اینترنت و وب

تفاوت SSL پولی با رایگان؟

امروزه بسیاری از ما امور روزانه خود را از طریق اینترنت انجام میدهیم. بسیاری از خریدها و پرداخت ها را به صورت آنلاین انجام میدهیم. هیچ یک از ما دوست نداریم که اطلاعات شخصی مان مانند ایمیل ها و رمز حساب های بانکی و … دست افراد سودجو و خرابکار بیفتد.

با همه ی اینها احتمال اینکه این اتفاقات بیفتد بسیار دور است، چون همه وب سایت های معتبر برای حفظ امنیت اطلاعات کاربرانشان تدابیری اندیشیده اند. علاوه بر رعایت مباحث امنیتی در برنامه نویسی، مسائل دیگری نیز وجود دارد که به امنیت یک وب سایت کمک میکند. اکنون میخواهیم در مورد یکی از این موارد صحبت کنیم:

گواهینامه SSL

برای اینکه از دسترسی هکرها به اطلاعات جلوگیری کنیم، از SSL استفاده می کنیم. گواهینامه SSL امنیت اطلاعات ما را تضمین می کند و اجازه درز این اطلاعات را نمی دهد.

از این پروتکل برای امن کردن پروتکل های غیرامن نظیر HTTP ،LDAP ،IMAP و … استفاده می شود. بر این اساس یکسری الگوریتم های رمزنگاری بر روی داده های خام که قرار است از یک کانال ارتباطی غیرامن مثل اینترنت عبور کنند، اعمال می‌شود و محرمانه ماندن داده‌ها را در طول انتقال تضمین می‌کند.

قصد نداریم در این مطلب، در مورد نحوه عملکرد و مکانیزم SSL صحبت کنیم. شما این مطلب را میخوانید تا متوجه شوید، با توجه به اینکه SSL های رایگان زیادی در اینترنت وجود دارد، ولی چرا بهتر است SSL غیر رایگان خریداری نمایید؟

در تصویر زیر به راحتی میتوانید تفاوت های SSL رایگان و پولی را ببینید.

Paid and Free SSL

اگر شما دارای وب سایتی شخصی هستید که امنیت و محرمانگی اطلاعات کاربرانتان برایتان خیلی اهمیت ندارد میتوانید از SSL رایگان استفاده کنید. اما اگر شما یک شرکت توسعه یافته دارید و وب سایتی دارید که کاربران زیادی روزانه از آن بازدید می کنند و اطلاعاتشان را در سایت شما ثبت می کنند، لازم است که به فکر تهیه SSL غیر رایگان بیفتید.

تفاوت SSL رایگان و SSL پولی

بیمه یا وارانتی وب سایت شما:

اولین و اصلی ترین تفاوت به مبلغ گارانتی وب سایت مربوط می شود که در برخی جاها از آن به عنوان بیمه یا وارانتی هم یاد می شود. SSL های پولی وب سایت شما را به یک میزان مشخص گارانتی می کنند تا در صورت بروز مشکل امنیتی از طرف SSL صادر شده، بتوانید خسارت دریافت کنید. این قضیه در مورد SSL های رایگان صدق نمی کند و اگر مشکلی پیش بیاید هیچ تضمینی وجود ندارد. (البته به دلیل تحریم ایران،در صورتیکه مشکلی به وجود بیاید دریافت مبلغ خسارت به سادگی امکان پذیر نیست، ولی همین که آن شرکت سایت شما را به مقدار معینی بیمه می کند، نشانگر اعتبار سایت شما نزد کاربر و اطمینان خاطر شخص خود شماست حتی اگر بدانید آن مبلغ بیمه به راحتی قابل دسترس نیست.)

پشتیبانی:

مورد دیگر پشتیبانی است. SSL های پولی دارای پشتیبانی قوی هستند و در صورت بروز مشکل شما را تا جایی که مشکل برطرف شود یاری می کنند که این فاکتور در SSL های رایگان وجود ندارد و اگر پشتیبانی هم وجود داشته باشد، مورد قابل توجهی دستگیرتان نمی شود.

مدت زمان فعال بودن SSL:

SSL های رایگان در بازه های 1 تا 3 ماهه تمدید می شوند ولی SSL های پولی را میتوانید در بازه های یک ساله و دو ساله خریداری کنید. لازم به ذکر است اگر نیازمند دریافت نماد دوستاره اعتماد الکترونیکی هستید، حتما باید SSL پولی دریافت نمایید.

موارد دیگری وجود دارد که دانستن آنها می تواند بیشتر به شما کمک کند:

  • گاهی ممکن است SSL رایگان را فعال کنید ولی قفل سبزرنگ کنار آن نمایش داده نشود و همچنان سایت شما معتبر تشخیص داده نمی شود، در واقع هیچ تضمینی برای فعال شدن SSL های رایگان وجود ندارد. (که در مورد SSL های پولی معمولا این اتفاق نمی افتد.)
  • ممکن است SSL رایگان روی همه مرورگرها نشان داده نشود و مشکل داشته باشد ولی SSL های پولی با 99.9% مرورگرها سازگاری دارد.
  • ممکن است ربات های تلگرام با گواهینامه های رایگان مشکل داشته باشند و سایت را معتبر ندانند و عمل نکنند.
  • تفاوت قیمت هایی که در SSL ها می بینید بخاطر تفاوت در شرکت ها و اعتبار آنها می باشد. همچنین مبالغ وارانتی متفاوتی هم دارند.

با همه ی این موارد، باز هم بد نیست این نکته را تکرار کنیم که اگر بر سر دوراهی انتخاب مانده اید باید ببینید وب سایتتان از چه اهمیتی برخوردار است و پس از یافتن جواب این سوال، اقدام به تهیه SSL رایگان یا پولی نمایید. فراموش نکنید فعال کردن SSL در سئوی سایت شما اثر مثبتی می گذارد و همچنین برای گوگل هم از اهمیت برخوردار است.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا