باسلوق؛ طرز تهیه باسلوق گردویی خانگی
![باسلوق](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/05/باسلوق-1280x720-1.jpg)
باسلوق نوعی شیرینی و سوغات مراغه و ملایر و اراک است که در این شهر تولید میشود. برای تهیه این شیرینی از دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا مغز هستهٔ شیرین زردآلو و ادویه استفاده میشود.
مواد لازم باسلوق:
- پودر نارگیل: ۱۵۰ گرم
- مغز گردو: ۱۰۰ گرم
- روغن مایع: یک قاشق چایخوری
- آب سرد: دو لیوان
- گلاب: نصف لیوان شکر ۲۰۰ گرم
- نشاسته: ۱۰۰ گرم
طرز تهیه باسلوق:
در یک ظرف تفلون نشاسته را با آب سرد حل کرده و سپس روی حرارت ملایم گذاشته تا کاملاً حل شود باید خیلی مراقب بود تا گلوله نشود. وقتی مایع حل و نرم شد شکر و گلاب و روغن را اضافه کرده و مرتب هم زده تا مایع به قدری غلیظ شود که بصورت یک خمیر در وسط ظرف بماند. سپس از روی حرارت برداشته و مغز گردو را با آن مخلوط کرده و میگذاریم تا خنک شود.
وقتی خنک شد آن را به مدت ۱ ساعت در یخچال میگذاریم تا کاملاً سفت شود بعد اندکی دست خود را چرب کرده و مایع خمیر شکل خود کمی ورز میدهیم و بعد بصورت لولههایی به قطر ۳ سانتیمتر درآورده و در پودر نارگیل میغلطانیم و با مغز گردو تزئین میکنیم.