نان، کیک و شیرینی

کیک شیفون؛ طرز تهیه کیک شیفون ساده برای خامه کشی

کیک شیفون (به انگلیسی: Chiffon cake) نوعی کیک بسیار سبک است. کیک شیفون پس از در آوردن از فر باید در درون قالب به صورت وارونه قرار بگیرد و به همین حالت سرد شود.

تبلیغات

در این مطلب طرز تهیه کیک شیفون ساده برای خامه کشی را بیان خواهیم نمود.

مواد لازم کیک شیفون:

نام مادهٔ غذایی مقدار
زردهٔ تخم مرغ ۶ عدد
شیر ۱۱۰ میلی لیتر
روغن مایع ۹۰ گرم
آرد (الک شده) ۱۲۰ گرم
سفیدهٔ تخم مرغ (اندازه بزرگ) ۸ عدد
شکر برای سفیده ۱۰۰ گرم

طرز تهیه کیک شیفون:

۱. ابتدا تمامی مواد را اندازه گرفته و حاضر می‌گذاریم. معمولاً برای پخت کیک شیفون از قالب‌های حلقه‌ای استفاده می‌شود. در صورت نبود این نوع قالب از هر قالب دیگری نیز می‌توان استفاده کرد. اصولاً قالب کیک شیفون چرب نمی‌شود.

۲. سفیدهٔ تخم مرغ را در ظرفی با تخم مرغ همزنی تا حدی بهم می‌زنیم که کف کند سپس شکر را به آن اضافه کرده بقدری بهم می‌زنیم که اگر ظرف را برگردانیم، سفیده از آن نریزد.

۳. زرده را در ظرفی ریخته با تخم مرغ همزنی تا حدی بهم می‌زنیم شکر را هم اضافه کرده بقدری بهم می‌زنیم که حالت سس رقیق به خود گرفته و کش دار شود. نصف روغن را اضافه می‌کنیم و بهم می‌زنیم.

تبلیغات

۴. نصف آبگرم را اضافه کرده کمی که بهم زدم نصف دیگر روغن و شیر را هم باهم اضافه می‌کنیم و بهم می‌زنیم. (وانیل یا در صورت تمایل مادهٔ طعم دهندهٔ دیگری مانند چای خشک خرد شده یا محتویات چای کیسه‌ای، کاکائو و غیره) را اضافه کرده بهم می‌زنیم.

۵. آرد را از الک گذرانده به زرده اضافه می‌کنیم. به مدت یک تا یک و نیم دقیقه با تخم مرغ همزنی بهم می‌زنیم.

۶. یک سوم سفیدهٔ بهم زده شده را با زرده اضافه می‌کنیم و انقدر با لیسک بهم می‌زنیم که رنگ سفیده ناپدید شود سپس بقیهٔ سفیده را اضافه کرده بهم می‌زنیم.

۷. کیک را در قالب (اگر موجود باشد میان تهی) ریخته و چندین بار با قالب روی سطح مسطح کوبیده و قالب را به تندی چرخانده تا حباب‌های بزرگ از درون مایه خارج شود.

۸. در فر ۱۸۰ درجه قرار می‌دهیم. به مدت ۳۵–۳۰ دقیقه بپزد.

تبلیغات

۹. کیک بهتر است مدتی بطور معکوس در قالب باقی بماند سپس آن لبه‌های آن که به قالب چسبیده را با کارد از قالب جدا کرده با احتیاط از قالب بیرون می‌آوریم.

نکته: برای بهتر خارج شدن کیک می‌توان آن را کمی در فریز قرار داد و سپس در حالت یخ زده با کارد از قالب جدا کرد.

نوش جان 😉

3.5/5 - (2 امتیاز)
تبلیغات
منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا