نان، کیک و شیرینی

کماچ سهن؛ دستور پخت کماچ سهن کرمانی

کماچ سِهن نوعی شیرینی مخصوص شهرستان بم در استان کرمان می‌باشد. قبل از پختن، خرما با مغز گردو، بادام یا پسته در وسط لایه‌های خمیر گذاشته می‌شود. این شیرینی علیرغم آنکه بدون افزودنی نگهدارنده تهیه می‌شود، ولی با این حال می‌توان آن را به مدت طولانی در بیرون از یخچال نگهداری کرد. با توجه به اینکه مواد تشکیل دهندهٔ آن بسیار پرکالری هستند، پس از خوردن یک قطعه از آن با یک لیوان شیر احساس سیری به وجود می‌آید.

مواد لازم کماچ سهن کرمانی:

  • آرد سهن: ۳ پیمانه
  • شیر: یک و نیم پیمانه
  • آرد گندم: دو پیمانه
  • روغن: نصف پیمانه
  • ادویه مخصوص کماچ: ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر شکر: برای تزیین
  • پسته یا گردو: به میزان دلخواه
  • خرما: به میزان دلخواه

طرز تهیه کماچ سهن کرمانی:

1. ابتدا دو نوع آرد را با هم مخلوط کرده و روغن را به مواد افزوده و همین طور ۱ قاشق غذاخوری ادویه کماچی و در آخر شیر را اضافه کرده تا خمیری نرم و لطیف به دست آید.

2. هسته خرما را جدا کرده با بقیه ادویه کماچی خوب مخلوط کنید (می‌توان خرما را داخل میکسر یا چرخ گوشت ریخت تا خرما کاملاً نرم شود).

3. کف سینی فر را چرب کرده و خمیر به دست آمده را به دو قسمت تقسیم کرده و یک قسمت را روی سینی فر با ضخامت نیم سانتی‌متر کاملاً نازک کرده و خرما را روی خمیر کاملاً پهن کرده و از پسته یا گردوی خرد شده می‌توان روی خرما پاشید سپس اون قسمت خمیر را روی خرما پهن کرده (سعی کنید ضخامت خمیر یکی باشد) سپس با یک چاقوی تیز به صورت لوزی برش دهید.

4. سینی را در فر گذاشته با دمای ۱۵۰ به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه و برای روی خمیر می‌توان به مدت ۵ دقیقه فر بالایی گاز را روشن کرد تا طلایی شود سپس از فر خارج کرده و بعد از خنک شدن کامل می‌توان به میزان دلخواه پودر شکر پاشید (در ظرف درب بسته نگهداری شود).

نوش جان 😉

2.2/5 - (5 امتیاز)
منبع
wikipediawikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا