طرز تهیه جوجه کباب ترش گیلانی؛ خوشمزه و مجلسی
![جوجه کباب ترش](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/09/jojeh-kabab-cover.jpg)
جوجه ترش یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که اصالتاً متعلق به شمال کشور میباشد. این کباب خوشمزه شباهتهای زیادی به جوجهکباب دارد و به خاطر استفاده از چاشنیهای خوشمزه در تهیه آن، طعم بسیار خوبی دارد.
جوجه ترش در کنارغذاهایی مثل کبابترش، اکبر جوجه و … از معروفترین غذاهای شمالی است، توصیه میکنیم اگر گذرتان به استانهای شمالی کشور افتاد حتماً جوجه ترش را در رستورانهای سنتی شمال تجربه کنید.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرارگرفته است میتوانید برای ۴ نفر جوجه ترش تهیه کنید. درصورتیکه میخواهید مقداری کمتر یا بیشتری جوجه ترش تهیه کنید کافی است مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
مواد لازم جوجه ترش
- پیاز بزرگ: ۱ عدد
- مغز گردو:۸ عدد
- سینه مرغ: ۶۰۰ گرم
- روغن مایع: بهاندازه کافی
- رب انار ترش: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: بهاندازه کافی
- ماست پرچرب: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه جوجه ترش
ابتدا سینه مرغ را تمیز کنید و آن را بهصورت قطعات مربع شکل خردکنید (کمی کوچکتر از قطعات جوجهکباب)، سپس تکههای مرغ را داخل یککاسه مناسب بریزید. در ادامه پیاز را بهصورت خلالی خردکنید و به کاسه اضافه کنید.
در مرحله بعدی ماست را در یککاسه کوچک با زعفران بهخوبی مخلوطکنید سپس به کاسه حاوی مرغ اضافه کنید. گردوها را آسیاب کنید و به همراه رب انار، ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کنی
مواد را با دست زیرورو کنید تا کاملاً باهم مخلوط شوند و تمام تکههای گوشت مرغ را پوشش دهند. پسازاینکه مواد را بهخوبی مخلوط کردید درب کاسه را با یک سلفون بپوشانید و آن را به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت مرغ طعم دار شود.
پس از گذشت ۴ ساعت کاسه را از یخچال خارج کنید و تکههای مرغ را به سیخ بکشید. اگر میخواهید کباب را در تابه درست کنید از سیخ چوبی استفاده کنید و اگر میخواهید کباب را با زغال تهیه کنید از سیخ فلزی استفاده کنید.
برای تهیه جوجه ترش در تابه ابتدا یک تابه بزرگ و جادار روی حرارت قرار دهید و مقداری خیلی کمی روغن مایع در آن بریزید به حدی که فقط کمی چرب شود سپس سیخها را داخل تابه بچینید و اجازه دهید جوجه ترش با حرارت بسیار ملایم سرخ شود.
برای تهیه جوجه ترش زغالی ابتدا منقل را آماده کنید و توجه داشته باشید که زغالها حتماً بهصورت یکدست روشنشده باشند سپس سیخها را روی منقل بچینید و جوجه ترش را کباب کنید. در پایان جوجه ترش را به همراه برنج و زیتونپرورده سرو کنید.
نکات پخت جوجه ترش
طعم جوجه ترش اصیل گیلانی
خیلی از کسانی که در منزل جوجه ترش درست میکنند همیشه با این مشکل مواجه میشوند که جوجه ترش خانگیشان طعمش شبیه به جوجه ترشهای گیلانی نیست. یکی از نکات مهم در تهیه جوجه ترش رب انار است.
درصورتیکه تمایل دارید جوجه ترش شما شبیه جوجه ترشهای رستورانهای شمال کشور شود باید از رب انار مرغوب شمالی با طعم ترش استفاده کنید. استفاده از رب انار نامرغوب یا رب انار شیرین باعث میشود طعم جوجه ترش شما خیلی عالی نشود.
یکی دیگر از نکاتی که در تهیه جوجه ترشهای گیلانی به کار میرود این است که در برخی رستورانها برای طعم دار کردن جوجهها از آب انار و آبنارنج تازه استفاده میشود که این موضوع باعث خوشمزهتر شدن جوجهها میشود.