دسر

طرز تهیه دسر مشکوفی برای 10 نفر

مشکوفی غذایی است که با نشاسته، شیر، کره، شکر و سایر افزودنیها پخته می‌شود و معمولاً به عنوان دسر مصرف می‌شود. این یک دسر مازندرانی است و امروزه این گونه تهیه می‌شود اما در قدیم برطبق گواهی لغتنامهٔ دهخدا ظاهراً در نواحی دیگر هم معروف بوده است.

تبلیغات

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه دسر مشکوفی برای 10 نفر را برای شما آماده نموده ایم.

طرز تهیه دسر مشکوفی مجلسی برای 10 نفر

مواد لازم برای دسر مشکوفی زعفرانی:

  • نشاسته گل: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • شیر پر چرب: 12 لیوان فرانسوی دسته دار
  • شکر: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • آب سرد: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • گلاب: 2 استکان
  • کره: 100 گرم
  • زعفران دم کرده غلیظ: 4 قاشق غذاخوری
  • وانیل: 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه دسر مشکوفی زعفرانی:

نشاسته و آب را به صورت جداگانه با هم خوب مخلوط کنید تا وقتی که نشاسته کاملاً در آب حل شود. در یک ظرف جداگانه شیر و شکر را با هم مخلوط کنید و به ترکیب آب و نشاسته اضافه کنید.

ترکیب فوق را روی شعله ملایم گاز بگذارید و مدام هم بزنید چون نشاسته زود ته می‌گیرد و گوله می‌شود. وقتی ترکیب به جوش آمد و روی آن حباب تشکیل شد کره، وانیل و گلاب را اضافه کنید و حسابی هم بزنید. اگر دسر مشکوفی را به صورت یک رنگ و زعفرانی می‌خواهید وقتی مشکوفی به غلظت مناسب رسید (غلظتی شبیه فرنی که حدود یک ساعت زمان می‌برد) زعفران را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

اگر دسر مشکوفی دو رنگ زعفرانی و سفید یا همان وانیلی دوست دارید ابتدا در ظروف سرو (جام یا پیاله) نیمی از مشکوفی را بریزید و نیمی دیگر را زعفران بریزید. وقتی مشکوفی وانیلی خوب سرد شد و خودش را گرفت (نشاسته زود خودش را می‌گیرد) مشکوفی زعفرانی را روی مشکوفی وانیلی بریزید.

تبلیغات

برای طرز تهیه دسر مشکوفی سه رنگ، مقداری از مشکوفی را به صورت سفید در ظروف سرو بریزید. برای مشکوفی زعفرانی به همان ترتیب گفته شده عمل کنید و در بخشی دیگر از مشکوفی زمانی که خیلی داغ است یک قاشق مرباخوری پودر کاکائو بریزید و خوب هم بزنید تا گوله نشود. مشکوفی سریع می‌بندد و سرد و ژله‌ای می‌شود به همین خاطر باید زعفران و کاکائو را در حالی که داغ و روی گاز در حال قل خوردن است به آن اضافه کنید. روی دسر مشکوفی را با پودر پسته یا گل سرخ تزیین کنید.

نکات کلیدی تهیه مشکوفی

  • در صورتی که می‌خواهید مشکوفی سه رنگ قالبی تهیه کنید باید مرحله اضافه کردن زعفران دم کرده را از این دستور حذف کنید. به مشکوفی ساده کمی اسانس وانیل اضافه کنید و وقتی پخت آن تمام شد، رنگ خوراکی مورد نظر را اضافه کنید.
  • اگر شیر را از دستور حذف کنید و به جای آن این دسر خوشمزه را با آب تهیه کنید، مسقطی ساده یا مسقطی زعفرانی تهیه کرده‌اید.
  • برای تهیه مشکوفی شکلاتی مقداری پودر کاکائو را با آب جوش حل کنید. سپس در مرحله آخر آن را اضافه کرده و خوب بهم بزنید. روش کار برای مشکوفی موزی با اسانس موز هم به همین ترتیب است.
  • این دسر هر چه غلیظ‌تر باشد ژله‌ای‌تر بوده و راحت‌تر می‌بندد.
  • طرز تهیه دسر مشکوفی بروجردی هم به همین ترتیب است.
  • طرز تهیه دسر مشکوفی قزوینی هم مثل دسر مشکوفی مازندرانی و بروجردی است.
  • دسر مشکوفی را در قالب هم می‌توانید بریزید. کف قالب‌های مورد نظرتان را با کمی روغن مایع چرب کنید و مشکوفی را در آن بریزید تا خودش را بگیرد و سپس در ظرف مورد نظرتان برگردانید.
  • دسر مشکوفی شبیه دسر پاناکوتا ایتالیایی است با این تفاوت که ژلاتین ندارد.
  • فرق مسقطی و مشکوفی در این است که مسقطی شیر ندارد و با آب درست می‌شود اما به مشکوفی که با شیر درست می‌شود مسقطی یا لرزونک شمالی هم می گویند. مشکوفی بیشتر طعم و مزه‌ای شبیه فرنی تهیه شده با نشاسته دارد.
  • برای درست کردن مشکوفی برشی بعد از درست شدن مشکوفی آن را در یک ظرف مستطیل یا مربع شکل بریزید و اجازه دهید سرد شود. وقتی سرد شد آن را در یخچال بگذارید تا خوب خودش را بگیرد و سفت شود. ۳۰ دقیقه کافی است. سپس مسقطی را با یک چاقوی تیز به صورت لوزی یا مربع برش بزنید.
4.2/5 - (21 امتیاز)

منبع
saednewswikipedia

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا