خمیر سابله؛ طرز تهیه خمیر سابله

خمیر سابله (به فرانسوی Pâte sablée)، (به انگلیسی: shortbread, biscuit, cookies)، خمیری است که از مخلوط شدن آرد، کره (لبنیات)، زرده تخم مرغ و مواد دیگر به دست میآید. به علت اینکه مخلوط در هنگام لمس به مانند sable یا شن میشود، به این نام نامیده شده است. تهیه این خمیر به کشور فرانسه محدود نمیشود بلکه در انگلستان، اتریش و غیره انواع گوناگونی دارد.
مواد لازم خمیر سابله:
نام مادهٔ غذایی | مقدار |
کره | ۱۷۵ گرم، به دمای محیط رسیده |
پودر شکر یا قند | ۱۰۰ گرم |
زرده تخم مرغ | ۳ عدد، به دمای محیط رسیده |
آرد ضعیف یا شیرینی الک شده | ۳۵۰ گرم |
طرز تهیه خمیر سابله:
۱. کره به دمای محیط رسیده و نمک را با همزن خوب بهم میزنیم تا کرم مانند شود.
۲. پودر قند یا شکر را دو یا سه قسمت کرده یک قسمت را به کره اضافه کرده خوب بهم میزنیم سپس قسمتهای باقیمانده را هم اضافه کرده خوب بهم میزنیم.
۳. زردهها را یکی یکی به مایه اضافه میکنیم با همزن بهم میزنیم تا مایه سفید رنگ شود.
۴. آرد الک شده را به مایه افزوده با لیسک خمیر مخلوط میکنیم تا سفیدی آرد ناپدید شود.
۵. خمیر را درون نایلکس گذاشته در درون یخچال به مدت حداقل یک ساعت یا یک شب استراحت میدهیم. این خمیر را میتوان ۳-۲ روز در یخچال نگهداری کرد.