اگر آسیب شما شامل در رفتگی و شکستگی است، خیلی فوری به کلینیک تخصصی شکستگی استخوان مراجعه کنید.
شکستگی مچ پا زمانی اتفاق می افتد که یک یا چند استخوان در مفصل مچ پا بشکند. این عارضه می تواند در اثر پیچش پا یا ضربه مستقیم ایجاد شود. شدت شکستگی در این قسمت از استخوان در افراد مختلف متفاوت است و می تواند از ترک های کوچک در استخوان که پوست شمارا سوراخ میکند باشد، اگر اخیراً دچار مشکلات مچ پا شده اید، باید به کلینیک تخصصی شکستگی استخوان مراجعه کنید. اگر با علائم شکستگی مچ پا آشنا نیستید و به دنبال راه حلی برای درمان آن هستید، ادامه مقاله را بخوانید تا همه آنچه را که باید در مورد آن بدانید به شما بگویم.
علائم شکستگی مچ پا
هنگامی که پای شما آسیب می بیند، ممکن است صدای خورد شدن یا شکستگی را بشنوید. اگر در این قسمت از پای خود شکستگی داشته باشید، علائم زیر را تجربه خواهید کرد:
- احساس درد شدید
- تورم
- کبودی
- احساس درد هنگام لمس
- به سختی راه رفتن و حرکت دادن پا
- عدم تحمل وزن
- پای کج شده
- سر گیجه به دلیل درد
- خارج شدن استخوان از پوست و خونریزی
علائم پیچ خوردگی مچ پا را با شکستگی اشتباه نگیرید.
گاهی اوقات مچ پا ممکن است دررفته شود و فرد احساس کند که شکسته است، رباط ها بافت های قوی ای هستند که استخوان ها را در جای خود نگه می دارند. اگر مچ پای خود پیچ خورده باشد، درد و تورم شدیدی را تجربه خواهید کرد. درد و تورم برای هر فردی متفاوت است.
اگر پای شکسته رخ داده باشد، علائم دردناک تری نسبت به پیچ خوردگی مچ پا را تجربه خواهید کرد. جراحت آنقدر شدید است که قادر به راه رفتن نیستید.
چگونه پزشک شکستگی پا را تشخیص می دهد؟
در حین مراجعه به پزشک، بسته به شدت آسیب، پزشک ممکن است از آزمایشات مختلفی برای تشخیص صحیح نوع مشکل استفاده کند که به شرح زیر است:
- معاینه ی فیزیکی
- اشعه ایکس
- عکسبرداری همراه با فشار
- سیتی اسکن
- اسکن ام آرآی
درمان شکستگی مچ پا
بر اساس هر نوع آسیب روش های درمانی مختلفی در نظر گرفته می شود که به طور کلی روش های درمانی در نظر گرفته شده برای کنترل علائم و درمان به شرح زیر است:
- یخ
- استفاده از آتل و گچ
- استفاده از عصا
- جا اندازی استخوان
- عمل جراحی
اقدامات فوری که بعد از شکستگی پا باید انجام بدید:
اگر فکر می کنید شکستگی دارید، باید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. اما شما همچنین باید اقدامات سریعی را برای خود انجام دهید که عبارتند از:
- وزن خود را روی زانوهای خود قرار ندهید.
- پای خود را بالا بیاورید و روی یک بالش قرار دهید.
- استفاده از یخ
- برای کاهش درد و تورم روی مچ پا یخ بمالید.
- پا را ببندید.
- در صورت خونریزی، مچ پای خود را با یک باند تمیز بپوشانید.
و در آخر
شکستگی مچ پا زمانی اتفاق می افتد که یک یا چند استخوان مچ پا شکسته شود. شکستگی ها معمولاً به دلیل زمین خوردن، ورزش های سخت، صدمات تصادفی یا تصادفاتی که فشار زیادی به مچ پا وارد می کنند، رخ می دهد.
درمان برای شما بسته به شدت آسیب متفاوت خواهد بود. اگر شکستگی کوچک است، باید گچ یا آتل بگیرید. اگر شکستگی شدید باشد، ممکن است جراحی لازم باشد. و باید خیلی سریع به کلینیک معتبر از جمله کلینیک تخصصی شکستگی استخوان مراجعه کنید و خیلی سریع درمان را شروع کنید.