رپورتاژ آگهی

پرکاربردترین ورق های فولادی در ساخت پروفیل

پروفیل های ساختمانی و صنعتی، همیشه در صنایع مختلف مورد استفاده هستند. این مصالح، با استفاده از انواع ورق فولادی ساخته می‌شوند. ورق انتخابی برای ساخت هر نمونه با توجه به کاربردها و ویژگی های مورد انتظار آن مورد کاربرد واقع می‌شود. در ساخت بعضی از آنها ورق های روغنی و گالوانیزه و برای تولید برخی دیگر ورق سیاه به کار می‌رود.

تبلیغات

یکی از متداول ترین انواع پروفیل، نمونه‌های ساختمانی هستند. این محصولات برای ساخت درب و پنجره های آهنی و سازه های دیگر نیز کاربرد دارند. برای ساخت آنها از انواع ورق سیاه استفاده می‌شود. این که کدام ورق و یا کدام آلیاژ، چه خصوصیاتی دارد موضوعی است که در ادامه این محتوا به بررسی آن خواهیم پرداخت. همچنین پر کاربرد ترین ورق های فولادی برای تولید پروفیل های مختلف را معرفی خواهیم نمود.

ورق های پرمصرف برای ساخت پروفیل

هر ورق با در نظر گرفتن ویژگی هایی که داراست برای ساخت محصولی خاص مورد کاربرد می‌باشد. از آلیاژهای مختلف آلومینیوم و استیل تا استانداردهای مختلف فولاد همگی برای تولید انواع قوطی و پروفیل بکارگیری می‌شوند. اما برخی از ورق ها برای ساخت طیف گسترده تری از انواع پروفیل کاربرد دارند. در بعضی از این محصولات را معرفی خواهیم کرد.

ورق st37

این محصول از پرمصرف ترین ورق های بازار فولاد است که یکی از استانداردهای ورق سیاه نیز می‌باشد. انواع پروفیل ساختمانی، قوطی صنعتی، قوطی ستونی، ناودانی و نبشی از مقاطعی هستند که با استفاده از این ورق فولادی ساخته می‌شوند. ورق St37 پایه تولید ورق گالوانیزه و انواع پروفیل گالوانیزه هم می‌باشد. استاندارد اصلی این ورق توسط موسسه DIN موسسه استاندارد ملی آلمان است. موارد زیر استانداردهای مشابه آن هستند.

  • S235JR
  • UNI:FE360B
  • JIS:SS400
  • ASTM:A283C

این ورق در ضخامت های 1 تا 200 میلیمتری جهت مصارف گوناگون تولید می‌شود. دسته بندی آنها با توجه به میزان ضخامت به صورت رول و شیت می‌باشد. در میان انواع ورق سیاه قیمت ورقst37 برای کاربردهای مختلف مناسب تر است. میزان تنش تسلیم در این ورق بین 195 تا 235 مگاپاسکال می‌باشد. مقاومت کششی این ورق نیز بین 360 تا 470 مگاپاسکال قرار دارد.

تبلیغات

از جمله ویژگی های مکانیکی آن می‌توان به ماشین کاری خوب، جوش پذیری، انعطاف، مقاومت کششی بالا در آن اشاره داشت. کارخانجات مختلفی در کشور ما این ورق باارزش را تولید و عرضه می‌کنند. از میان آنها می‌توان به فولاد مبارکه اصفهان، اکسین و کاویان خوزستان اشاره کرد.

ورق st52

از ورق های دیگری که برای ساخت انواع پروفیل ساختمانی و صنعتی مورد استفاده است می‌توان به st52 اشاره کرد. بسیاری از ویژگی های فنی این محصول به ورق st37 شباهت دارد. DIN EN 10027 استاندارد معرفی کننده این گروه آلیاژی می‌باشد. میزان سختی در این ورق بالاتر از نمونه‌های 37 و 44 می‌باشد.

از ویژگی های خاص این ورق مقاومت بالای آن در برابر حرارت است. با توجه به این ویژگی، ورق st52 برای تولید پروفیل سازه های مجاور آتش بهترین گزینه می‌باشد. از ویژگی های فنی این صفحامت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • سختی و استحکام بالا
  • جوش پذیری
  • قابلیت ماشین کاری
  • استحکام خمشی بالا

این ورق نیز در دو نوع رول و شیت دسته بندی شده و با ضخامت های 1 تا 100 میلیمتر در بازار عرضه می‌شود. میزان تنش تسلیم در گریدهای مختلف آن بین 315 تا 355 مگاپاسکال است. مقاومت کششی آن نیز بین 490 تا 630 مگاپاسکال اندازه گیری شده است. قوطی در سایزهای مختلف، قوطی ستونی، پروفیل صنعتی و انواع پروفیل گالوانیزه، مواردی هستند که با استفاده از ورق st52 تولید می‌شوند. این ورق توسط شرکت هایی مانند فولاد مبارکه، اکسین و کاویان تولید و عرضه می‌شود.

تبلیغات

ورق CK45 و CK60

استاندارد آلیاژی CK از مهمترین گروه های مورد استفاده در صنعت فولاد است. ورق های CK60 و CK45 دو نمونه از صفحات فولادی هستند که به منظور ساخت پروفیل صنعتی مورد کاربرد می‌باشند. این محصولات از انواع کربن متوسط هستند که به دلیل استحکام بالا کاربرد فراوانی در ساخت سازه های فولادی دارند. این گروه آلیاژی علاوه بر ورق برای تولید میلگرد نیز مورد استفاده است.

فولاد سیکا توسط استاندارد DIN آلمان معرفی شد و می‌توان مشخصات بعضی از زیرمجموعه های آن را در استاندارد SAE با کدهای 1.1191 و 1045 مشاهده نمود. ورق تولید شده از این آلیاژ ضد سایش بوده و از استحکام بالایی برخوردار است. برخی از ویژگی های مشترک ورق CK45 و CK60 عبارتند از:

  • استحکام بالا
  • ضد سایش
  • جوش پذیری بالا
  • مقاومت کششی و تنش تسلیم بالا

بسیاری از انواع پروفیل صنعتی با استفاده از این ورق فولادی تولید می‌شوند. به طور کلی مقاطعی که در سازه تحت فشار زیاد قرار دارند و یا در معرض ارتعاش فراوان هستند با استفاده از ورق سیکا تولید می‌شوند. مقاومت کششی آن 585 مگاپاسکال می‌باشد و در کشور ما توسط کارخانجات فولاد مبارکه اصفهان، مجتمع فولاد گیلان و اکسین اهواز تولید می‌شوند. قیمت فولاد سیکا بر روی قیمت قوطی 14 که یکی از پرکاربردترین انواع پروفیل ساختمانی است، به جهت کاربرد فراوان در تولید، تاثیر زیادی دارد.

ورق های نورد سرد

به طور کلی تمامی ورق های نورد سرد نیز برای ساخت پروفیل ها در ابعاد و کاربردهای مختلف بکارگیری می‌شوند. علت نام گذاری این محصولات با این اسم، فرآیند نورد سردی است که بر روی آنها انجام می‌گیرد. این نورد برای ایجاد قابلیت های بیشتر در سطح فولاد مانند پوشش دهی می‌باشد. از جمله ورق های نورد سرد می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

تبلیغات
  • ورق روغنی
  • ورق گالوانیزه
  • ورق اسیدشویی
  • ورق رنگی

عموما پروفیل های تولید شده از این ورق ها برای سطوح خارجی و یا در نمای ساختمان مورد کاربرد واقع می‌شوند. این محصولات دارای ویژگی های مختلفی هستند که برخی از آنها عبارتند از:

  • قابلیت خم پذیری
  • جوش پذیری
  • انعطاف
  • ماشین کاری
  • کیفیت سطحی بالا

برای ساخت قوطی مبلی و یا پروفیل سبک از ورق روغنی استفاده می‌شود. ورق روغنی دارای 3 استاندارد از گروه st می‌باشد. st12، st13 و st14 از جمله گریدهای مورد استفاده در ساخت این ورق ها هستند. ورق گالوانیزه همان ورق سیاه و یا روغنی است که با استفاده از روی پوشیده شده. پروفیل های گالوانیزه کاربردهای زیادی برای ساخت درب و پنجره و سازه های مجاور رطوبت دارند.

جمع بندی

به طور کلی تمامی انواع ورق فولادی در ساخت پروفیل ها مورد استفاده هستند. اما نمونه‌هایی که بیان کردیم کاربردهای بسیار وسیع تری در این زمینه دارند. در این محتوا تلاش کردیم تا به معرفی ورق های پرکاربرد در صنعت پروفیل سازی بپردازیم. امیدواریم که این محتوا مورد استفاده مخطبان عزیز قرار گرفته باشد.

4/5 - (2 امتیاز)

تبلیغات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا