تغذیه
سرخالو یا لایچی؛ خواص و ارزش غذایی لایچی
سُرخالو یا لایچی میوهٔ گیاهی است با نام علمی سرخالوی چینی متعلق به تیرهٔ ناترکیان و راستهٔ ناترکسانان.
تبلیغات
پوست آن سرخ و چرممانند و تیغتیغی و شبیه به توت فرنگی است؛ قسمت خوراکی آن سفید و شفاف و سفت و آبدار است و شکل آن از گرد و گاه بیضی و قطر آن از یک تا یک ونیم سانتیمتر متغیر است؛ شیرین و معطر و بومی جنوب چین و مناطق مجاور آن است.
از میان تولیدکنندگان این محصول در آسیای جنوب شرقی، شبه قاره ی هند و آفریقای جنوبی، چین، تولیدکنندهٔ اصلی سرخالو است و پس از آن هند(۷۱ درصد محصول سالانهٔ هند در ایالت بهار تولید میشود.) قرار دارد.
ارزش غذایی: لایچی – 100 گرم
انرژی | ۲۷۶ کیلوژول (۶۶ کیلوکالری) |
---|---|
کربوهیدراتها | ۱۶٫۵۳ گرم |
قندها | ۱۵٫۲۳ گرم |
فیبر | ۱٫۳ گرم |
چربی | ۰٫۴۴ گرم |
پروتئین | ۰٫۸۳ گرم |
ویتامین ب۱ (تیامین) | ۰٫۰۱۱ میلیگرم (۱٪) |
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) | ۰٫۰۶۵ میلیگرم (۴٪) |
ویتامین ب۳ (نیاسین) | ۰٫۶۰۳ میلیگرم (۴٪) |
ویتامین ب۶ | ۰٫۱ میلیگرم (۸٪) |
اسید فولیک (ویتامین ب۹) | ۱۴ میکروگرم (۴٪) |
ویتامین C | ۷۱٫۵ میلیگرم (۱۱۹٪) |
کلسیم | ۵ میلیگرم (۱٪) |
آهن | ۰٫۱۳ میلیگرم (۱٪) |
منیزیم | ۱۰ میلیگرم (۳٪) |
منگنز | ۰٫۰۵۵ میلیگرم (۳٪) |
فسفر | ۳۱ میلیگرم (۴٪) |
پتاسیم | ۱۷۱ میلیگرم (۴٪) |
سدیم | ۱ میلیگرم (۰٪) |
روی | ۰٫۰۷ میلیگرم (۱٪) |
خواص سرخالو
اگر این میوه را میل بفرمایید:
- مغذی و مقوی معده است و به هضم غذا کمک میکند.
- در موارد بزرگ شدن غدهها و تومورها تجویز میشود.
- برای معالجه گزش جانوران سمی مصرف میشود.
حال اگر میوه را همراه با دانه اش دم کنید و آب آن را بنوشید:
- سرفه را تسکین میدهد.
- برای کاهش قند خون مفید است.
- اختلالات عصبی و دردهای عصبی را برطرف میکند.
هستهٔ سرخالو هم خالی از فواید نیست و خواص هستهٔ این میوه عبارتند از:
- تشنگی را تسکین میدهد.
- خنککننده و قابض است.
- مسکن درد میباشد.
- برای معالجه آماس بیضه مفید است.
- آن را دم کنید و آبش را بنوشید. سرفه را تسکین میدهد.
- در موارد اختلالات عصبی و تسکین دردهای عصبی فتق تجویر میشود.
تبلیغات