روانشناسی

اهمیت شخصیت شناسی و کارکرد آن در زندگی

شخصیت شناسی در روانشناسی اهمیت بسزایی دارد و روانشناس برای انجام این کار از تست هایی چون تست mbti کمک می گیرد تا بتواند به شناخت شخصیتی افراد برسد. افراد از نظر شخصیتی دارای این های مختلفی هستند که در واقع شناخت این شخصیت می تواند در زندگی آنها هم تاثیر بسزایی داشته باشد. عوامل بیولوژیکی و محیطی در متفاوت بودن تیپ های شخصیتی نقش مهمی دارند. دوره شخصیت شناسی در واقع یک دوره جامع و کاملی بوده که روانشناس به صورت کاملا تخصصی آنها را پشت سر می گذارد.

با شخصیت شناسی فرد به خود شناسی خواهد رسید و می تواند تاثیرات مثبتی را در زندگی خود داشته باشد. در کلاس شخصیت شناسی روانشناسان از تست های شخصیت شناسی استفاده می کنند تا بتوانند شخصیت افراد را به درستی درک کنند. شخصیت هر فردی را نحوه تفکر افراد، الگوهای رفتاری آن ها، نحوه سازگاری فرد با محیط، نحوه واکنش، صحبت کردن و … تشکیل می دهد که در روانشناسی تمام این ویژگی ها به صورت مجزا مورد سنجش قرار می گیرد. با شخصیت شناسی افراد به راحتی طبقه بندی و توصیف می شوند.

کارکرد مهمی که شخصیت شناسی در زندگی انسان دارد شناخت نقاط ضعف و قوت است. بدین ترتیب افرادی که با خودشناسی به این ویزگی دست پیدا کرده اند می توانند بر حسب استعداد ها و توانایی هایی که دارند به موفقیت برسند. این افراد برای زندگی و آینده خود دارای هدف هستند زیرا به خوبی شخصیت خود را شناخته اند. وقتی افراد با شخصیت شناسی به خود شناسی می رسند می توانند به ویژگی های نهفته ای که دارند پی ببرند و نقاط ضعف خود را به بهترین شکل به نقاط قوت تبدیل کنند. آنها اعتماد به نفس بالایی خواهند داشت و می توانند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنند و حتی تاثیرات مثبتی هم روی آن‌ها داشته باشند.

کاربرد های شخصیت شناسی

نقش تست mbti در شخصیت شناسی

برای شخصیت شناسی تست های مختلفی طراحی شده که هر کدام یکی از جوانب شخصیتی انسان را هدف قرار می دهد. تست ام بی تی یک تست ارزیابی چند مرحله ای بوده که به صورت کاملا تخصصی کار شخصیت شناسی را انجام می دهد. این تست دارای ۷۸ سوال بوده که برای بزرگسالان طراحی شده است.با انجام این تست نوع شخصیت، نقاط قوت، ترجیحات شخصی و ویژگی های فردی افراد مورد بررسی قرار می گيرد. این تست سریع و راحت انجام می شود و شما می توانید به صورت آنلاین هم آن را انجام دهید.

اطلاعات قابل توجهی در این آزمون وجود دارد که هنگام برگزاری در اختیار شما قرار می گیرد. در واقع با انجام این آزمون شما با نقاط ضعف و قوت که دارید آشنا می شوید و با پذیرفتن آنها می توانید نقاط ضعف خود را به قوت تبدیل کنید. وقتی این تست شخصیت شناسی را انجام می دهید روابط شما باید دیگران کاملا تنظیم خواهید شد و می توانید ارتباطی سالم با آنها داسته باشید. شهرت این تست بالا بوده بوده امروزه برای شخصیت شناسی در کل دنیا مورد استفاده قرار می گیرد.

در این تست ویژگی و تیپ های مهمی مورد بررسی قرار می گيرد و همین امر هم باعث می شود تا افراد به یک شناخت کلی دست پیدا کنند. برای خودشناسی و ارتقاء توانمندی های روانی این تست بهترین گزینه بوده که می تواند به پیشرفت و رشد شما کمک کند. شخصیت شناسی این تست برای مشاوره های تحصیلی و شغلی و ازدواج و … مناسب بوده بدین ترتیب این تست شخصیت شناسی امروزه در مراکز مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد های شخصیت شناسی

انواع شخصیت شناسی

دوره شخصیت شناسی یک دوره جامع و کامل بوده که افراد علاقه مند با شرکت در کلاس شخصیت شناسی می توانند این دوره ها را به صورت کاملا تخصصی پشت سر بگذارند و در آموزش شخصیت شناسی مهارت های خوبی را کسب کنند. شخصیت شناسی در واقع همان خصوصیات و توانمندی ها و صفات و عواطفی آیت که افراد را از یکدیگر متمایز می کند و زمانی که افراد به این خودشناسی می رسند می توانند بهتر نقاط ضعف و قوت خود را پیدا کنند. در آموزش شخصیت شناسی ابتدا شخصیت های مختلف برای افراد توصیح داده می شود.

  • شخصیت درونگرا: اولین تیپ شخصیتی که در شخصیت شناسی مورد بررسی قرار می گيرد شخصیت درونگرا است. این افراد تنهایی را ترجیح می دهند و به صورت داوطلبانه از دیگران فاصله می گیرند. این افراد در دنیای خود زندگی می کنند و ارتباط با دیگران برای آن‌ها سخت است. این افراد از نظر روانشناسان شخصیتی درونگرا دارند و انزوا را به هر چیزی ترجیح می دهند.
  • شخصیت برونگرا: این افراد در واقع نقطه مقابل افراد درونگرا هستند که کاملا خوش قلب و مهربان و خوش برخورد می باشند و به سرعت هم با دیگران ارتباط برقرار می کنند. این افراد به خود و دیگران اعتماد به نفس می دهند به همین دلیل از نظر دیگران دوست داشتنی هستند. تصمیم گیری در آنها سریع بوده و همواره مورد ستایش و تحسین دیگران هستند.
  • شخصیت وابسته: آن‌ها در همه چیز به دیگران وابسته هستند و نمی توانند به تنهایی تصمیم بگیرند. از مسئولیت پذیری می ترسند و به خودشان اعتماد ندارند. مدام در حال تجربه های جدید هستند.
  • شخصیت افسرده: آن‌ها غمگین و بدبین هستند. اما اندوه آنها ارتباطی با فعالیت های روزانه آن‌ها ندارد و حسی کاملا درونی است.
  • شخصیت متعادل: در شخصیت شناسی افرادی که شخصیت متعادل دارند در واقع در همه چیز تعادل را رعایت می کنند. جامعه به راحتی این افراد را قبول می کند چون آنها اهل تلاش هستند و سعی می کنند تا مهارت آموزی را فرا بگیرند و دائم در حال پیشرفت باشند.
  • شخصیت مشکوک: شخصیت های مشکوک همیشه شکاک و بدبین هستند و در قضاوت های بد اغراق می کنند. آنها در مقابل انتفاد دیگران به سرعت واکنش نشان می دهند. بیش از حد آه جنجال و رقابت هستند و به رهبری کردن دیگران علاقه دارند.
  • شخصیت ساده لوح: این افراد یک اعتماد به نفس کورکورانه دارند. آنها به سرعت تسلیم حرف دیگران می شوند و از هر چیزی که در اطراف آنها می گذرد غافل هستند. انتقاد دیگران را اگر اشتباه هم باشد به سرعت می پذیرند.
  • شخصیت بی‌رحم: آن‌ها در برخورد با دیگران بی ادب هستند و احترام کسی را نگه نمی دارند. لطافت و رحمت در آنها وجود ندارد و پرخاشکر هستند. اهل انتقام هستند و دوست دارند تا دیگران را هم مجازات کنند. دیگران را مجبور می کنند تا خواسته دیگران را بپذیرند.
  • شخصیت دلسوز: این تیپ شخصیتی را همه دوست دارند چون مهربان هستند و توانایی مدارا کردن با دیگران را دارند. از جنجال و درگیری کاملا دور هستند.
  • شخصیت مطیع: افراد این تیپ شخصیتی مدام به دیگران احترام می گذارند. برای اینکه رضایت دیگران را جلب کنند همیشه خواسته های آنها را تایید می کنند.

فواید شخصیت شناسی

شخصیت شناسی دارای مزیت های زيادي بوده و فوایدی به همراه دارد که زندگی فردی و اجتماعی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. این فواید عبارتند از:

  • پذیرش خود و احساس خوب نسبت به خود داشتن: شخصیت شناسی در واقع به همراه خود خودشناسی را دارد که در آن شما با ابعاد شخصیتی خود آشنا خواهید شد و می‌توانید اطلاعات بیشتری از اینکه چه کسی هستید بدست بیاورید.
  • شناخت نقاط قوت ذاتی خود: شما با نقاط ضعف و قوت خود آشنا خواهید شد و می توانید نقاط ضعف خود را به قوت تبدیل کنید. افراد زمانی موفق هستند که کار، با روحیه و استعدادشان همخوانی داشته باشند. این کار به ما روحیه خوبی می دهد.
  • شناخت نقاط ضعف ذاتی و نقاط کور: مانند سکه هر تیپ شخصیتی دارای دو رو است که شامل نقاط ضعف و قوت است. اگر تنها روی نقاط ضعف تکیه داشته باشیم قطعا نقاط قوت را فراهم شود خواهیم کرد.
  • انتخاب شغلی که شما را راضی کند: با شناخت تیپ‌های شخصیتی، فرد در جایگاهی قرار می‌ گیرد که هم از آن راضی است و هم می تواند در آن بهترین عملکرد را داشته باشد و موفق شود.
  • توسعه روابط اجتماعی و فردی: با خود شناسی شما می توانيد شناخت خوبی هم از افراد داشته باشید بدین ترتيب ارتباط شما با آنها گسترده تر خواهد شد.
  • عضو موثری در گروه باشید: شخصیت شناسی باعث می شود تا شما همیشع نظراتی سودمند را در گروه ارائه دهید. در واقع رهبر خوبی هم برای گروه خواهید بود. شناخت نقاط قوت، ضعف، تمایلات، عادت‌ها و همچنین نقاط کور هم گروهی ها از دیگر فواید شخصیت شناسی است.
  • برقراری ارتباطات موثر: با شخصیت شناسی ارتباط شما با دیگران موثر ار خواهد شد و نظرات و انتقاد آنها می تواند تاثیرات فردی و اجتماعی زیادی داشته باشد.
  • حل مناقشه‌ها به سرعت و با بالاترین راندمان: شخصیت شناسی کمک می کند تا در برابر مشکلات واقعیت ها را بپذیرید و آنها را حل کنید.
  • گرفتن تصمیمات درست بر اساس ساختار تیم: افرادی که شخصیت شناسی را انجام داده اند می توانند در کار تیمی هم موفق باشند.
  • قابل مذاکره شدن اختلافات اخلاقی در بین کارمندا
  • ارتقاء قابلیت‌های مصاحبه کردن برای انتخاب بهترین کاندیدا
  • همخوانی بیشتر استعداد با نیازهای شغل
  • بهتر اداره شدن جلسات و گردهمایی‌ها
  • مدیریت تغییرات به صورتی که همه افراد گروه همراه با شما به سمت جلو پیش بروند.
4/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا