تغذیه

میوه‌های عجیب و غریب استوایی | خواص میوه‌های استوایی

علاوه بر میوه هایی که میشناسیم، میوه هایی وجود دارند که شاید تا به حال اسم آن به گوشتان نخورده باشد و دوست داشته باشید طعم متفاوت آن را بچشید. این میوه ها مختص مناطق خاصی از کره‌ی خاکی هستند و معمولا به این راحتی یافت نمیشوند.

میوه هایی که در این مطلب معرفی خواهیم کرد، گرمسیری هستند و معمولا در نقاط گرمسیری و استوایی جهان کاشت میشوند. شما با سفر به این نقاط میتوانید از طعم متفاوت و عجیب این میوه ها که خواص بسیاری برای سلامتی نیز دارند، لذت ببرید.

9 میوه عجیب و غریب استوایی


1. دوریان

دوریان

این میوه را کجا میتوان یافت؟

آسیای جنوب شرقی، کشورهای اندونزی، تایلند، مالزی و فیلیپین.

ارزش غذایی

دوریان در آسیای جنوب شرقی به عنوان “پادشاه میوه ها” شناخته شده است و همچنین بویی بسیار قوی و مزه ای شبیه به بادام دارد. اگر شما بتوانید از بوی تند این میوه عبور کنید متوجه خواهید شد که گوشت داخلی آن کرم رنگ و غنی از مواد معدنی پتاسیم، فیبر، آهن و ویتامین B است.
مطالعات نشان می دهد که پوسته بیرونی و خاردار آن دارای خواص ضدسرفه و خواص آنتی بیوتیکی است. اگر نسبت به وزن خود حساسید، توجه داشته باشید که این میوه دارای کالری بالایی است.

2. رمبوتان یا مژکی

رمبوتان

این میوه را کجا میتوان یافت؟

در حالی که این میوه بومی مالزی و اندونزی است ولی در عین حال در سراسر آسیای جنوب شرقی یافت می شود.

ارزش غذایی

رمبوتان یکی از بستگان نزدیک میوه لایچی است. دانه، پوست و گوشته این میوه حاوی مقادیر بالا از آنتی اکسیدان هایی مانند: فلاونوئیدها و پلی فنول ها است که می تواند در برابر بیماری هایی نظیر سرطان از بدن محافظت کند.
در نگاه اول، این میوه شبیه خارپشت دریایی با پوستی قرمزرنگ است ولی در واقعیت، گوشتی سفیدرنگ، کمی ترد با طعمی ترش و شیرین داخل آن نهفته شده است. این میوه سرشار از آهن، کلسیم، فسفر و تمام مواد معدنی است که به ساخت استخوان ها کمک می کنند.

3. پیتایا یا میوه اژدها

پیتایا

این میوه را کجا میتوان یافت؟

در حالی که این میوه بومی آمریکای مرکزی است، ولی در حال حاضر یکی از محصولات سودآور ویتنام محسوب میشود. پیتایا نیز در تایلند، نیوزیلند، استرالیا و هاوایی رشد می کند.

ارزش غذایی

پیتایا میوه ای فوق العاده مغذی است که از آنتی اکسیدان هایی مانند کاروتنوئید ها و همچنین فیبر و ویتامین C برخوردار است. تحقیقاتی در سال 2010 نشان داد که آنتی اکسیدان های موجود در پیتایا به کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و فشار خون بالا کمک میکنند. پوست صورتی و روشن این میوه حاوی لیکوپن و پلی فنل است که می تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند. گوشت این میوه طعمی تقریبا شیرین دارد و میتوان آن را به صورت خام مصرف نمود.

4. کامو کامو

کامو کامو

این میوه را کجا میتوان یافت؟

کامو کامو در جنگل‌های بارانی آمازون برزیل، پرو، کلمبیا و ونزوئلا رشد می کند.

ارزش غذایی

کامو کامو نوعی توت استوایی است و مزه ای ترش دارد. این میوه حاوی مقادیر بسیار بالایی از ویتامین C، آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضدالتهابی است. مطالعه ای در مجله قلب شناسی نشان داد اگر این میوه به مدت هفت روز مصرف شود، سبب کاهش استرس اکسیداتیو می شود. بستنی و نوشیدنی های کامو کامو در کشور پرو رایج هستند، اما معمولا این میوه به صورت پودر مصرف می شود که می توان آن را به آبمیوه ها، ماست یا آب اضافه نمود.

5. لایچی

لایچی

این میوه را کجا میتوان یافت؟

لایچی بومی جنوب چین است، اما در عین حال، در آسیا، آفریقا، آمریکای مرکزی و جنوبی و همچنین در ایالات متحده رشد می کند.

ارزش غذایی

لایچی دارای طعمی شیرین و عطری خوشبو است. این میوه دارای پلی فنل، ویتامین و فیبر بالایی است. در حقیقت، یک مطالعه نشان داده که لایچی میتواند به کاهش چربی شکم و لاغری کمک کند. ترکیبی به نام الیگونول که در این میوه موجود است به جلوگیری از چاقی و کاهش چربی‌ها کمک میکند. این میوه دارای پوستی ناهموار و گوشتی نرم و سفید رنگ است.

6. توت گوجی یا گوجی‌بری

گوجی‌بری

این میوه را کجا میتوان یافت؟

توت گوجی بومی چین است ولی در عین حال در سراسر آسیا و در نقاطی از اروپا یافت می شود.

ارزش غذایی

گوجی‌بری، قرمز رنگ و دارای طعمی شیرین همراه با کمی ترشی است. این میوه دارای ویتامین و مواد معدنی بالایی است. یک مطالعه نشان داده که این میوه می تواند به کاهش خستگی، کاهش استرس و افزایش تمرکز و هوشیاری کمک کند و همچنین باعث بهبود سلامت عمومی بدن می شود، زیرا دارای سطوح آنتی اکسیدانی بالایی است. این میوه را می توان به صورت خام، خشک شده همانند کشمش، آبمیوه و یا مخلوط با اسموتی، غلات و آجیل ها مصرف نمود.

7. منگوستین

منگوستین

این میوه را کجا میتوان یافت؟

این میوه در آسیای جنوب شرقی و کشورهایی مانند چین، کامبوج، تایلند، مالزی و اندونزی یافت میشود.

ارزش غذایی

منگوست دارای پوستی بنفش رنگ و سخت، گوشتی سفیدرنگ و شیرین و دانه هایی تلخ است. پوست این میوه برای اهداف پزشکی و دارویی مورد استفاده قرار میگیرد. در طب سنتی آسیا، از این میوه برای مبارزه با عفونت ها و التیام زخم‌ها مورد استفاده قرار گرفته است و هدف از آن، کمک به عفونت های دستگاه ادراری، اسهال و اگزما بوده است. این میوه دارای ویتامین C بالایی است و میتوان آن را به صورت خام مصرف نمود.

8. آکایی بری

آکایی بری

این میوه را کجا میتوان یافت؟

آکایی‌بری بومی آمریکای جنوبی و کشورهایی مانند برزیل و بلیز است.

ارزش غذایی

این میوه برای قرن‌ها، ماده ای غذایی برای قبایل بومی آمازون مورد استفاده قرار می‌گرفته است، اما اخیرا به عنوان ماده‌ای غذایی فوق‌العاده برای سلامتی شناخته شده است. این میوه دارای ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان بالایی است. مطالعات انجام شده نشان می دهد که سطح بالای آنتی اکسیدان های موجود در میوه آکایی باعث کاهش استرس اکسیداتیو میشود. مطالعه دیگری از انجمن شیمی آمریکا نشان می دهد که مصرف آکایی‌بری ممکن است به حفظ سلامت مغز و جلوگیری از بروز زوال عقل کمک کند.

9. جک‌فروت

جک‌فروت

این میوه را کجا میتوان یافت؟

جک‌فروت بومی هندوستان است. در عین حال این میوه در جنوب شرقی آسیا، مرکز و شرق آفریقا و برزیل نیز یافت می شود.

ارزش غذایی

جک‌فروت سبزرنگ، شیرین، آبدار و معطر و جزو بزرگترین میوه‌های جهان و بزرگ‌ترین میوه درختی با بیشینه وزن 45 کیلوگرم محسوب میشود. وزن معمول این میوه به بیش از 18 کیلوگرم و درازای آن‌ به بیش از 60 سانتی‌متر می‌رسد. جک فروت سرشار از پروتئین، پتاسیم و ویتامین B است. این میان‌وعده‌ی گرمسیری سرشار از فیبر است که به هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند. گوشت شیرین و کره ای این میوه دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد باکتریایی است. دانه های این میوه منبع خوبی از ویتامین های گروه B مانند تیامین و ریبوفلاوین هستند که به حفظ سلامت پوست، مو و ناخن ها کمک می کنند. علاوه بر گوشت، دانه‌های این میوه را نیز می توان به صورت خام مصرف نمود.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

میوه‌های عجیب و غریب استوایی | خواص میوه‌های استوایی

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن