مختلف

نحوه تمیز کردن میگو + ویدیو

میگو یکی از غذاهای دریایی خوشمزه و پرطرفدار است که می‌توان آن را به روش‌های مختلفی طبخ کرد. برای پخت میگو، ابتدا باید آن را به‌خوبی تمیز کرد. تمیز کردن میگو کار چندان سختی نیست، اما نکاتی وجود دارد که رعایت آن‌ها باعث می‌شود کار تمیز کردن میگو راحت‌تر و سریع‌تر انجام شود.

1. میگو را از نظر تازگی بررسی کنید.

همه نوع میگو باید بین دمای 32 تا 38 درجه فارنهایت (0 الی 3 درحه سانتی گراد) در یخچال نگهداری شوند. میگوی خام باید ظرف 48 ساعت پس از خرید مصرف شود، در حالی که میگوی پخته شده می تواند طی 5 تا 7 روز مصرف شود. میگوی منجمد را میتوان 5 یا 6 ماه نگهداری کرد.

میگوی خام باید سفت، شفاف و تا حدودی براق و بدون بوی قابل توجه باشد. در بیشتر مواقع، میگوی خام پاها و پوسته و اغلب سرشان به هم متصل است.

ابتدا میگوهای تازه یا منجمد را از یخچال خارج کنید و بگذارید تا کمی یخ آن‌ها آب شود. اگر میگوهای شما منجمد هستند، می‌توانید آن‌ها را در آب سرد قرار دهید تا یخ آن‌ها آب شود.

2. میگو را بشویید.

میگوها را در یک آبکش بریزید و آنها را کاملا با آب سرد بشویید. میگوها را در حین آبکشی به دقت بررسی کنید تا علائم فساد در آن ها وجود نداشته باشد و میگوهایی را که به نظر لزج هستند یا تغییر رنگ داده اند یا بوی بیش از حد می دهند را دور بریزید.
میگوها را فقط در آب سرد، حداکثر کمی گرمتر از دمای اتاق، آبکشی و یخ زدایی کنید. میگوها خیلی سریع پخته می شوند و گذاشتن آنها در آب داغ باعث پاستیلی و لاستیکی شدن بافت آن می شود.

3. سر میگو را بکنید.

یک اتصال کوچک روی پوسته جایی که سر به بدن متصل می شود وجود دارد. میتوانید از قیچی آشپزخانه برای قطع اتصال و برداشتن سر میگو استفاده کنید. از طرف دیگر، می توانید سر را بین انگشت اشاره و شست خود، درست در جایی که به بدن می رسد، فشار دهید و با دست دیگر بدن میگو را محکم نگه دارید. سر را نیشگون بگیرید و بچرخانید تا کنده شود.

4. پاهای میگو را جدا کنید.

پس از کندن سر، شکم میگو را به سمت بالا بچرخانید. تمام پاها را با نوک انگشتان خود محکم بگیرید و آنها را به سمت دم بیرون بکشید. معمولا پاهای میگو خیلی راحت جدا می‌شوند. اما اگر یکباره و همه باهم جدا نشدند، تلاش خود را به کار گیرید تا هرکدام از پاها را به‌صورت جداگانه از بدن جدا کنید.

5.پوسته میگو را جدا کنید.

در این مرحله، چند راه مختلف وجود دارد که همگی موثر هستند. شما می توانید از انتهای دم [جایی که پاها برداشته شد] شروع کنید و بکشید. این عمل شبیه به بیرون آوردن یک ژاکت از تَن خواهد بود، اینجا ژاکت، پوسته میگو است.

یا  از قسمتی که سر میگو را جدا کردید، شروع کنید و یک برش با چاقو یا قیچی خود ایجاد کنید. سپس با یک حرکت دست، پوست آن را کاملا بگیرید. مواظب باشید که موقع ایجاد برش، گوشت میگو را له یا خرد نکنید.

6. دم را جدا کنید.

بیشتر اوقات، بسته به نحوه پخت میگو با دم پخته می شود. همچنین برداشتن دم، توصیه میشود. اگر برای جدا کردن آن مشکل دارید، می‌توانید از یک چاقوی کوچک برای شکاف در قسمت زیرین دم استفاده کنید یا می توانید به راحتی با نوک انگشتان خود آن را بگیرید و بکنید.

7. رگ سیاه داخل میگو را بردارید.

در امتداد پشت میگو یک رگ تیره وجود دارد که مجرای روده میگو است و طعم نامطبوعی دارد. با نوک یک چاقوی تیز یا خلال دندان می توان آن را با فرو کردن در پشت میگو و کشیدن به سمت بالا به راحتی برداشت.

رگ را با نوک چاقو بیرون بیاورید، سپس با انگشتان خود آن را بگیرید و به سمت دم میگو بکشید. باید به راحتی جدا شود. مطمئن شوید که همه آن را بیرون کشیده اید.

8. میگو را به درستی نگهداری کنید.

میگوها را در آب سرد بشویید تا پوست های خرد شده از داخل میگو شسته شود. معمولاً بهتر است میگوهای خام را بلافاصله بعد از تمیز کردن بپزید یا می توانید آنها را تا 24 ساعت در یخچال نگهداری کنید تا زمان پخت آن فرا برسد.

میگو را حداکثر یک روز داخل یخچال، بین دمای 0 تا 3 درجه سانتی گراد و در بسته بندی وکیوم یا ظرف دربسته نگهداری کنید.
4.7/5 - (3 امتیاز)
منبع
wikihow

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا