نان، کیک و شیرینی

طرز تهیه سوهان قم خانگی مرحله به مرحله

سوهان از انواع شیرینی‌های ایرانی پرطرفدار و محبوب است که انواع مختلفی دارد و شما می‌توانید این شیرینی خوشمزه را در منزل به راحتی تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید. در دستور تهیه سوهان از آرد چند منظوره و آرد جوانه گندم و شکر و آب و گلاب و کره و عسل و شربت ذرت روشن و پودر هل و پودر زعفران و پسته خام یا بو داده بدون نمک استفاده می‌شود.

سوهان قمطرز تهیه سوهان عسلی قم

سوهان عسلی و گز لقمه ای و پولکی شیرینی‌های خوش طعم و بی نظیری هستند و اگر شما از آن دسته از افرادی هستید ک به شیرینی‌پزی علاقه‌مند می‌باشید بهتر است از تهیه این شیرینی‌ها غافل نشوید.

مواد لازم سوهان قم خانگی:

  • آرد چند منظوره: یک قاشق غذاخوری + نصف قاشق چای‌خوری
  • شکر: ۱/۲ پیمانه
  • آرد جوانه گندم: یک قاشق چای‌خوری
  • آب: سه قاشق غذاخوری + دو قاشق چای‌خوری
  • گلاب: یک قاشق چای‌خوری
  • کره: ۵ قاشق غذاخوری
  • عسل: ۱.۵ قاشق غذاخوری
  • شربت ذرت روشن: ۱.۵ قاشق غذاخوری
  • پودر هل: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • پودر زعفران: ۱/۸ قاشق چای‌خوری
  • پسته خام و یا بو داده بدون نمک: ۵۰ گرم

طرز تهیه سوهان قم بدون بادکا:

1. برای تهیه سوهان قم فویلی به ابعاد ۴۱*۲۱ سانتی‌متر را روی میز کار خود پهن نمایید و روی فویل را به کمک مقدار کمی روغن چرب نمایید.

2. آرد جوانه گندم و آرد سفید را درون تابه‌ای نچسب با سایز متوسط مخلوط نمایید و تابه را روی حرارت گاز با شعله ملایم قرار دهید و آرد را به مدت ۳ دقیقه تفت دهید و در طول این مدت با کمک قاشق چوبی آرد را مرتب هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته شود سپس تابه را از روی حرارت گاز بردارید و گلاب و آب و شکر را به آرد اضافه کنید و دوباره تابه را روی حرارت ملایم شعله گاز قرار دهید.

3. در مرحله بعدی طرز تهیه سوهان مواد درون تابه را به صورت مرتب هم بزنید توجه داشته باشید که نباید مخلوط آرد به دیواره‌های تابه بچسبد زیرا به راحتی از دیواره تابه جدا نمی‌شوند و هم زدن مخلوط آرد را ادامه دهید تا مواد کف نمایند و بالا بیایند سپس کره را به مخلوط مواد سوهان بیفزایید و هم زدن مواد را ادامه دهید تا کره ذوب شود و بعدازاینکه مواد یک جوش زد تابه را از روی حرارت گاز بردارید و شربت ذرت و هل و عسل را به مخلوط مواد سوهان اضافه کنید و مواد را مقداری هم بزنید سپس پودر زعفران را به مواد اضافه کنید و دوباره مواد سوهان را روی حرارت ملایم شعله گاز قرار دهید و به صورت مرتب مواد را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه هم بزنید تا مواد سفت شوند و به راحتی از تابه جدا شوند.

4. در این مرحله از طرز تهیه سوهان به اندازه یک قاشق از مخلوط مواد را روی فویلی که از قبل چرب کرده‌اید بریزید و به مدت چند ثانیه صبر کنید تا مواد مقداری پهن شوند سپس روی مخلوط مواد سوهان مغز پسته بپاشید و باقی‌مانده مواد سوهان را به همین شکل و با فاصله روی فویل بریزید و مهر را مقداری چرب کنید و به آرامی روی مواد سوهان بکشید تا مواد پهن شوند مغز پسته به آن‌ها بچسبد و به مدت نیم ساعت صبر کنید تا سوهان خنک شود.

سوهان قمدستور پخت سوهان قم و فوت و فن آن

فوت و فن سوهان قم:

  1. سوهان قم بدون بادکا را می‌توانید بیشتر از ۷ روز درون ظرف درب دار نگهداری کنید توجه داشته باشید که با گذر زمان بافت این نوع سوهان بهتر می‌شود.
  2. در تهیه شیرینی سوهان هر چه حرارت شعله گاز ملایم‌تر باشد کیفیت سوهان بهتر خواهد شد.
  3. آرد سوهان را نباید زیاد تفت دهید و فقط آرد را باید به مقداری تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  4. توجه داشته باشید که در دستور تهیه سوهان باید از پودر زعفران استفاده کنید و به‌هیچ‌وجه پودر زعفران را آب نکنید.
  5. در هنگام طرز تهیه سوهان درصورتی‌که به مهر مخصوص سوهان دسترسی ندارید می‌توانید بدنه یک بطری شیشه‌ای را چرب نمایید سپس آن را به آرامی روی سوهان بکشید تا مواد سوهان پهن شوند.
  6. در زمان ریختن مخلوط مواد سوهان روی فویل باید سرعت عمل زیادی داشته باشید زیرا مواد درون تابه به سرعت سفت می‌شوند و در صورت بروز این مشکل باید تابه را روی حرارت گاز قرار دهید تا مواد دوباره شل شوند.
  7. برای تمیز کردن مواد چسبیده به تابه و قاشق مقداری آب درون تابه بریزید و قاشق را نیز در آب قرار دهید سپس تابه را روی حرارت شعله گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد و جوشاندن آب را تا زمانی ادامه دهید که مواد چسبیده به تابه و قاشق از آن‌ها جدا شوند و درون آب حل شوند.
  8. هیچکدام از مواد لازم ذکر شده را کم یا زیاد نکنید و مواد را به دقت اندازه‌گیری نمایید.

نوش جان 😉

به این مطلب امتیاز دهید
منبع
arga-magگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا