سلامت استخوان

علت درد پاشنه پا و راه های درمان آن

درد پاشنه پا یکی از درد‌هایی است که مشکلات زیادی برای فرد مبتلا ایجاد می‌کند، اما در اغلب موارد قابل درمان است و درمان آن نیز بستگی به علت درد دارد. در این مقاله به مهم‌ترین علل درد پاشنه پا می‌پردازیم.

تبلیغات

علت درد پاشنه پا چیست و چطور درمان می‌شود؟

پا و مچ پای شما از ۲۶ استخوان، ۳۳ مفصل و بیش از ۱۰۰ تاندون تشکیل شده است. پاشنه پای شما بزرگترین استخوان این قسمت است.

اگر از پاشنه پای خود بیش از حد استفاده کنید یا آسیب ببینید، ممکن است درد پاشنه پا را حس کنید. این درد ممکن است خفیف باشد و گاهی ناتوان کننده می‌شود. اگر درمان‌های ساده خانگی درد را تسکین ندهد، لازم است برای تشخیص علت به پزشک مراجعه کنید.

رایج‌ترین علل درد پاشنه پا

– فاستئیت پلانتار Plantar fasciitis: فاستئیت پلانتار زمانی رخ می‌دهد که فشار زیادی به پا وارد شده و به رباط کف پا یا رباط فاشیای پلانتار* plantar fascia آسیب رسانده و باعث درد و سفتی در این قسمت می‌شود.

– پیچ خوردگی‌ها و فشارها: پیچ خوردگی‌ها آسیب‌هایی هستند که اغلب در نتیجه فعالیت‌های جسمی به بدن وارد می‌شوند. این آسیب‌ها رایج هستند و از خفیف تا شدید وجود دارند.

تبلیغات

– شکستگی: شکستگی استخوان این قسمت نیز باعث بروز درد می‌شود. این وضعیت یک شرایط اورژانسی محسوب می‌شود و نیاز به درمان فوری دارد.

– التهاب تاندون آشیل Achilles tendonitis: التهاب تاندون آشیل زمانی رخ می‌دهد که تاندون آشیل، تاندونی که ساق پا را به پاشنه پا متصل می‌کند، دردناک یا ملتهب شود، علت آن استفاده زیاد یا صدمه است.

درد پاشنه پا

علل اصلی درد پاشنه پا

 

– بورسیت Bursitis: التهاب بورس هاست. بورس‌ها Bursae کیسه‌های پر شده از مایع هستند که در اطراف مفاصل یافت می‌شوند. این کیسه‌ها منطقه‌ای که تاندون ها، پوست و بافت عضلات به استخوان‌ها می‌رسند را احاطه کرده اند. (بورس‌ها از اصطکاک بین استخوان‌ها و سایر بافت‌ها جلوگیری می‌کنند).

تبلیغات

– اسپوندیلیت آنکیلوزان یا آنکیلوزانیا Ankylosing spondylitis: این نوع آرتریت در درجه اول ستون فقرات را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث التهاب شدید مهره‌ها می‌شود که ممکن است منجر به درد مزمن و ناتوانی فرد شود.

– استئوکندروز Osteochondroses: این اختلالات به طور مستقیم بر روی رشد استخوان‌ها در کودکان و نوجوانان تاثیر می‌گذارد.

– آرتریت واکنشی Reactive arthritis: یک عفونت در بدن می‌تواند عامل شروع این نوع آرتریت باشد. (به دنبال یک عفونت در یک قسمت از بدن در مفصلی دور از آن التهاب ایجاد می‌شود).

– رباط فاشیای پلانتار plantar fascia: فاشیای پلانتار یک بافت ضخیم در کف پاست که استخوان پاشنه پا را به انگشت‌های پا متصل می‌کند و قوس پا را ایجاد می‌کند. زمانی که این بافت ملتهب می‌شود نام مشکل فاستئیت پلانتارنامیده می‌شود.

چه زمانی برای درد پاشنه پا به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر دچار درد پاشنه پا هستید، ابتدا می‌توانید از روش‌های درمان خانگی استفاده کنید، از جمله استراحت برای بهبود علائم. اگر درد پاشنه پا طی دو یا سه هفته بهبود پیدا نکرد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

تبلیغات

در صورت بروز هر یک از موارد زیر بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:

-درد پاشنه پا شدید است.

-درد ناگهانی شروع می‌شود

-در پاشنه پای خود قرمزی مشاهده می‌کنید

-در پاشنه پای خود التهاب مشاهده می‌کنید

تبلیغات

-به خاطر درد پاشنه پا نمی‌توانید راه بروید

روش‌هایی برای درمان درد پاشنه پا در خانه:

درد پاشنه پادرمان درد پاشنه پا در خانه

 

-استراحت تا حد ممکن

-استفاده از یخ روی پاشنه پا دو بار در روز و هر بار به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه

-استفاده از دارو‌های ضد درد بدون نسخه

تبلیغات

-پوشیدن کفش‌های مناسب

-پوشیدن آتل شبانه، یک وسیله خاص که در هنگام خواب پا را می‌کشد

-استفاده از پاشنه کف کفش برای کاهش درد

اگر این روش‌های خانگی موثر نبودند، لازم است به پزشک مراجعه کنید. پزشک با معاینه جسمی و پرسیدن سوالاتی در مورد زمان شروع علائم کار درمان را شروع می‌کند. ممکن است پزشک از شما بخواهد تصویری با اشعه ایکس از پای خود بگیرید تا علت درد مشخص شود. زمانی که علت دقیق مشخص شود، درمان مناسب برای درد انتخاب خواهد شد.

در بسیاری موارد پزشک فیزیوتراپی را توصیه می‌کند. فیزیوتراپی به تقویت عضلات و تاندون‌های پا کمک کرده و از بروز آسیب‌های بیشتر جلوگیری می‌کند. اگر درد پاشنه پا شدید است، احتمالا داروی ضد التهاب برایتان تجویز شود.

تبلیغات

پزشک از شما می‌خواهد از پای خود محافظت کنید – یا با بستن پا و یا با استفاده از پوشیدن دستگاه‌های خاص محافظتی.

در موارد معدود نیز جراحی انجام می‌شود تا مشکل حل شود، اما جراحی پاشنه پا به دوره ریکاوری طولانی مدت نیاز دارد و همیشه درد پاشنه پا را درمان نمی‌کند.

درمان درد کف پا با روش های طبیعی

یخ:

دمای سرد بر کنترل دردوتورم تاثیر میگذارد و باعث کاهش درد می شود. ایجاد کمپرس یخ با گذاشتن یخ در کیسه پلاستیکی یا حوله پنبه ای نازک و وگذاشتن آن در محل درد به مدت 15 دقیقه بسیار تاثیر گذار است. این درمان را در حد نیاز چندبار در روز تکرار کنید. یا یک بطری آب را فیریز کنید و آن را درمحل درد به مدت 10 تا 15 دقیقه بگذارید و تاحد نیاز تکرارکنید.

*هرگز یخ را مستقیما روی پوست نگذارید.

ماساژ:

درمان ساده و طبیعی دیگر برای درد پاشنه پا ماساژ است، گرچه در بلندمدت جوابگو نیست، اما باعث تسکین سریع درد میشود.

ماساژ ماهیچه ها را آرام کرده، باعث کاهش فشار و بهبود جریان خون میشود و میتوانید هرزمان در روز محل درد را ماساژ دهید. ماساژ بویژه قبل از دویدن، پس از ورزش و قبل از خواب توصیه می شود.

برای ماساژ میتوانید از هر روغنی استفاده کنید، مانند روغن زیتون و روغن نارگیل. مقداری روغن گرم را روی محل مورد نظر قرار دهید و با استفاده از 2 انگشت به آرامی فشار را به محل درد برای چند دقیقه وارد کنید.ماساژ پا را به مدت 10 دقیقه انجام دهید و روزانه چندبار این کار را تکرار کنید تا درد کمتر شود. میتوانید خودتان ماساژ را انجام دهید یا از متخصص کمک بگیرید.

تمرینات کششی:

پیلاتسدرمان درد پاشنه پا با حرکات کششی

 

در بیشتر موارد تمرینات کششی به کاهش درد کمک میکند و بهبود سریع رخ میدهد. باعث تقویت ماهیچه ها و تاندوم های پا و جلوگیری از درد بیشتر میشود. یکی از بهترین تمرینات کششی، کشیدگی پا مقابل دیوار است.

پا برهنه و چندگام دورتر از دیوار بایستید و از دو دست خود استفاده کرده وفشار را به دیوار وارد کنید. یک پا را جلو قرار داده و پای دیگر را پشت پا به صورت کششی قرار دهید، این کار را به مدت 30 ثانیه ادامه دهید، سپس پا را عوض کرده و این کار را تکرار کنید.

نمک خیس شده:

این کار باعث تسکین دائم درد پاشنه پا می شود. کریستال منیزیم سولفات نمک باعث کاهش درد و تورم و التهاب میشود. بعلاوه گرمای آب باعث تسکین میشود.

3 قاشق نمک را در تشتی از آب گرم بریزید، سپس پای خود را به مدت 15 تا 20 دقیقه درون آن قراردهید و سپس پاهایتان را خشک کرده و از نرم کننده ها استفاده کنید.5 دقیقه به آرامی پای خود را ماساژ دهید. این کار را 2 یا 3 بار در هفته تکرار کنید تا درد کاملا رفع شود.

زردچوبه:

زردچوبهزردچوبه برای درمان درد پاشنه پا

 

بهترین درمان خانگی برای درد زردچوبه است. ماده سازنده زردچوبه، کشنده درد و ضدالتهاب است. پژوهشی که در سال 2009 در مجله بین المللی بیوشیمی و بیوسلولی چاپ شد، بویژگی های ضدالتهاب و تسکین درد زردچوبه اشاره کرده بود.

یک فنجان شیر و یک قاشق زردچوبه را در یک قابلمه باهم ترکیب کنید، آن را بمدت 5 دقیقه روی حرارت کم بگذارید و سپس مقداری عسل به آن اضافه کنید. برای تسکین درد دو یا 3 بار در روز آن را بنوشید. میتوانید ازمکمل 400 تا 600 میلی گرمی زردچوبه، 3 بار در روز استفاده کنید. با این حال قبل از هرگونه مصرف مکمل با پزشک خود مشورت کنید.

روغن ماهی:

روغن بهترین درمان برای درد پاشنه پا است، زیرا سرشار از اسید چرب امگا 3 است که درد را کاهش میدهد و به کاهش ضخامت ماهیچه کمک میکند.3 گرم از روغن ماهی که حاوی حداقل 30 درصد اسید چرب است را دوبار در روز استفاده کنید، اما قبلش با پزشک مشورت کنید. افرادی که غلظت خون یا دیابت دارند، نباید از مکمل روغن ماهی مصرف کنند.

زنجبیل:

3 بار درروز چای زنجبیل بنوشید، یا در پخت و پز از زنجبیل استفاده کنید. برای دم کردن چای، یک تا 1/2 فنجان آب را بجوشانید و 5 یا 6 عدد تکه ی زنجبیل را در آن بیاندازید و بگذارید 5 تا 10 دقیقه بجوشد، برای طعم بهتر آن میتوانید مقداری آب لیمو و عسل را در چای زنجبیل خود اضافه کنید.

1 یا 2 به میزان 500 میلی گرم زنجبیل را 3 یا 4 بار در روز به عنوان مکمل مصرف کنید، اما تنها پس از مشورت با پزشک این کار را انجام دهید. محل درد را با روغن زنجبیل چندبار درروز ماساژ دهید.

سرکه سیب:

سرکه سیبدرمان درد پاشنه پا با سرکه سیب

 

½ فنجان آب و ¼ فنجان سرکه سیب را درون یک ماهی تابه بریزید و سپس روی حرارت آن را گرم کنید. یک پارچه تمیز را درون آن انداخته تا همه مایه را به خود جذب کند، سپس آن را روی محل درد قرار دهید و با حوله ای خشک بپوشانید تا گرمای آن را حفظ کند. بگذارید 15 تا 20 دقیقه باقی بماند. به مقدار نیاز دو یا سه بار در روز این درمان را تکرار کنید.

فلفل هندی:

فلفل هندی حاوی ترکیبی است که سبب تسکین درد می شود. یک قاشق از فلفل را در ¼ فنجان روغن زیتون گرم مخلوط کنید و آن را روی محل درد بگذارید و اجازه دهید که 15 دقیقه باقی بماند؛ سپس آن را با آب گرم بشویید. روزانه 2 یا 3 بار این کار را تکرار کنید تا درد ازبین برود. بعلاوه میتوانید از کرم حاوی تسکین درد استفاده کنید.

رژیم قلیایی:

شامل میوه ها و سبزیجات تازه وبیشتر در رژیم غذایی شما است.2/1 آبلیمو را در یک فنجان آب حل کرده و روزانه آن را بنوشید؛ اما ازخوردن غذاها و محصولاتی که حاوی مقادیر زیادی کلسیم هستند، خودداری کنید. از غذاهای حیوانی که بر پایه گوشت است، شکر، نوشیدنی های کافئین دار نیز دوری کنید.

پیامد‌های درد پاشنه پا چیست؟

درد پاشنه پا ممکن است ناتوان کننده باشد و روی حرکات روزانه تان تاثیر بگذارد. این درد ممکن است طریقه راه رفتن شما را نیز تغییر دهد. در این شرایط ممکن است تعادل خود را از دست داده و زمین بخورید و احتمال آسیب دیدن‌های بیشتر وجود دارد.

پیشگیری از درد پاشنه پا

درد پاشنه پاراه های جلوگیری از درد پاشنه پا

 

پیشگیری از هر نوع درد پاشنه پا ممکن نیست، با این حال گام‌های ساده‌ای وجود دارد که می‌توان با استفاده از آن‌ها از آسیب دیدن پاشنه پا و بروز درد پاشنه پا جلوگیری کرد:

-کفش‌هایی بپوشید که مناسب پا‌های شما هستند و از پاهایتان محافطت می‌کنند

– برای ورزش کفش ورزشی بپوشید

– قبل از ورزش کردن حرکات کششی انجام دهید

– سرعت خود را در هنگام انجام فعالیت‌های بدنی کنترل کنید

– یک رژیم غذایی سالم انتخاب کنید

– زمانی که خسته هستید یا احساس درد می‌کنید، استراحت کنید

– وزن مناسب داشته باشید

5/5 - (1 امتیاز)

منبع
yjcnamnak

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا