غذاها

طرز تهیه قورماشورباسی خوشمزه و مجلسی غذای آذربایجان شرقی

قورماشورباسی یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی، روستای دیزج امیرمدار است. هر جامعه نسبت به عادات و فرهنگ غذایی خود در بین شهرهای دیگر شناخته می‌شود. در واقع در کنار فرهنگ اجتماعی، اقتصادی، دینی، ذائقه افراد نیز نقش مستقیمی در افراد همان جامعه دارد. در گذشته که خبری از یخچال و فریزر مانند امروز نبود، مردم برای نگهداری مواد اولیه مورد نیاز خود، راهکارهای جالبی داشتند، مثلاً با این روش گوشت را برای مدت طولانی در مکانی سرد نگه می‌داشتند تا در مواقع نیاز استفاده کنند و همین کارها باعث طعم فوق‌العاده غذاهای قدیمی بود.

قورماشورباسی نوعی آبگوشت است و به دلیل قورمه شدن گوشت مصرفی به این نام شهرت دارد. جالب است بدانید که امروزه بسیاری از پزشکان برای درمان برخی از بیماری‌ها به همین روش‌های مبتکرانه نگهداری مواد غذایی گذشتگان روی آورده‌اند.

بانوان کدبانوی استان آذربایجان شرقی با ترکیب موادی مانند گوشت قورمه شده گوسفند، پیاز، دنبه و چربی گوسفند، تخم‌مرغ، سیب‌زمینی، فلفل قرمز، لپه، زعفران، نمک، رب گوجه‌فرنگی و ادویه بومی قورما شورباسی معروف را می‌پزند.

مناسب برای: 4 نفر

زمان آماده سازی و پخت: 3 ساعت و نیم

مواد لازم برای تهیه قورماشورباسی آذربایجان:

  • سبزی محلی کالش (اگر موجود نباشد از پیاز استفاده کنید): ۲۰۰ گرم
  • گوشت قورما شده گوسفند: یک یکه به نسبت تعداد افراد
  • روغن (از روغن حیوانی خود قورما استفاده کنید): یک قاشق غذاخوری
  • لپه: یک فنجان سر صاف
  • سیب‌زمینی: دو عدد (به ازای هر نفر نصف سیب‌زمینی در نظر گرفته می‌شود)
  • تخم‌مرغ: دو عدد (به ازای هر دو نفر یک تخم‌مرغ در نظر گرفته می‌شود)
  • رب گوجه فرنگی: نصف تا یک قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و زعفران: به میزان لازم

طرز تهیه قورماشورباسی آذربایجان:

  1. گوشت را قطعه‌قطعه کنید و سپس آن‌ها را بشویید. آب را در دیگ مسی یا آلومینیومی بجوشانید و گوشت‌های تکه‌تکه شده را داخل آن بریزید و اجازه دهید کمی بجوشد.
  2. در این حین کف روی آن را جمع کرده و چند تکه پیاز و کمی نمک را داخل آن ریخته و به مدت یک ساعت منتظر بمانید تا بجوشد و دانه‌های روغن روی آب جمع شود.
  3. سپس آن را از صافی رد کنید و این آب را به عنوان اشکنه گوشت استفاده کنید.
  4. یک ملاقه از روغنی که قبلاً از دنبه گوسفند تهیه‌کرده‌اید را ته قابلمه بریزید
  5. دو یا سه عدد پیاز را خردکرده و با گوشت تفت دهید. بعد که گوشت سرخ شد آن را در ظرف سفالی بریزید و روغن آب شده حاصل از دنبه گوسفند را روی گوشت بریزید تا جایی که روی گوشت را کاملاً بپوشاند. سپس آن را در مکانی سرد بگذارید و سبزی کالش را به قابلمه اضافه کنید.
  6. سپس لپه از قبل خیس شده و آبکش شده را به آن اضافه کنید و بعد مقداری نمک و آب (کمی زیاد باشد، چون حین جوشیدن مقداری از آب بخار خواهد شد) را به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا لپه بپزد.
  7. وقتی لپه پخت، سیب‌زمینی پوست‌کنده شده را چهار یا شش قاچ کرده و به قابلمه بیفزایید. سپس رب را داخل مقدار کمی آب حل کرده و به قابلمه بریزید و اجازه دهید روی حرارت ملایم خوب جا بیفتد. همچنین کمی فلفل قرمز نیز در این هنگام به قابلمه اضافه کنید.
  8. وقتی سیب‌زمینی پخت (البته دقت داشته باشید تا زیاد نپزد و وا نرود)، نصف استکان آب خنک به قابلمه اضافه کنید تا شوربا از جوشیدن متوقف شود.
  9. در این حالت تخم‌مرغ را درون آب قابلمه بشکنید و اجازه دهید بپزد، یادتان باشد تا تخم‌مرغ نپزد شوربا را هم نزنید. (در نظر داشته باشید اگر آب در حال جوشیدن باشد، تخم‌مرغ به صورت دون دون درخواهد آمد و به صورت یکجا پخته نخواهد شد).
  10. بعد از پختن تخم‌مرغ، شوربا آماده است.

نکته:
آب آن را همانند آبگوشت از خود شوربا جدا کنید. داخل آبش با نان سنگک ترید درست کرده و خود شوربا را نیز همراه با نان و یا حتی بدون نان و با قاشق میل کنید.

همچنین سرو این شوربا همراه با ترشیجات، سبزی خوردن یا ماست بسیار خوشمزه می‌شود.

4.3/5 - (7 امتیاز)
منبع
citypediaگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا