طرز تهیه خامه زده شده برای تزیین کیک
![خامه زده شده](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/05/vegan-whipped-cream-1001555-7-7_preview-5b042594ba6177003615711d.jpeg)
خامه زده شده (به انگلیسی: Whipped cream) به دو صورت تهیه میشود: در صورتی که با شکر زده شود کرم شانتیلی به فرانسوی Crème chantilly نام دارد و در صورتی که خامه به تنهایی و بدون داشتن شکر زده شود، به فرانسوی Crème fouettèe نامیده میشود.
- خامه: ۳۵۰ گرم
- شکر: ۲۵ گرم بر حسب میل میزان شکر بین ۱۰–۵ درصد وزن خامه وزن دارد.
1. خامه باید سرد باشد و از یخچال بیرون آورده شود. خامه را در درون کاسه ریخته و این کاسه را در داخل ظرفی از یخ قرار میدهیم.
2. شکر را به خامه اضافه کرده و هم میزنیم. در صورت استفاده از همزن برقی، درجه آن بهتر است کم یا متوسط باشد.
در صورتی که از همزن دستی استفاده میشود بعد از ۶ دقیقه هم زدن سفتی خامه به حدی خواهد رسید که برای پوشش کیک سفتی لازم را دارد. پس از اینکه کیک با خامه پوشیده شده خامهٔ باقیمانده یک دقیقه دیگر باز به هم زده میشود تا سفتتر شده تا بتوان آن را در داخل قیف ریخت.
زیاد به هم زدن خامه باعث میشود که لبههای خامهای که از قیف بیرون میآید ترک دار شود و شکلهای ایجاد شده با قیف زیبایی خود را از دست بدهد. بیش از حد بهم زدن خامه باعث تبدیل خامه به کره و تغییر رنگ آن به طرف زرد شده که در این صورت این خامه دیگر قابل استفاده نیست.