سلامت استخوان

کلینیک تخصصی دکتر ارتوپد؛ پاهای ما از چه خبر می‌دهند؟

جدای از پوشیدن کفش‌های نامناسب، دلایل زیادی برای درد پا وجود دارد. اگر به دنبال دکتر متخصص پا برای درمان سریع درد پای خود هستید به شما پیشنهاد می‌کنم با کلینیک تخصصی دکتر ارتوپد همراه باشید و با خواندن ادامه‌ی مطالب آگاهی خود را از درد پا و انواع آن بالا ببرید. استفاده بیش از حد، صدمات و آرتریت علل شایع درد پاها هستند و ممکن است به استخوان ها، اعصاب، تاندون ها و رباط ها آسیب وارد شود. در ادامه با ما همراه باشید تا شایع‌ترین علل درد پا را باهم بررسی کنیم.

علائم درد پا

پا یک ساختار آناتومیک پیچیده است که وزن بدن را تحمل می کند و درد در پاها می تواند به روش های مختلفی و در نواحی مختلفی از پاها ظاهر شود.  درد ممکن است در قوس پا، در امتداد قسمت بیرونی پا، در کف پا، در قسمت توپی پا، در انگشتان پا، پاشنه، مچ پا یا تاندون‌های پا باشد.

بسته به علت درد ممکن است درد، احساس سوزش، التهاب یا حساسیت، یا درد شدید باشد و همچنین بسته به فعالیت شما ممکن است بیاید و برود.

در اینجا به ۹ علت شایع پا درد اشاره خواهیم کرد و مواردی را توضیح می‌دهیم.

1. پینه پا

بونیون یک برجستگی استخوانی متورم و غیرطبیعی است که روی مفصل پایه‌ای انگشت شست پا ظاهر می شود. بون ها اغلب منجر به درد در شست پا می‌شود که پوشیدن کفش و راه رفتن را دردناک می‌کند.

2. فرو رفتن ناخن در پاها

ناخن های فرورفته باعث درد و التهاب در امتداد لبه ناخن و معمولا شست پا می شوند. فرورفتن ناخن پا شایع است و اغلب جوانان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.  عواملی که می‌توانند باعث رشد ناخن‌های فرورفته شوند عبارتند از کوتاه کردن بیش از حد ناخن‌ها یا به صورت منحنی (به جای صاف) و پوشیدن کفش‌های نوک تیز و پاشنه بلند که باعث بروز این امر می‌شوند.

3. آرتریت، از جمله نقرس

بسیاری از اشکال رایج آرتریت، از جمله استئوآرتریت، نقرس و آرتریت روماتوئید می توانند پاها را تحت تاثیر قرار دهند و باعث درد پا شوند.  یکی از شایع ترین علائم نقرس درد شدید، قرمزی و تورم در پایه شست پا است.

دکتر متخصص پا-کلینیک تخصصی دکتر ارتوپد

4. ورم کف پا و خار پاشنه

درد در امتداد کف پا می تواند ناشی از التهاب کف پا باشد. فاسیای پلانتار یک نوار بافت قوی است که در کف پا کشیده شده و به استخوان پاشنه چسبیده است.

با فعالیت مکرر روی پاهای ما، فاسیای کف پا می‌تواند سفت شود و باعث کشش مداوم در نقطه اتصال آن به استخوان پاشنه شود و در نتیجه التهاب و درد ایجاد شود. گاهی اوقات یک خار در محل این کشش روی استخوان ایجاد می شود و به بافت اطراف بیرون می زند که این به عنوان خار پاشنه شناخته می شود.

5. رگ به رگ شدن و کشیدگی

رگ به رگ شدن و کشیدگی عضلات و رباط‌های پا، مانند رگ به رگ شدن مچ پا، اغلب با استفاده بیش از حد یا پس از انجام فعالیت‌های بدنی بیشتر از آنچه که قبلاً عادت داشتید، رخ می‌دهد.

علائم رگ به رگ شدن و کشیدگی پا شامل درد، تورم، کبودی و از دست دادن حرکت است.

6. شکستگی

یک ترک کوچک در یکی از استخوان‌های پا که معمولاً در افرادی که ورزش‌های پرتحرک زیادی انجام می‌دهند رخ می‌دهد و ممکن است حساسیت و کبودی پوست و همچنین درد در پا با این آسیب‌ها وجود داشته‌باشد.

7. متاتارسالژی

متاتارسالژیا یک وضعیت دردناک را توصیف می کند که متاتارس ها و گروهی از 5 استخوان در قسمت میانی پا را تحت تأثیر قرار می دهد.

علائم آن شامل درد و التهاب در ناحیه کف پا، ناحیه بین انگشتان پا و قوس پا است. ممکن است احساس سوزش یا گزگز و بی حسی در ناحیه کف پا یا انگشتان پا وجود داشته باشد. همچنین ممکن است احساس کنید که سنگریزه یا چیزی در جوراب یا کفش شما وجود دارد.

8. نوروم مورتون

وضعیتی است که روی توپی پای شما تأثیر می گذارد و شامل ضخیم شدن بافت اطراف یکی از اعصاب منتهی به انگشتان پا می شود. علائم آن شامل احساس وجود سنگریزه یا توده در کفش زیر پای شما، سوزن سوزن شدن، سوزش یا بی حسی است.  در حالی که سایر اعصاب پا ممکن است نوروما داشته باشند، شایع ترین نوروما نوروم مورتون است که بین انگشتان سوم و چهارم ایجاد می شود.

فشرده شدن و تحریک عصب در نهایت می تواند منجر به آسیب دائمی عصبی شود.

9. تاندونیت خلفی تیبیا

تاندون تیبیال خلفی، حمایت و ثبات قوس پا را هنگام راه رفتن فراهم می کند.  اگر تاندون ملتهب یا پاره شده باشد، ممکن است نتواند از قوس پا را پشتیبانی کند و با گذشت زمان، قوس کف پا کاهش می‌یابد و در نتیجه آن چیزی به نام صافی کف پا دیده می‌شود.  این وضعیت شایع ترین علت صافی کف پا اکتسابی در بزرگسالان است.

علائم تاندونیت خلفی تیبیا شامل درد در امتداد داخل پا یا مچ پا، در امتداد مسیر تاندون، چرخش مچ پا به داخل و قرمزی، گرمی و تورم ناحیه است.  با پیشرفت آن، درد ممکن است به قسمت بیرونی پا منتقل شود.

با توجه به مواردی که در متن فوق توضیح‌داده‌شد باید بدانید که هرگاه به درد پا در نواحی مختلف پا برخوردید و با مصرف دارو و… این درد کاهش پیدا نکرد هرچه سریع‌تر به پزشک مورد نظر خود در کلینیک تخصصی دکتر ارتوپد مراجعه‌کرده و زیر نظر یک پزشک متبحر درمان خود را آغاز کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا