خورشها و قلیهها
طرز تهیه خورش گل کلم با گوشت
مواد لازم برای تهیه خورش گل کلم:
- گوشت خورشی (در صورت تمایل گوشت مرغ): ۳۰۰ گرم
- گل کلم کوچک: ۱ عدد (کوچک)
- لپه: یکچهارم پیمانه
- پیاز سرخ شده: ۳ الی ۴ قاشق
- لیمو عمانی: ۴ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق
- زعفران دمکرده: ۱ قاشق
- نمک: به میزان لازم
- زردچوبه: به میزان لازم
- فلفل سیاه: به میزان لازم
- روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه خورش گل کلم:
- گوشت را به قطعات دلخواه تقسیم میکنیم و در روغن با پیاز خردشده و زردچوبه و فلفل کمی تفت دهید. سپس کمی آب اضافه کنید تا پخته شود.
- گل کلم را به اندازههای گردو خرد کنید و نمک بپاشید و نیم ساعت بعد با روغن تفت دهید. کسانی که غذای سرخکردنی دوست ندارند و یا از روغن پرهیز میکنند میتوانند این خورش را به روش آب پز تهیه کنند.
- لپه را با نمک و آب بپزید و یا در زمان مناسب به گوشت اضافه کنید تا همراه گوشت پخته شود. اواسط پخت لیموعمانی و نمک را هم اضافه کنید.
- وقتیکه لیموعمانی نرم شد رب گوجهفرنگی و گل کلم را اضافه کنید. گل کلم خیلی زود پخته و نرم میشود سعی کنید بهقدری آن را بپزید که هنگام کشیدن در ظرف خورشخوری تکهتکه و له نشود
- آخر از همه پیازداغ و زعفران را بریزید ۴ الی ۵ دقیقه بعد خورش آماده است.
نوش جان 😉