خورشها و قلیهها
طرز تهیه خورش بامیه با گوشت + فوت و فن خورش بامیه
مناسب برای: 4 نفر
تبلیغات
زمان پخت و انتظار: 2 ساعت و 30 دقیقه
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه با گوشت:
- بامیه: 200 گرم
- گوشت: 400 گرم
- پیاز سرخ شده: 2 قاشق غذا خوری
- لیمو عمانی: 2 عدد
- گوجه فرنگی: 3 عدد
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- دارچین نکوبیده: 1 قطعه
- نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه خورش بامیه با گوشت:
- ابتدا گوشت را تکه کنید و با یک عدد پیاز رنده شده و چوب دارچین و مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا گوشت بپزد.
- وقتی گوشت نیم پز شد به آن رب گوجه فرنگی ، بامیه و ادویهجات را اضافه کنید تا بپزند. بعد از کمی پختن این مواد، لیمو عمانی را با پوست قطعهقطعه کنید و به خورش اضافه کنید تا بپزد.
- گوجه فرنگی را پوست بگیرید و تخمهای داخلش را بیرون بیاورید و به تکههای کوچک تقسیم کنید. سپس در 5 دقیقه آخر پخت خورش به همراه پیاز داغ به آن اضافه کنید و سعی کنید تا خورش زیاد پخته نشود و بامیهها له نشوند.
- در آخر چوب دارچین را از خورش بیرون آورده و خورش را در کنار برنج سفید یا نان مصرف کنید.
نکاتی برای خوشمزه تر کردن خورش بامیه
فوت و فن خورشت بامیه خوشمزه
- زعفران باعث خوشمزه تر شدن خورش بامیه میشود.
- بامیه را هنگامی به بقیه مواد اضافه کنید که گوشت یک ساعت قبلتر پخته شده باشد.
- در بعضی استانها به جای رب گوجه فرنگی از شیره تمر هندی یا رب انار استفاده میکنند. همچنین میتوان به جای آبغوره از غوره تازه یا غوره منجمد شده استفاده کرد.
- به جای آبغوره، میتوانید آلو زرد به خورش اضافه کنید تا طعم خورشتان بجای ترش شدن ملس باشد.
- برای خوش رنگ تر شدن خورش میتوانید یکی دو گوجه تفت داده شده را همراه با بامیه اضافه کنید.
- برای جلوگیری از لیز شدن خورشت در هنگام پخت، مقداری از دم بامیه را بگذارید.
- بعد از اینکه بامیه را به مواد اضافه کردید خورشت را زیاد از حد روی گاز نگذارید تا له شوند، زیرا باعث لزج شدن خورشت در هنگام پخت میشود.
- همچنین سرخ کردن بامیهها باعث جلوگیری از لیز شدن آنها در خورشت میشود.
- سعی کنید خورشت بامیه را به صورت تازه مصرف نمایید. چون چند بار گرم کردن خورشت بامیه، باعث لزج شدن آن میشود.
- یکی دیگر از راههای گرفتن لیزی بامیهها، این است که قبل از مصرف آنها را در آبلیمو یا سرکه قرار دهید.
- برای اینکه بامیهها زیاد وا نروند آنها را زیاد هم نزنید.
- دقت کنید آب خورشت را از همان اول به اندازه کافی بریزید و مدام آب خورشت را کموزیاد نکنید تا خورشت از ریخت و قیافه بیفتد.
- حرارت زیر خورشت را کم کنید تا بامیهها وا نروند.