دهان و دندان

ایمپلنت دندان برای کودکان

کودکان ممکن است به دلایل زیادی مانند ضربه به دهان هنگام ورزش یا زمین خوردن، یک‌ یا تعدادی از دندان های خود را از دست بدهند. اغلب از دست‌دادن دندان‌شیری نگرانی ندارد، اما ازدست‌دادن دندان دائمی مشکلاتی برای کودک ایجاد می‌کند. ازدست‌ دادن دندان در کودکان بر عزت‌نفس آنها تأثیر می‌گذارد و ممکن است تمایلی به لبخندزدن یا صحبت‌کردن در مقابل دیگران نداشته باشند. ایمپلنت‌ کودکان راهی برای جایگزین کردن دندان‌های ازدست‌رفته است، اما آیا ایمپلنت برای کودکان مناسب است؟

تجهیزات مورد نیاز برای ایمپلنت‌

تجهیزات ایمپلنت‌ به طور کلی شامل موارد زیر می‌باشد:

  • پایه‌‌هایی از جنس تیتانیوم که با جراحی کوچک در استخوان فک فرد قرار می‌گیرند و به‌عنوان ریشه دندان‌های ازدست‌رفته عمل می‌کنند.
  • اباتمنت که بر روی ریشه یا پایه قرار می گیرد و خود انواع مختلفی دارد.
  • پروتز که همان تاج دندان است.
  • ابزارهای جراحی که برای انجام ایمپلنت استفاده می شود.

نحوه عملکرد ایمپلنت‌ کودکان

ایمپلنت‌ کودکان پست‌هایی هستند که معمولاً از جنس تیتانیوم ساخته می‌شوند و در استخوان فک کودک قرار می‌گیرند و با گذشت زمان به استخوان فک پیوند می‌خورد. دندانپزشک یک قطعه اتصال به نام اباتمنت و سپس تاج دندان را روی پست یا ریشه دندان مصنوعی قرار می‌دهد. این دندان‌های جایگزین، کاملا طبیعی به نظر می‌رسند. ایمپلنت یک راه عالی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و ابتلا به بیماری لثه است. به علاوه، ایمپلنت‌ دندان کودکان می‌تواند به حفظ استخوان فک کمک کند که موجب جلوگیری از ازدست‌دادن بیشتر دندان ها می‌شود. همچنین ایمپلنت کودکان می‌تواند به بهبود اعتمادبه‌نفس کودک و توانایی او در جویدن و صحبت‌کردن صحیح کمک کنند.

باورهای غلط در مورد ایمپلنت دندان کودکان

وقتی صحبت از ایمپلنت دندان کودکان می‌شود، باورهای غلط بسیاری وجود دارد که می‌تواند منجر به سردرگمی و ترس والدین برای استفاده از این روش شود. والدین اغلب برای استفاده از روش درمانی ایمپلنت‌ برای کودک خود مردد هستند؛ زیرا از ایمن بودن این روش مطمئن نیستند.

ایمپلنت‌ دندانی برای جایگزینی دندان به‌صورت دائمی طراحی شده‌ است و بسیاری مانند ایمپلنت Core1از تیتانیوم که یک ماده زیست‌سازگار است ساخته شده اند؛ به این معنا که ایمپلنت توسط بدن پس‌زده نمی‌شود و واکنش نامطلوب ایجاد نمی‌کند. علاوه بر این، ایمپلنت‌های دندانی به صورت مادام‌العمر دوام می‌آورند، در نتیجه می‌توانند راه‌حلی مقرون‌به‌صرفه برای کودکانی که دندان خود را از دست داده اند، باشند.

مزایای ایمپلنت کودکان

ایمپلنت‌ مورد استفاده برای کودکان می‌توانند مزایای زیر را ارائه دهند:

  • برای کاشت ایمپلنت کودکان نیازی به برداشتن مینای دندان‌های اطراف نیست.
  • ایمپلنت‌های دندانی کاملا طبیعی به نظر می‌رسد.
  • به افزایش اعتماد به نفس کودکان کمک می‌کنند.
  • ایمپلنت‌ کودکان به جلوگیری از مشکلات غذاخوردن کمک می‌کنند.
  • از جابه‌جا شدن و کج‌شدن دندان‌های اطراف جلوگیری می‌کنند.

چالش های کاشت ایمپلنت کودکان

کاشت ایمپلنت کودکان

یکی از عواملی که تعیین می‌کند آیا کودک کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان است یا نه، این است که آیا استخوان فک کافی و سالم برای این عمل دارد یا نه؛ که برای کودکان، باید میزان رشد استخوان فک در نظر گرفته شود.

ازآنجا که ایمپلنت‌ها به عنوان روشی دائمی طراحی شده‌اند، ممکن است در کودکان که استخوان فک درحال‌رشد دارند، به‌خوبی کار نکنند. دندان‌های کودکان ممکن است با رشد کودک جابه‌جا شوند. اگر رشد استخوان فک نیز تمام نشده باشد، ممکن است برای نگه داشتن ایمپلنت نامناسب باشد. همچنین ایمپلنت در سنین پایین ممکن است در رشد استخوان فک کودک اختلال ایجاد کنند. به طور کلی ایمپلنت کودکان تنها در صورتی مناسب است که رشد فک کودک متوقف شده باشد.

قبل از اینکه کودک ایمپلنت دندانی دریافت کند، باید به بلوغ اسکلتی رسیده باشد. یا به‌ عبارت ‌دیگر، استخوان فک کاملاً توسعه‌یافته باشد و دیگر “جهش رشد” نداشته باشد.

برای اینکه دندانپزشک متوجه شود که آیا استخوان فک به طور ۱۰۰ درصد رشد کرده است یا خیر باید از اشعه ایکس و سایر روش های ارزیابی‌ رشد استفاده کند.

متخصصان ایمپلنت دندان، اغلب معتقد هستند که برای کاشت ایمپلنت باید حداقل تا سن 20 سالگی صبر کنید؛ زیرا در برخی موارد فک‌ها تا سنین ۲۰ سالگی به رشد خود ادامه می‌دهند و ایمپلنت‌ از موقعیت خود خارج می‌شوند. که گاهی اوقات تنها راه رفع این مشکل، برداشتن ایمپلنت و جایگذاری ایمپلنت جدید است.

خطرات انجام ایمپلنت کودکان

علاوه بر تأثیر احتمالی ایمپلنت بر رشد دندان و استخوان فک، خطراتی وجود دارد که لازم است از آنها آگاه باشید. روش‌ کاشت دندان شامل عمل جراحی جزئی است که خطر عفونت و خونریزی را به همراه دارد. با اینکه این خطرات کم هستند، اما مهم است که قبل از تصمیم‌گیری در مورد اینکه آیا ایمپلنت دندان برای کودک مناسب است، این موارد را در نظر بگیرید.

مشاوره دندانپزشکی برای کاشت ایمپلنت کودکان

مشاوره دندانپزشکی به ما کمک می‌کند تا مطمئن شویم که ایمپلنت دندان برای کودک مناسب است یا خیر. در این جلسه مشاوره، دندانپزشک کودک سن، رشد فک و… را در نظر می‌گیرد. این کار به تعیین اینکه آیا ایمپلنت‌ گزینه مناسبی برای جایگزینی دندان ازدست‌رفته کودک هست یا خیر کمک می‌کند. در غیر این صورت، درمورد سایر گزینه‌های موجود برای دندان‌های ازدست‌رفته صحبت خواهد شد. به‌طورکلی، کودکانی که استخوان فک و دندان‌هایشان به طور کامل رشد کرده است، معمولاً در مقایسه با کودکان کوچک‌تر، کاندیدای بهتری برای ایمپلنت کودکان در نظر گرفته می‌شوند.

مراقبت از ایمپلنت‌ کودکان

مراقبت از ایمپلنت دندان در کودکان، مشابه با مراقبت از دندان‌های طبیعی است و نیازمند مسواک، نخ دندان و ویزیت منظم دندان‌ها توسط دندانپزشک است. والدین کودک باید مطمئن شوند که کودک دو بار در روز با خمیردندان حاوی فلوراید مسواک می‌زند و حتما یک‌بار در روز از نخ دندان استفاده می‌کند.

معاینات منظم دندانپزشکی برای نظارت بر سلامت ایمپلنت و بافت های اطراف آن مهم است. همچنین اجتناب از خوردن غذاهای سفت و چسبنده برای پیشگیری از آسیب به ایمپلنت مهم است. با مراقبت درست، ایمپلنت کودک می‌تواند مادام‌العمر دوام بیاورد.

جایگزین مؤثر برای ایمپلنت کودکان

دندانپزشکی کودکان

کودکان، نوجوانان و جوانان، اغلب نمی‌خواهند با دندان ازدست‌رفته به زندگی خود ادامه دهند. آنها می‌توانند به‌جای اینکه مدت زمانی را بدون داشتن دندان سپری کنند و تا چند سال منتظر کاشت ایمپلنت دندان بمانند، به دنبال جایگزین دیگر برای دندان‌هایشان باشند. در اینجا برخی از این جایگزین ها آمده است:

پروتز جزئی متحرک کودکان

این پروتزهای متحرک دارای یک یا چند دندان‌مصنوعی هستند که در صورت نیاز به آن ها متصل می‌شوند. استفاده از پروتز جزئی جای خالی دندان در فک کودک را پنهان می‌کند.

پل دندانی کودکان

می‌توانید بریج ثابت با تکیه‌گاه دندان یا بریج متصل به رزین را انتخاب کنید. یک بریج ثابت نیازمند این است که دندان‌های مجاور، آماده‌ شوند تا بتوان روکشی برای حمایت از بریج به آن‌ها وصل کرد. اما بریج باند شده با رزین نیاز به آماده‌سازی ندارد، بنابراین دندان‌های سالم مجاور آسیبی نمی‌بینند. این گزینه معمولاً بهتر از پروتز متحرک به نظر می‌آید و عملکرد بهتری دارند.

بریس کودکان

بریس‌ها گزینه هایی هستند که کجی دندان‌ها و مشکلات بایت را اصلاح می‌کنند.

نگهدارنده‌های فضا

اگر کودک در زمان از دست دادن دندانهایش کوچک‌ باشد، احتمالاً دندان‌شیری او کنده شده است و بعدها دندان دائمی در جای خود رشد می‌کند، اما برای اطمینان از اینکه همه دندان‌ها تا زمان در آمدن دندان دائمی به‌درستی و در یک راستا باقی می‌مانند، می‌توانید از نگهدارنده فضا استفاده کنید. بسته به اینکه کدام دندان کودک از بین رفته است، نگهدارنده‌های متفاوتی در دسترس هستند.

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا