بارداری و اطفال

صبحانه سالم در بارداری چی بخوریم؟

دوران بارداری یکی از دوره‌های مهم و حساس برای بانوان است. در این دوران تغذیه نوزاد یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین موارد برای مادران محسوب می‌شود. تغذیه مادران حتی از چندین ماه پیش از بارداری نیز باید مورد توجه مادر قرار بگیرد. مصرف بسیاری از مواد غذایی مغذی و مفید در صبحانه مادران نیز بخش مهمی از تغذیه در این دوران برای مادران است. مادران در وعده صبحانه حتما باید از مغزهای گوناگون مانند کنجد، گردو و بادام استفاده نمایند. با کسب اطلاعات در خصوص خواص کنجد، شیره خرما، سویق و دیگر مواد مغذی در وعده صبحانه که در ادامه به آنان پرداخته می‌شود، شما می‌توانید خوراکی مقوی را دوران بارداری جایگزین خوراکی‌هایی کنید که مفید نیست یا به واسط مواد نگهداره مضر هستند.

خوراکی های مقوی برای اضافه کردن به صبحانه در بارداری

  • کنجد: دانه کنجد از دو فرمول مهم سسامولین و سسامیناند تشکیل شده‌است و به کاهش فشار خون کمک می‌نماید. خواص کنجد به واسط مواد مغذی آن است که شامل مس، آهن، کلسیم، منیزیم، روی، منگنز، فیبر می‌شوند. درنتیجه کنجد به درمان کم خونی و استحکام استخوان‌ها، کاهش وزن، جلوگیری از سرطان و آسم کمک خواهد کرد. کنجد دارای ویتامین‌های گوناگونی مانند B1,B3,B6,B9 است که به بدن در تبدیل کربوهیدرات، چربی و پروتئین‌ها به انرژی کمک زیادی می‌کند. می‌توانید مقداری کنجد روی پنیر بریزید و همراه با گوجه فرنگی، سبزی خوردن یا گردو میل کنید.
  • شیره خرما: تهیه محصول شیره خرما به دو روش سنتی و صنعتی انجام می‌گردد. خواص بی‌نظیر این ماده غذایی برای بسیاری از بیماری‌ها مفید است به گونه‌ای که مصرف دو قاشق شیره خرما در طول روز بسیاری ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیز برای بدن را به آسانی تامین می‌نماید. شیره خرما که از پروتئین، کلسیم، منیزم، پتاسیم، آهن تشکیل شده‌است فواید زیادی برای بیماری‌های گوناگونی مانند کنترل کلسترل، التهاب مفاصل، روماتیسم، کم خونی و شب کوری همراه دارد. این ماده مغذی برای بانوان باردار بسیار توصیه می‌شود. شیره خرما داری اسیدفولیک و آهن بالا است که هر کدام برای خون سازی و افزایش گلبول‌های قرمز و درمان کم خونی برای بانوان باردار مفید است. خوردن شیره خرما به زایمان بانوان نیز کمک زیادی خواهد کرد.
    صبحانه سالم در بارداری
  • گردو: گردو یکی از منابع ویژه برای دریافت انواع مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم و باریم است. مصرف روزانه گردو در وعده صبحانه می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک نماید و از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری نماید. گردو منبع ویتامین E است که به پاکسازی کبد کمک می‌کند. گردو منبع بزرگی از ویتامینB است که برای مادران باردار مواد مورد نیاز برای رشد جنین را تامین می‌نماید. مصرف گردو در رشد مو و جلوگیری از ایجاد چین و چروک صورت و درمان سیاهی دورچشم تاثیر بسازی دارد. مصرف گردو خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل را کاهش می‌دهد.

چند صبحانه سالم در بارداری

صبحانه سالم در بارداری اهمیت بسیاری دارد. زیرا اگر صبحانه نامناسبی میل کنید که حاوی مقادیر زیادی چربی و قند بوده و عاری از مواد مقوی باشد، در طول روز احساس ضعف خواهید داشت.

  1. ساندویچ تخم مرغ: یک عدد تخم مرغ را آپز یا با روغن زیتون بکر نیم‌رو کنید. سپس یک فنجان اسفناج را تفت دهید و با تخم مرغ مخلوط نمایید. مواد را روی نان قرار دهید و یک چهارم فنجان پنیر نیز به آن اضافه نمایید. این ساندویچ منبعی از کلسیم، امگا3، پروتئین، آهن، اسید فولیک و سدیم و ویتامینD است. این صبحانه یک وعده غذای کاملی از انواع مواد معدنی و ویتامین برای مادران باردار است.
    صبحانه سالم
  2. ساندویچ گلابی و پنیر: برای تهیه این ساندویچ یک عدد نان ساندویچی یا دو عدد نان تست نیاز دارید. روی هر تکه نان تکه‌های گلابی خرد شده را قرار دهید و سپس یک ورقه پنیرچدار روی آن بگذارید و اجازه دهید 2-3 در ماکروفر پنیر کاملا آب شود و سپس دو تکه نان را روی هم قرار دهید. این صبحانه منبعی از آهن، کلسیم، پروتئین و امگا3 است.
  3. ساندویچ کره و بادام: بادام منبع فولات، آنتی اکسیدان و پروتئین است. انتخاب نان سبوسدار برای صبحانه بسیار مفید است زیرا نان سبوسدار منبعی از فیبر است. بادام منبعی از ویتامین E، کلسیم، فسفر، آهن، منیزم و روی است. مصرف بادام از بروز آلزایمر جلوگیری می‌نماید و سطح هوشیاری مغز را افزایش می‌دهد. مصرف بادام برای مادران در زمان بارداری بسیار مفید است و اسید فولیک موجود در بادام در تکامل و رشد جنین نقش بسزایی دارد. مصرف 20 الی 25 عدد بادام می‌تواند یک وعده غذایی کامل محسوب شود و انرژی لازم را تامین نماید.

شیرین کننده مقوی برای صبحانه بارداری

اغلب ما عادت داریم که صبح‌ها یک لیوان چای بنوشیم و بدون چایی اصلا روزمان شروع نمی‌شود. اما بهتری است به جای قند که خاصیتی برای سلامتی ندارد، در دوران بارداری از شیرین کننده‌های مقوی استفاده کنیم.

  1. کشمش: کشمش یکی از خوراکی‌های مقوی است که به دو صورت انگور خشک سیاه و سبز ارائه می‌شود. کشمش حاوی مواد معدنی مانند فیبر است که به کنترل دستگاه گوارش کمک می‌کند و یا آهن موجود در آن به تنظیم جریان خون، کم خونی، سلامت قلب و اکسیژن رسانی تاثیر بسازی دارد. کشمش حاوی منیزیم و پتاسیم است و به کنترل تهوع صبحگاهی در زنان باردار کمک زیادی دارد. همچنین مصرف کشمش در زنان باردار به تولید گلبول‌های قرمز خون کمک زیادی می‌کند زیرا بدن زنان باردار در این دوران تحت فشار و تغییرات زیادی قرار می‌گیرد. مصرف کشمش بعنوان جایگزین قند در کنار چای در وعده صبحانه بسیار مفید است و جایگزین مناسبی خواهد بود.
  2. انجیر خشک: انجیر حاوی پتاسیم است که به سلامت قلب و کنترل فشارخون در زنان باردار کمک زیادی دارد. امگا3 موجود در انجیر خشک در کاهش کلسترول خون زنان باردار تاثیر دارد. مصرف انجیر به انعطاف پذیر بودن و سلامت عروق خونی مادر و جنین در دوران بارداری کمک می‌نماید. مصرف انجیر خشک ریسک ابتلا به سرطان پستان را در زنان باردار کاهش می‌دهد. انجیر در زنان باردار برای جلوگیری از ایجاد یبوست بسیار مفید است. انجیرخشک بدلیل انرژی‌زایی و نیروبخشی برای رفع خستگی در دوران بارداری توصیه می‌شود. انجیر در آرامش جنین و سیستم عصبی نیز بسیار تاثیرگذار است.
  3. توت: توت که در دو حالت خشک و تازه مورد استفاده قرار می‌گیرد دارای خواص زیادی است. توت خشک می‌تواند جایگزین مناسبی برای قند در زنان بارداری که مشکل دیابت بارداری دارند باشد و انرژی و خواص لازم را به دست آورند. مصرف توت در دوران شیردهی نیز برای مادران بسیار مفید است و به شیرافزایی کمک می‌نماید. توت بدلیل وجود ویتامینC برای درمان سرماخوردگی و آنفولازا بسیار توصیه می‌شود. علاوه بر این توت برای تصفیه خون، کبد و کلیه مفید است و باعث افزایش عمر و تقویت سیستم خونی و رفع یبوست مفید است. مصرف توت برای زنان باردار منعی ندارد اما در مقدار مصرفی آن نیز باید احتیاط را رعایت نمود.

امیدواریم صبحانه‌های خوشمزه‌ای که در این متن معرفی شدند، نوش جان کنید و لذت ببرید.

3.7/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا