بارداری و اطفال

زمان تشکیل قلب جنین؛ برای تشکیل قلب جنین چه بخوریم؟

بارداری و این خبر خوب که قرار است خانواده ما گسترده‌تر شود بی‌شک یکی از شیرین‌ترین لحظات زندگی یک زوج است اما آیا می‌دانید قلب جنینتان چه زمانی تشکیل می‌شود و در این زمان باید چه خوراکی‌هایی را مصرف کنید؟!

قلب جنین

صدای قلب جنین یکی از آرامش‌بخش‌ترین صداها برای مادر است و هیچ احساسی زیباتر از این نیست که بدانید زندگی در رگ‌های جنینتان جریان دارد.

قلب در اولین مراحل رشد جنین تشکیل می‌شود و از اولین اعضای بدن جنین است که رشد و شروع به ضربان می‌کند و با هر تپشش حس زندگی را در مادر باردار زنده می‌سازد، ولی آیا می‌دانید قلب جنین هفته چند بارداری تشکیل می‌شود؟

مراحل و زمان تشکیل قلب جنین

درصورتی‌که در هفته هفتم بارداری هنوز اثری از تشکیل قلب جنین مشاهده نشد می‌توان آن را دلیل بر عدم بارداری دانست.

مراحل رشد جنین ۱۲ ماه به طول می‌انجامد بنابراین برای تشکیل اندام‌ها و به‌ویژه قلب جنین نباید عجله داشت.

به زنان باردار توصیه می‌شود برای گرفتن جواب دقیق و اطمینان بیشتر در هفته دوازدهم برای آزمایش اسکن مراجعه کنند.

تشکیل قلب جنینصدای قلب جنین در هفته دوازدهم به خوبی شنیده میشود

در هفته دوازدهم جنین و قلب تشکیل شده و صدای قلب جنین نیز واضح است؛ یکی از دلایل مراجعه زودرس زنان به پزشک برای تشخیص آزمایش بارداری دردهایی است که در زیر شکم احساس می‌کنند.

این دردها عموماً ناشی از قاعدگی و درد تخمدان‌هاست که از علائم اولیه بارداری نیز محسوب می‌شوند.

اگر این دردها با استراحت نیز درمان نشد و ساعت‌ها ادامه داشت و با لکه بینی همراه بود باید به پزشک مراجعه شود.

تشکیل قلب جنین با نبض آغاز می‌شود که در هفته‌های اولیه بارداری خصوصاً هفته‌های ششم تا هشتم ضربان قلب جنین به راحتی تشخیص داده نمی‌شود.

اگر هیچ ضربان قلبی شنیده نشد اسکن باید مجدداً چند هفته بعد تکرار شود، در هفته‌های هشتم تا دهم بارداری ضربان قلب جنین به طور واضح شنیده می‌شود.

رشد جنین در این مرحله هنوز کند بوده و جثه کوچکی دارد، در این مرحله باید مراقبت‌های ویژه‌ای به عمل آید تا از خون‌ریزی جلوگیری شود.

بین هفته‌های دهم تا دوازدهم بارداری جثه جنین بزرگ‌تر شده و اندام‌ها تشکیل می‌شوند، در این مرحله اندام‌هایی مانند سر و بدن جنین بزرگ‌تر می‌شود.

تغذیه مناسب برای تشکیل قلب جنین

یکی از مهم‌ترین مواردی که در دوران بارداری اهمیت دارد تغذیه مادر است، نوع غذای مصرفی زنان باردار تأثیر مستقیم روی جنین دارد به همین دلیل باید رژیم غذایی‌شان کنترل شود.

تشکیل قلب جنینغذاهایی برای تقویت قلب جنین

اسید فولیک برای تشکیل قلب جنین

تغذیه در رشد اندام‌های جنین نقش زیادی دارد و باید شامل تمام مواد مغذی و معدنی باشد، یکی از مواد مؤثر برای تشکیل قلب جنین اسیدفولیک است.

همچنین بخوانید: اسید فولیک؛ خواص، موارد مصرف و عوارض جانبی، اسید فولیک در بارداری

وجود اسیدفولیک از نقص لوله‌های عصبی پیشگیری می‌کند، نقص در لوله‌های عصبی باعث به خطر افتادن سلامت جنین می‌شود.

همچنین بخوانید: مواد غذایی حاوی اسید فولیک فراوان!

همچنین فولیک اسید در تشکیل سلول‌ها مؤثر است، از مواد مغذی که دارای اسیدفولیک است می‌توان به آجیل، موز و سبزیجات اشاره کرد، به زنان باردار توصیه می‌شود از این مواد غذایی در این دوران به ویژه هفته‌های اول استفاده کنند.

تشکیل قلب جنین با گوشت و شیر

پروتئینپروتئین مناسب برای تشکیل قلب جنین

بخش زیادی از اندام‌های جنین شامل استخوان و ماهیچه است که تشکیل آن‌ها مستلزم مصرف پروتئین است.

دریافت پروتئین کافی در دوران بارداری علاوه بر حفظ سلامت بدن مادر و جلوگیری از خستگی و ضعف، در رشد مغز و قلب جنین نیز تأثیر دارد و خطر سقط‌جنین را کاهش می‌دهد.

همچنین بخوانید: مهم ترین منابع پروتئین کدامند؟

به زنان توصیه می‌شود در دوران بارداری روزانه حدود ۷۰ گرم پروتئین مصرف کنند، برای دریافت پروتئین باید گوشت، شیر، کره و تخم‌مرغ را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

ویتامین‌ها برای تشکیل قلب جنین

ویتامین‌ها نقش زیادی در حفظ سلامت بدن دارند، از ویتامین‌های ضروری در زمان تشکیل قلب جنین می‌توان به ویتامین A، B، C و D اشاره کرد.

این ویتامین‌ها همچنین در رشد سایر اندام‌ها مانند استخوان‌ها و دندان نیز تأثیر دارند، همچنین برای رشد بینایی و پوست وجود این ویتامین‌ها ضروری است.

مصرف خوراکی‌های حاوی ویتامین d، میوه‌هایی مانند مرکبات و سبزیجات و هویج می‌تواند تا حد زیادی این ویتامین‌ها را در بدن تأمین کند.

همچنین بخوانید: 12 ماده غذایی حاوی ویتامین D بالا

حبوبات برای تشکیل قلب جنین

لوبیاهاماده معدنی روی مناسب برای تشکیل قلب جنین

حبوبات دارای مقدار زیادی روی است، علاوه بر حبوبات در سبزیجات، گوشت و آجیل هم روی وجود دارد، روی یکی دیگر از مواد معدنی در تشکیل قلب جنین محسوب می‌شود.

همچنین بخوانید: مواد غذایی حاوی زینک را بشناسید!

نکته:
عده‌ای بر این باورند که استفاده از روش اسکن در هفته‌های اول بارداری برای تشخیص تشکیل قلب جنین ممکن است باعث آسیب و سقط‌جنین شود.

بعضی از زنان ممکن است بعد از اسکن چند لکه به رنگ قهوه‌ای یا صورتی ببینند در این صورت جای نگرانی نیست، زیرا این لکه‌ها به دلیل پاره شدن رگ خونی دهانه رحم به وجود می‌آیند.

درصورتی‌که رنگ لکه‌های خونی قرمز بوده و خون‌ریزی ادامه داشت باید به پزشک زنان مراجعه شود.

ازآنجایی‌که قلب جنین بعد از هفته هفتم تشکیل می‌شود و انجام این آزمایش به تشخیص بارداری و صحت آن کمک می‌کند لذا توصیه می‌شود زنان باردار هفته نهم برای آزمایش اسکن مراجعه کنند، زیرا ممکن است در هفته هفتم هنوز قلب جنین تشکیل نشده باشد و این موضوع باعث نگرانی زنان شود.

همچنین ممکن است شنیدن صدای قلب جنین بعد از تشکیل قلب ممکن نباشد در این صورت نیز جای نگرانی نبوده، زیرا ممکن است شنیدن صدای قلب جنین هفته‌ها به طول بینجامد، بعد از تشکیل قلب نبض جنین کندتر و صدای آن آهسته‌تر است که بعد از هفته دهم به‌مرور واضح شنیده می‌شود.

4/5 - (4 امتیاز)
منبع
yjcگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا