غذاها

طرز تهیه شیرازی پلو مجلسی و خوشمزه

پلو یکی از مهم‌ترین غذاهای ما ایرانی‌هاست که انواع مختلف دارد. شیرازی‌ها پلو را خوشمزه‌تر از هر شهری تهیه می‌کنند. انواع و اقسام پلو در شیراز طبخ می‌شود. امروز می‌خواهیم طرز تهیه پلوی شیرازی را با هم ببینیم.

اگر به شیراز سفر کرده باشید و کلم پلوی شیرازی و یا لوبیا پلوی شیرازی را امتحان کرده باشید می‌توانید تفاوت آن را با پلوهایی که در شهرهای دیگر تهیه می‌شود احساس کنید. اگر می‌خواهید راز خوشمزگی پلو شیرازی را بدانید با ما همراه باشید.

مناسب برای: 7 الی 8 نفر

مواد لازم برای تهیه شیرازی پلو:

  • برنج: حدود یک کیلو
  • مرغ: حدود یک کیلو
  • بادمجان قلمی متوسط: ۵ عدد
  • زرشک: ۱۰۰ گرم
  • زعفران ساییده شده: یک قاشق مرباخوری
  • شکر: دو قاشق سوپ‌خوری
  • روغن: ۱۵۰ گرم
  • زرده تخم مرغ: ۲ عدد
  • ماست: یک لیوان
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه شیرازی پلو:

  1. بهتر است همین اول کاری برنج را خیس کنید.
  2. مرغ را هم بعد از تمیز کردن با دو لیوان آب و یک عدد پیاز خرد شده و البته کمی نمک و فلفل بپزید. برای گرفتن بوی مرغ می‌توانید یک عدد هویج هم هنگام طبخ آن داخل ظرف بیندازید. وقتی مرغ شما پخته می‌شود باید به اندازه یک لیوان از آب آن باقی مانده باشد.
  3. آب مرغ را از صافی رد کنید، بعد استخوان‌های مرغ‌ها را از گوشت آن‌ها جدا کنید و خود مرغ را تکه تکه کنید.
  4. بادمجان را هم پوست کنده و حلقه‌حلقه کنید و بعد کمی بادمجان‌های حلقه شده را داخل روغن سرخ کنید.
  5. زرشک را هم بعدازاینکه کاملاً تمیز کردید کمی تفت دهید. مراقب باشید چون زرشک سریع می‌سوزد بنابراین موقع تفت دادن آن حتی چند ثانیه هم از بالای سر زرشک‌ها کنار نروید. در همان حال که زرشک را سرخ می‌کنید شکر را هم به آن اضافه کنید.
  6. زعفران را در آب جوش حل کرده و بعد با آب مرغی که قبلاً از صافی رد کرده‌اید مخلوط کنید.
  7. ماست را با زرده تخم مرغ و کمی روغن و کمی هم نمک ترکیب کنید و بعد این مایه را ته ظرفی که برای پخت انتخاب کرده‌اید بریزید.
  8. کمی از برنجی را که قبلاً خیس کرده‌اید با مایه ماست و تخم مرغ که داخل ظرف ریخته‌اید مخلوط کنید و بعد با پشت قاشق روی آن را صاف کنید طوری که ته ظرف کاملاً صاف قرار گرفته باشد. نیمی از بقیه برنج را روی این مایه که در واقع نقشش ته دیگ را دارد بریزید.
  9. بادمجان‌ها و مرغ را روی برنج‌ها بریزید و کمی زرشک را هم به آن اضافه کنید. البته باید بقیه زرشک‌ها را کنار بگذارید.
  10. بقیه برنج را روی مرغ و بادمجان بریزید و دوباره با قاشق سطح روی برنج را صاف کنید.
  11. حالا دو سه قاشق روغن را در آب مرغ می‌ریزیم و بعد روی برنج می‌دهیم.
  12. فر را با درجه ۳۵۰ فارنهایت گرم می‌کنیم و بعد ظرف را داخل آن قرار می‌دهیم. یک ساعت و نیم تا دو ساعت کافی است تا پلو شیرازی شما طبخ شود. بعد می‌توانید آن را در یک ظرف دلخواه برگردانید و با تزئینات مورد نظر سرو کنید. البته برای برگرداندن باید ابتدا صبر کنید تا غذایی که از فر بیرون آورده‌اید سرد شود.

نوش جان 😉

2.7/5 - (3 امتیاز)
منبع
niksalehiگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا