلال پسته و خلال بادام را روی آن می‌ریزیم و به همراه‌ترشی یا سالاد سرو می‌کنیم. نوش جان.

4/5 - (1 امتیاز)
منبع
darnahayatwikipedia

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا