غذاها

خوراک مرغ با رزماری | راز‌های لذیذ آشپزی رزماری در تهیه خوراک مرغ

رزماری یکی از گیاهان پر‌خاصیت دارویی است که به عنوان طعم دهنده در طبخ غذا‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه معطر دارای ساقه‌های چوبی و برگ‌های سوزنی بوده که شباهت زیادی به برگ‌های کاج دارد.

ادویه رزماری در غذا عطر و طعم خوبی ایجاد می‌کند به همین خاطر در انواع سس‌ها، ماریناد‌ها (طعم دهنده)، خورشت‌ها و پخت انواع گوشت کاربرد دارد.

برای آشنایی با طریقه مصرف ادویه رزماری در غذا در این صفحه از سایت بانک طعم همراه ما باشید.

خواص رزماری در غذا

رزماری طبع گرم و خشکی دارد و برای درمان انواع بیماری‌ها موثر است:

  • این گیاه حاوی ویتامین A، D، E و گروه B بوده که به افزایش جریان خون و بهبود عملکرد مغز کمک می‌کند.
  • مصرف دمنوش رزماری به عنوان داروی طبیعی ضد استرس و ضد افسردگی است. ترکیبات موجود در رزماری سوء هاضمه را نیز درمان می‌کند.
  • این گیاه خاصیت ضد التهابی و آنتی باکتریال داشته و سبب از بین رفتن بوی بد دهان، رفع ریزش مو، بهبود بیماری‌های مربوط به قاعدگی و سلامت اعصاب و روان می‌شود.
  • رزماری اشتها آور و ضد نفخ بوده و به عنوان مهار سمیت کبدی و صفرا آور مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • این گیاه ادرار آور بوده و مصرف آن از بروز بیماری پروستات و عفونت مثانه پیشگیری می‌کند.
  • از دیگر خواص رزماری می‌توان به تنظیم و کنترل چربی‌های کبد، بهبود هضم غذا و عملکرد درست دستگاه گوارش اشاره کرد.

سبزی پلو با مرغ

ترکیبات رزماری

رزماری دارای ترکیبات شیمیایی چون مشتقات کافئیک اسید (رزمارینیک اسید)، فلاونوئید‌ها (هسپریدین، سیرسیمارین، دیوسمین و…) است.

در این گیاه دی ترپن‌های تلخ (پیکروسالوین، ایزورزمانول، رزمادیال و…)، ترپن‌ها (اولئانیک اسید، اورسلیک اسید و…) و اسانس (سینئول، آلفا پینن، کامفورف بورنیل استات و…) وجود دارد. تانن‌ها، ساپونین، کربوهیدرات، چربی، پروتئین، فیبر، املاح و ویتامین‌ها دیگر مواد مغذی رزماری محسوب می‌شوند.

طریقه مصرف رزماری درآشپزی

ادویه رزماری (اکلیل کوهی) در آشپزی به عنوان چاشنی برای از بین بردن بوی نامطبوع مواد غذایی خام موثر است. پودر این گیاه یا برگ‌های خرد شده آن را می‌توان برای پخت گوشت بره، استیک، کباب، ماهی، میگو و مرغ استفاده کرد.

رزماری طعمی گس دارد و استفاده آن به همراه ادویه‌های دیگر در غذا‌های خورشتی، خوراک لوبیا، خوراک قارچ، سوپ، آش، ماکارانی، پیتزا، پاستا و نان سیر طعم و عطر خوبی می‌بخشد.

این ادویه معطر برای درست کردن انواع سالاد‌ها، سبزیجات، ذرت بو داده، سس‌ها، ماریناد‌ها (سس بلوچ، سس برگر، سس گوجه فرنگی و…)، کراکر، چیپس و سیب زمینی کاربرد دارد.

با رزماری تازه یا خشک شده می‌توان نوشیدنی‌هایی مثل کوکتل، گرانیتا و دمنوش درست کرد. پودر این گیاه برای تهیه نان رزماری، بیسکویت، کوکی و کیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین رزماری را می‌توان برای طعم دار کردن پنیر و روغن زیتون، غذا‌های پنیری و ساندویچ پنیری استفاده کرد.

طرز استفاده رزماری در مرغ

روش‌های مختلفی برای طبخ مرغ با ادویه رزماری وجود دارد که مواد لازم، طرز تهیه، مدت زمان پخت و درنتیجه طعم هر کدام با هم متفاوت است. در این بخش دو دستور پخت متفاوت مرغ با رزماری را در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهیم:

دستور پخت سینه مرغ با رزماری

مواد لازم:

  • 1 عدد سینه مرغ
  • 2 حبه سیر ریز شده
  • 1 عدد لیمو ترش
  • 1 الی 2 قاشق غذاخوری رزماری خرد شده
  • 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 1 الی 2 قاشق غذاخوری پودر فلفل قرمز چیلی
  • نمک به مقدار لازم

نحوه پخت:

ابتدا پوست و استخوان سینه مرغ را جدا کرده و در صورت تمایل با چاقو آن را بکوبید تا ضخامت آن کم شده و ادویه‌ها به خوبی به خرد مرغ برود. البته باید حواسمان باشد که از ادویه‌های اصل استفاده کنیم تا سلامت بدن را با مصرف ادویه و مواد تقلبی به خطر نیندازیم.

می‌توانید روش‌های تشخیص ادویه و حبوبات اصل را یاد بگیرید تا در هنگام خرید، خودتان توانایی تشخیص را داشته باشید. در ادامه پخت، سپس آب لیمو را گرفته و نمک، فلفل، سیر و رزماری را با آن در یک ظرف به خوبی مخلوط کنید.

مرغ کبابی در کنار رزماری

در این مرحله مرغ را به این مواد آغشته کرده، روی ظرف را پوشانده و به مدت 4 تا 24 ساعت در یخچال قرار دهید. پس از مزه‌دار شدن مرغ، فر را با دمای 230 درجه سانتی‌گراد گرم کنید.

مرغ را در سینی فر از قبل چرب کرده قرار داده و روی آن را با فویل بپوشانید. سپس ظرف را در به مدت 5 دقیقه در طبقه میانی فر قرار دهید تا کمی گریل شود.

پس از برگردادندن مرغ‌ها دوباره به مدت 5 الی 10 دقیقه اجازه دهید کاملا پخته و طلایی شود. این غذا را می‌توانید همراه با برنج، پوره سیب‌زمینی و سالاد میل کنید.

دستور پخت ران مرغ با رزماری

مواد لازم:

  • 4 عدد ران مرغ بزرگ و کامل
  • نصف پیمانه پیاز درشت سرخ شده
  • 4 حبه سیر خرد شده
  • 1 فنجان سرکه سفید
  • یک و نیم پیمانه آب مرغ کم‌نمک
  • نصف پیمانه آرد
  • 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 4 الی 6 شاخه رزماری
  • 1 عدد بر بو متوسط
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
  • نمک و فلفل به مقدار دلخواه

نحوه پخت:

ابتدا پیاز را به مدت 3 دقیقه تفت دهید و بعد سیر را به آن اضافه کرده و پس از سرخ شدن کنار بگذارید. سپس یک توری را در دمای 325 درجه فارنهایت گرم کنید.

به تکه‌های مرغ نمک و فلفل بزنید و هر دو طرف آن‌ها را با آرد بپوشانید و به مدت 5 دقیقه روی توری قرار دهید تا سرخ شود. روغن زیتون را از قبل داخل یک ماهیتابه بزرگ ریخته و در فر با حرارت متوسط گرم کنید.

بعد به این تابه سیر و پیاز سرخ شده، سرکه، رب گوجه فرنگی و برگ بو را اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. حدود 2 دقیقه این سس را بجوشانید تا مایع آن نصف شود.

سپس مرغ، آب مرغ و شاخه‌های رزماری را به ظرف اضافه کنید و روی ظرف را بپوشانید و اجازه دهید به مدت 1 ساعت داخل فر یا روی شعله گاز پخته شود.

در صورت قرار دادن مرغ در فر دمای آن حداقل باید 165 درجه فارنهایت باشد. پس از گذشت مدت زمان گفته شده مرغ شما آماده بوده و می‌توانید نوش‌جان کنید.

روش صحیح شستشو و خرد کردن رزماری

شاخه‌های رزماری را زیر آب جاری شسته و خشک کنید. برای استفاده در غذا می‌توانید ساقه‌های چوبی را جدا کنید. شاخه‌های کامل این گیاه برای پخت گوشت و خورشت قابل استفاده خواهد بود.

برای استفاده از رزماری تازه در غذا، برگ‌های آن را از ساقه جدا کرده، شسته و خشک کنید. همچنین می‌توانید برگ‌های این گیاه را با هاون پودر کرده و مصرف کنید.

غذا با رزماری

نحوه نگهداری رزماری

رزماری تازه را می‌توانید داخل دستمال کاغذی یا پاکت کاغذی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید. برگ‌های خشک شده این گیاه در محیط تاریک، خنک و دور از رطوبت ماندگاری زیادی دارد.

نکات پایانی

وب سایت بانک طعم (tastebank.net) در زمینه تهیه و فروش محصولات ارگانیک فعالیت دارد. برای خرید رزماری خشک و ادویه آن می‌توانید از این فروشگاه اقدام به خرید کنید.

همکاران ما در بخش فروش پاسخگوی شما هستند و پس از ثبت سفارش در کمترین زمان ممکن محصول مورد نظر را برای شما ارسال می‌کنند.

4.5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا