روانشناسی

خطرات و آسیب‌های روانی ناشی از ترید ارزهای دیجیتال

در بحث روانشناسی بازار کریپتوکارنسی، بحث‌های مفصلی درباره تاثیر عوامل روانی روی کم و کیف معامله‌گری مطرح می‌شود. اگر مشتاق به دانستن اطلاعات بیشتر هستید، نمونه‌ای از این بحث‌ها را می‌توانید در زمینه روانشناسی ارز دیجیتال مطالعه کنید. اما نکته‌ی دیگری که اهمیت بسیاری دارد این است که معامله کردن در بازاری با نوسانات قیمت شدید، مانند کریپتو، بسیار بر روی سلامت روان تریدرها تاثیرگذار است.

خطرات و آسیب‌های روانی ناشی از ترید ارزهای دیجیتال موضوع پیچیده‌ و بسیار مهمی است که در کل کمتر به آن پرداخته شده است. طبیعی است که آثار منفی روانی ناشی از ترید روی افراد، باعث ایجاد اختلال در تصمیم‌گیری‌های آن‌ها حین خرید و فروش رمز ارزها می‌شود. در ادامه قصد داریم تا تعدادی از مهم‌ترین آثار منفی ترید ارز دیجیتال را بر سلامت معامله‌گران بررسی کنیم. همچنین راهکارهایی را برای غلبه بر آن‌ها ارائه خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

3 تا آسیب جدی روانی که تریدرهای ارز دیجیتال را تهدید می‌کنند!

دارایی‌ها در هیچ نوع بازار مالی مانند ارزهای دیجیتال نوسانات قیمت شدید را تجربه نمی‌کنند. گاهی اوقات در یک روز ارزش یک رمزارز، ده‌ها درصد افزایش یا کاهش پیدا می‌کند.

این موضوع باعث می‌شود که خطرات و آسیب‌های روانی ناشی از ترید ارزهای دیجیتال در مقایسه با سایر بازارهای مالی بیشتر باشد. عوامل دیگری مانند ریسک معامله و سابقه ترید نیز در شدت و ضعف آثار منفی روانی خرید و فروش رمز ارزها موثر هستند. از جمله مهم‌ترین آسیب‌های روحی و روانی ترید ارزهای دیجیتال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

● ناتوانی در برقراری تعادل بین زندگی و کار

کریپتوکارنسی یک بازار مالی 24 ساعته است که در تمام روزهای هفته بدون لحظه‌ای وقفه به‌کار خود ادامه می‌دهد. هیچ بازار مالی دیگری از نظر زمان جلسه‌های معاملاتی با ارزهای دیجیتال قابل مقایسه نیست.

این موضوع باعث می‌شود که تریدرهای این بازار، نیاز به صرف زمان به‌مراتب بیشتری برای رصد و معامله کردن داشته باشند. موضوع وقتی حالت بحرانی پیدا می‌کند که ترید کردن، شغل اصلی معامله‌گران نباشد.

البته این موضوع بیشتر برای معامله‌گرانی چالش برانگیز است که در تایم فریم‌های کوتاه ترید می‌کنند.

آن‌ها برای از دست ندادن فرصت‌های معاملاتی باید زمان زیادی را پای سیستم و نمودارهای قیمت صرف کنند. این موضوع باعث می‌شود که عملا سایر بخش‌های زندگی آن‌ها تحت الشعاع قرار بگیرند.

در چنین شرایطی نظم طبیعی زندگی آن‌ها برهم می‌خورد و این موضوع باعث می‌شود که مشکلات زیادی در روابط خانوادگی تریدرها به‌وجود بیایند.

کاربردی ترین نکات روان شناسی کادو دادن
خیلی از مواقع تریدرهای ارز دیجیتال نمی‌توانند تعادل را بین کار و زندگی خود برقرار کنند.

● کاهش تعاملات اجتماعی

وقتی زمان زیادی را صرف معامله کردن در بازار ارزهای دیجیتال می‌کنید، طبیعی است که فرصت کمتری برای تعامل با دیگران خواهید داشت. معمولا بهترین دوست تریدرها، لپ تاپ یا سیستم رایانه آن‌هاست.

برخلاف بسیاری از فعالیت‌ها در محیط‌های کاری، ترید کردن یک شغل فردی است. کاهش سطح تعاملات اجتماعی، تاثیر منفی روانی زیادی روی انسان‌ها دارد. احساس تنهایی موضوعی است که می‌تواند در بلند مدت شرایط روحی و روانی معامله گران را کاملا بر هم برند.

پیشنهاد می‌کنیم که برای جلوگیری از مشکل کاهش تعاملات اجتماعی و برهم خوردن تعادل بین زندگی و کار، حتما زمان فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال را مدیریت کنید. حتی اگر از استراتژی معاملاتی روزانه استفاده می‌کنید و باید دائما در طول یک روز پای سیستم باشید، بهتر است چند ساعت در هفته را به استراحت کردن اختصاص دهید. این تصمیم باعث می‌شود تا زمان کافی برای رسیدگی به سایر فعالیت‌های زندگی روزمره نیز داشته باشید.

● تحمل استرس و اضطراب زیاد

بین خطرات و آسیب‌های روانی ناشی از ترید ارزهای دیجیتال، هیچ چیز مانند تحمل استرس و اضطراب، خطرناک نیست. در طول یک جلسه معاملاتی تا زمانی که پوزیشن معامله باز است، تریدر فشار را روی دوش خود احساس می‌کند. طبیعی است که این فشار برای پوزیشن‌های معاملاتی با حجم بالا‌تر، به مراتب بیشتر است.

مکانیزم عملکرد بدن انسان در شرایط استرس و اضطراب کاملا مشخص است. در چنین شرایطی، بدن احساس خطر می‌کند، در نتیجه به‌عنوان واکنش سعی می‌کند تا خطرات احتمالی را دور کند. برای این منظور دو ماده با نام‌های آدرنالین و کورتیزول در بدن ترشح می‌شوند. آدرنالین، فشار خون و ضربان قلب انسان را بالا می‌برد و باعث می‌شود تا منابع انرژی بیشتری در اختیار فرد قرار بگیرد.

کورتیزول نیز به‌عنوان هورمون استرس شناخته می‌شود. این هورمون توسط غدد فوق کلیوی تولید و سپس در جریان خون وارد می‌شود تا به سراسر بدن انتقال یابد. ترشح کورتیزول نیز ضربان قلب را بالا می‌برد و باعث تقویت تمرکز حواس می‌شود. ترشح آدرنالین و کورتیزول در کوتاه مدت، نه‌تنها خطرناک نیستند، بلکه باعث می‌شوند بدن به‌خوبی از خود در برابر خطر شناسایی شده حفاظت کند.

کاربردی ترین نکات روان شناسی کادو دادن
استرس و اضطراب ناشی از ترید ارز دیجیتال در بلند مدت تهدیدی برای سلامت معامله‌گران است

اوضاع وقتی خطرناک می‌شود که این دو ماده در مدت زمان طولانی تولید شوند. تریدرهای ارز دیجیتال دائما در شرایط استرس و اضطراب قرار دارند. بنابراین بدن آن‌ها در واکنش طبیعی به این شرایط، مدام آدرنالین و کورتیزول ترشح می‌کند. افزایش بیش از حد سطح این دو ماده در بدن مشکلاتی را در پی دارد که این مشکلات عبارتند از:

  • ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن
  • اختلال در عملکرد دستگاه گوارش
  • کاهش اشتها
  • اختلال در عملکرد مغز (حواس پرتی، ضعیف شدن حافظه، کاهش قدرت درک و تمرکز)
  • افسردگی
  • سردرد
  • اختلال در خواب
  • بروز رفتارهای پرخاشگرانه

نکات مهمی که یک تریدر ارز دیجیتال باید بداند!

برای در امان ماندن از خطرات و آسیب‌های روانی ناشی از ترید ارزهای دیجیتال، معامله‌گران باید عادت‌هایی را در خود ایجاد کنند. مهم‌ترین نکته ایجاد استراتژی معاملاتی اختصاصی و پایبندی به آن است. علاوه بر آن لازم است که دانش تحلیل تکنیکال و بنیادی خود را تقویت کنید تا تصمیم‌گیری‌ها را با اطمینان بیشتری انجام دهید. ریسک معاملات را بر اساس تیپ شخصیتی خود تنظیم کنید و کاری به عملکرد دیگران نداشته باشید یا به اصطلاح فومو نشوید.

بیشتر بخوانید: فومو چیست و چگونه می‌توان از عوارض منفی آن در بازار کریپتوکارنسی در امان ماند؟

در کنار این نکات تخصصی، چند راهکار ساده و کاربردی نیز برای کاهش سطح استرس و اضطراب حین معامله کردن ارزهای دیجیتال وجود دارند:

  • خواب کافی
  • رژیم غذایی سالم
  • تمرین مدیتیشن
  • گوش دادن به موسیقی آرامش بخش

فراموش نکنید که ترید ارز دیجیتال نباید باعث شود زندگی کردن را از یاد ببرید. در غیر این صورت شاید بهتر باشد در تصمیم خود برای فعالیت در این بازار تجدید نظر کنید.

4.5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا