غذاهای دریایی

طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری به دو روش

ماهی میدم یا دمی لخلاخ یا دمپخت ماهی بوشهری یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان و استان بوشهر است. احتمالاً جاهای مختلف جنوب اسم‌های متفاوتی داره اما موادشون کاملاً عین همدیگه است.

توضیح: لخلاخ از کلمه عربی لخلخه به معنای بوی خوش است. این غذا از سواحل عربی خلیج همیشگی فارس گرفته‌شده و بیشتر در سواحل ایران جا افتاده است. مردم محلی معمولاً این دمی را با ماهی‌هایی مثل هامور، سنگسر، سبیتی و سرخو تهیه می‌کنند.

دستور شماره یک

مناسب برای: ۴ نفر

مواد لازم برای تهیه دمی لخلاخ بوشهری:

  • برنج: ۴ پیمانه
  • فیله ماهی خرد شده: ۳۰۰ گرم
  • شوید خرد شده: ۳۰۰ گرم (یا شوید خشک مقداری)
  • پیاز داغ سرخ‌شده: ۴/۱ پیمانه
  • سیر کوبیده و تفت داده شده: ۵ الی ۶ حبه
  • گرد لیمو عمانی: ۱ قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه و زعفران دم کرده: به میزان لازم
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری:

  1. فیله ماهی را خرد کنید همراه با نمک و فلفل و مقداری زردچوبه و مقداری آب و زعفران و کمی آب لیمو بگذارید مزه دار شود. (حدود نیم ساعت کافی است)
  2. پیاز داغ را که درست کردید سیر له شده را اضافه کنید و تفت دهید بعد ماهی مزه دار شده را به آن اضافه کنید و کمی تفت بدهید. زیاد هم نزنید تا ماهیتون له نشود.
  3. برنج را با ۵ پیمانه و ۶۰ سی‌سی آب همراه با کمی نمک و روغن بگذارید بپزد و آبش کشیده شود.
  4. وقتی آب برنج کشیده شد هر نوع ته دیگی که دوست دارید کف قابلمه چرب شده بریزید. (می‌توان برنج پخته را یک قاشق ماست سفت و مقداری زعفران آب کرده و کمی دارچین مخلوط کرده و کف قابلمه پهن کرد)
  5. بعد به ترتیب یک لایه برنج یک لایه ماهی و مقداری شوید پاشیده و مواد را به آهستگی مخلوط می‌کنیم. این مرحله را چند بار تکرار کرده و لایه آخر هم برنج سفید است که یک گوشه‌اش مقداری زعفران آب کرده ریخته و می‌گذاریم برنج با حرارت ملایم دم بکشد.
  6. بعد از پخته شدن در دیس کشیده و در صورت تمایل روی آن گرد لیمو عمانی هم بپاشید.
مقاله پیشنهادی:  چگونه کتلت ماهی درست کنیم؟

دستور شماره دو

مناسب برای: ۶ تا ۸ نفر

مواد لازم برای تهیه دمی لخلاخ بوشهری:

  • برنج: ۵۰۰ گرم
  • تره: ۵۰۰ گرم
  • شوید: ۱ کیلوگرم
  • ماهی: ۱ کیلوگرم
  • پیاز متوسط: ۳ عدد
  • روغن سرخ‌کردنی: ۱۰۰ گرم
  • روغن مایع: ۱۰۰ گرم
  • گرد لیمو عمانی: ۱ قاشق سوپخوری
  • زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
  • نمک: به مقدار کافی

طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری:

  1. ماهی که برای این غذا انتخاب می‌کنیم، باید از نوع ماهی‌های گوشتی مثل ماهی شیر، هامور، سنگسر، میش ماهی و … باشد.
  2. سبزی را پاک کرده، می‌شوییم و در آبکش می‌ریزیم. وقتی آب آن کاملاً گرفته شد، به صورت ریز خرد می‌کنیم.
  3. پیاز را خلال کرده و با ۱۰۰ گرم روغن سرخ‌کردنی سرخ می‌نماییم تا طلایی شود.
  4. سبزی را به پیاز داغ اضافه می‌کنیم و گرد لیمو عمانی، زردچوبه و کمی نمک به آن می‌زنیم و روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا آب سبزی تبخیر گردد و کمی سرخ شود.
  5. ماهی را قطعه‌قطعه کرده، می‌شوییم و با نصف استکان آب و کمی نمک در ظرفی می‌ریزیم. آن را در حرارت ملایم می‌گذاریم تا کمی بپزد.
  6. پوست ماهی را می‌گیریم و به قطعات کوچک تقسیم می‌کنیم و داخل سبزی می‌ریزیم.
  7. آن‌ها را هم می‌زنیم تا با سایر مواد آغشته شده و کمی سرخ شود.
  8. برنج را خیس کرده و آبکش می‌کنیم.
  9. ۵۰ گرم روغن را با نصف لیوان آب در کف قابلمه می‌ریزیم و می‌گذاریم داغ شود.
  10. نصفی از برنج را در قابلمه می‌ریزیم. مخلوط سبزی و ماهی را روی برنج می‌ریزیم و با بقیه برنج روی آن را می‌پوشانیم.
  11. ظرف برنج را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و در ظرف را می‌بندیم.
  12. بقیه روغن را که ۵۰ گرم می‌شود با نصف لیوان آب جوشانده، روی برنج می‌دهیم و می‌گذاریم با حرارت ملایم به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه دم بکشد.
  13. موقع کشیدن غذا، تمام مواد را در قابلمه مخلوط می‌نماییم و سپس در دیس می‌کشیم.
مقاله پیشنهادی:  طرز تهيه ماهی سرخ شده مجلسی و خوشمزه

نوش جان 😉

کتاب الکترونیکی رمان شازده کوچولو اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی پنج زبان عشق، گری چاپمن اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی ذهن آگاهی برای مدیریت استرس اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی چگونه ازدواج را به موفقیت تبدیل کنیم؟ اطلاعات بیشتر
کتاب اکترونیکی مارپیچ رو به بالا (وارونه سازی جریان افسردگی) اطلاعات بیشتر
دانلود کتاب غلبه بر ناتوانی جنسی (اختلال در نعوظ) اطلاعات بیشتر

پکیج دانلودی درمان دائمی زود انزالی

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی (182 صفحه) + فایل صوتی کتاب (132 دقیقه) + کتاب الکترونیکی 14 تمرین مکمل + برنامه تمرینی 4 هفته ای + آموزش تصویری تمرینات ورزشی + موسیقی درمانی سابلیمینال

اطلاعات بیشتر
منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا