نان، کیک و شیرینی

شیرینی کاک؛ دستور پخت شیرینی کاک کرمانشاهی

کاک یا یوخه، نوعی شیرینی سنتی ایرانی است که سوغات شهرهای کرمانشاه، شیراز و خرم آباد محسوب می‌شود. به این شیرینی در شیراز یوخه یا نان یوخه و در کرمانشاه و خرم آباد کاک گفته می‌شود. هرچند کاک کرمانشاه و یوخه شیراز بسیار به هم شبیه هستند، نحوه تهیه این شیرینی در شیراز و کرمانشاه تفاوت جزئی داشته و ضخامت هر لایه در یوخه شیراز کمتر از کاک کرمانشاه است.

کاک، سبک، خوش‌مزه و پرانرژی است.

در این مطلب دستور پخت شیرینی کاک کرمانشاهی را بیان خواهیم نمود.

مواد لازم شیرینی کاک کرمانشاهی:

  • آرد: ۳۰۰ گرم
  • آب ولرم: ۵۰ میلی‌لیتر
  • روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد: ۵۰ گرم
  • مایه خمیر فوری: ۱ قاشق چای‌خوری
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • نمک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • پودر قند: ۱۶۰ گرم
  • پودر هل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر بادام: ۱/۲ پیمانه

طرز تهیه شیرینی کاک کرمانشاهی:

1. ابتدا مایه خمیر را با یک قاشق غذاخوری پودر قند و ۱/۴ پیمانه (۵۰ میلی‌لیتر) آب ولرم در ظرفی مخلوط کنید و سپس در ظرف را بگذارید تا ۱۰ دقیقه بماند و پف کند.

2. سپس روغن را آب (ذوب) کرده در ظرف دیگری بریزید تا کمی خنک شود. آنگاه تخم مرغ را شکسته و نیمی از آن را همراه نمک در لیوان کمی هم می‌زنیم و به روغن اضافه می‌کنیم.

3. مایه خمیر آماده شده را کم‌کم به مخلوط روغن و تخم مرغ می‌افزاییم و به هم زدن ادامه می‌دهیم. سپس آرد را اضافه می‌کنیم و آن‌قدر هم می‌زنیم که خمیر لطیف و یکدست و بدون چسبندگی به دست آید. خمیر را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز دهید. سپس روی آن را بپوشانید و حدود ۲ ساعت استراحت دهید. اگر خمیر شل بود می‌توانید کمی آرد برای تنظیم سفتی آن اضافه کنید.

4. خمیر آماده را لوله کرده و به اندازه‌های یکسان چانه کنید و چانه‌ها را با وردنه باز کنید و با وردنه‌ای ظریف‌تر نازکشان کنید.

5. سپس ورقه‌های نازک خمیر را یک یک روی ساج انداخته و هر دو طرف آن را روی گاز بپزید. پیش از آنکه خنک شوند روی تخته کار پهن کنید و روی آن مایه بادام (مخلوط هل، پودر قند و پودر بادام) بپاشید. سپس ورقه را با دقت لوله کنید. روی آن را با فشار مناسب وردنه بکشید. در پایان با فاصله‌های ۳ سانتی‌متری و به شکل اریب ببرید.

کاک را در ظرف در بسته نگهداری کنید.

نوش جان 😉

2/5 - (2 امتیاز)
منبع
wikibookswikipediaگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا