نان، کیک و شیرینی

شیرینی پادرازی؛ طرز تهیه شیرینی پادرازی خانگی

شیرینی پادرازی یکی از انواع شیرینی‌های سنتی ایرانی است که به طور سنتی با استفاده از سه نوع آرد؛ آرد نخودچی، آرد گندم و آرد برنج تهیه می‌شود. این شیرینی سنتی از گذشته برای عید نوروز در گیلان تهیه می‌شد و به نوعی یکی از شیرینی‌های مخصوص عید نوروز بوده و هست.

تبلیغات

مواد لازم شیرینی پادرازی:

  • آرد گندم: ۷۰ گرم
  • آرد برنج: ۶۵ گرم
  • آرد نخودچی: ۷۰ گرم
  • روغن جامد: ۱۲۵ گرم
  • پودر قند: ۸۰ گرم
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • شربت یا عسل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر هل: نصف قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای رومال:

  • زرده تخم مرغ: ۱ عدد
  • زعفران دم‌کرده: نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر قند: ۱ قاشق چای‌خوری
  • کنجد: به مقدار دلخواه

همچنین بخوانید: چگونه زعفران دم کنیم

طرز تهیه شیرینی پادرازی:

1. برای تهیه این شیرینی ابتدا باید تخم مرغ را با چنگال هم بزنید تا از لختگی دربیاید.

2. پودر قند و عسل را به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوطی یکنواخت حاصل شود.

3. روغن جامد را کمی با همزن دستی بزنید تا باز شود و بعد آردها را یکی یکی اضافه کنید و حدود ده دقیقه به هم زدن ادامه دهید تا مایه کرم رنگ و چسبنده‌ای حاصل شود. حالا مخلوط تخم مرغ را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن مواد را هم بزنید.

تبلیغات

4. در این مرحله، مواد را به دو قسمت تقسیم کرده و به یک قسمت پودر هل اضافه کرده و دیگری را ساده یا با پودر زنجبیل مخلوط کنید. خمیر در این مرحله چسبناک است.

5. هرکدام را جداگانه داخل کیسه فریزری قرار داده و کمی صاف کنید و برای چند ساعت یا ترجیحاً به مدت یک شب داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

6. بعد از استراحت، فر را با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید و خمیر را روی سطح آردپاشی‌شده کمی ورز دهید.

7. خمیر را به ضخامت چهار الی پنج میلی‌متر باز کنید و با قالب شیرینی زبان، قالب بزنید و به سینی فر منتقل کنید.

8. مواد رومال را مخلوط کرده و با برس روی شیرینی‌ها بمالید.

تبلیغات

9. روی شیرینی‌ها را با پشت چنگال خط بیندازید و کمی کنجد بپاشید و سینی را داخل فر گرم شده قرار دهید.

10. حدود ده تا پانزده دقیقه برای پخت این شیرینی کافی است. شما می‌توانید با کاهش دمای فر تا ۱۶۵ درجه سانتی‌گراد، مدت زمان پخت را تا ۲۰ دقیقه نیز افزایش دهید.

نوش جان 😉

3/5 - (2 امتیاز)

تبلیغات

منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا