ترین؛ طرز تهیه ترین مرغ و گوشت گوساله
ترین مخلوطی از گوشت پخته (انواع گوشتها) یا میوهها هستند که به صورت قالبی درآمده و به صورت سرد سرو میشود.
اکثر سالادهایی که با انواع گوشتها تهیه میشوند بعد به صورت قالبی و کیک درآورده میشوند در واقع نوعی ترین به شمار میروند.
“ترین” یک معنای دیگه هم دارد که به معنی ظروف سفالی مخصوص طبخ غذا هست که در قدیم این غذا در چنین ظرفهایی آماده میشد. اما امروزه قالبهای مستطیلی درداری هستند کهترین را داخل آنها تهیه و نگهداری میکنند.
واژه “ترین” یک لغت فرانسوی به معنی “زمین” هست، و چون خاک رس، ماده اولیه این ظروف از زمین استخراج میشده به این ظروف و به این نوع غذاها “ترین” گفته میشود.
مواد لازم ترین مرغ و گوشت گوساله:
- مرغ و گوشت گوساله چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
- پیاز خردشده و تخم مرغ زده شده: از هر کدام یک عدد
- ژامبون خردشده: سه برگ
- سیر له شده: یک حبه
- پودر نان: یک پیمانه
- خمیر پاستری: ۲۲۵ گرم
- سرکه قرمز: یک قاشق سوپخوری
- پسته: ۳/۴ پیمانه
- پوست پرتقال و لیمو: نصف پیمانه
- سینه مرغ: یک عدد
- فیله گوشت: ۷۵ گرم
طرز تهیه ترین مرغ و گوشت گوساله:
گوشتهای چرخ شده را همراه پیاز، پوست پرتقال و لیمو، ژامبون، سیر، تخممرغ، پودر نان، سرکه و پسته با هم مخلوط کرده، از این مخلوط را در قالب چرب شده کیک صبحانه ۲۱ × ۱۴ قرار داده، روی مواد را با برشهای باریک و بلند سینه مرغ و فیله گوشت به صورت یک در میان پوشانده و مابقی مواد را روی سطح آن قرار داده، دور ظرف را با فویل پوشانده و دو ساعت در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. ترین را بعد از ۳۰ دقیقه از قالب جدا کرده تا کاملاً خنک شود. خمیر پاستری را در ابعاد ۴۰ ×۵۰ پهن کرده ترین آماده شده را در وسط آن قرار دهید با کارد بر روی خمیر خطوطی ایجاد کرده تا بتوانید آن را دور ترین بپیچید. کنارههای خمیر را با دست به هم چسبانده و به مدت ۴۰ دقیقه در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار داده تا رنگ آن قهوهای روشن شود سپس به همراه سس سرو کنید.
نکته: حتماً قبل از برش دادنترین باید در دمای محیط خنک شود.
پودر نان از آسیاب کردن نان فرانسوی خشکشده به دست میآید.
مواد لازم خمیر پاستری:
- آرد: دو پیمانه
- آب: ۱/۴ پیمانه
- کره: ۸۰ گرم
- آرد سبوس دار: یک پیمانه
- آبلیمو: دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه خمیر پاستری:
آردها را در ظرفی ریخته، کره را با نوک انگشت به خورد آن دهید. آبلیمو و آب کافی را به مواد افزوده، خوب ورز داده تا خمیر صاف و یکدستی به دست آید. به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال با درپوش به آن استراحت دهید.