غذاها

طرز تهیه ته‌چین مرغ زعفرانی

ته‌چین یک غذای ایرانی است که از مخلوط برنج، انواع گوشت (مرغ متداول‌تر است)، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست می‌شود. ته‌چین در بین غذاهای ایرانی به خاطر شکل و فرم زیبایش از جمله غذاهای رسمی و مناسب مهمانی‌ها محسوب میشود.

زمان پخت: 60 دقیقه

مناسب برای: 3 نفر

ملل: ایرانی

مواد لازم

زرشک: 2 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ: 2 عدد
زعفران: 1 قاشق چای خوری (آسیاب شده)
نمک و فلفل: به مقدار لازم
کره آب شده: 1/4 پیمانه
ماست چکیده ترش: 1/2 پیمانه
مرغ: 250 گرم
برنج: 1/5 پیمانه
خلال پسته: برای تزئین – به مقدار لازم
خلال بادام: برای تزئین – به مقدار لازم

طرز تهیه

  1. گوشت مرغ را با مقداری آب و نمک و ادویه آبپز کنید. هنگامی که مرغ پخته شد و حدود یک استکان آب از قابلمه باقی ماند، آب مرغ را جدا کرده و پس از درآوردن استخوانهای آن، مرغ را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید.
  2. زعفران را در مقدار کمی آب گرم حل کنید و آن را با یک زرده تخم مرغ، ماست و مقدار کمی نمک و فلفل مخلوط کنید؛ مرغ پخته شده را حداقل به مدت سه تا چهار ساعت در مخلوط ماست بخوابانید و داخل یخچال بگذارید.
  3. برنجی را که از قبل خیس کرده‌اید، بجوشانید و آبکش کنید.
  4. یک عدد زرده تخم مرغ، ۱۵۰ گرم روغن و نصف مخلوط ماستی را که مرغ را در آن خوابانده بودید، با دو تا سه کفگیر برنج مخلوط کنید و در ته دیگ یا قابلمه بریزید و با ته قاشق آن را صاف کنید.
  5. مقداری مرغ به صورت یک لایه نازک روی ته دیگ بچینید و روی آن نیمی از پلو را بریزید. بقیه مرغ را روی برنج بچینید، بقیه برنج را نیز روی مرغ بریزید و سطح مرغ را با برنج بپوشانید.
  6. آب مرغ را با یک قاشق چایخوری زعفران مخلوط کنید و روی برنج بریزید. سطح برنج را با کفگیر کمی فشار دهید تا برنج کمی فشرده شود.
  7. باقیمانده مخلوط ماست را روی برنج بریزید. سه تا چهار قاشق غذا خوری روغن را ذوب کنید و روی برنج بریزید و آن را دم کنید.
  8. بعد از یک و نیم ساعت ته چین آماده است. پس از دم کشیدن، به سرعت قابلمه را در دیس وارونه کنید تا ته چین به شکل قالبی خارج شود. زرشک را شسته و در روغن تفت دهید و روی ته چین را با زرشک خلال پسته و بادام تزئین کنید.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن