ژیگو؛ طرز تهیه ژیگو گوشت گوساله مجلسی
ژیگو (به فرانسوی: Gigot) یک غذای گوشتی کشور فرانسه است. گوشت ژیگو باید نرم و از ران گوسفند یا گوساله جوان باشد. ژیگو را با روغن، نمک، سبزی معطر و سیر طبخ میکنند.
مواد لازم برای تهیه ژیگو:
- ران گوساله جوان: ۲ کیلو
- سیر: یک بوته
- نمک: قدری
- فلفل: قدری
- روغن: ۴ قاشق سوپخوری
- هویج: دو عدد متوسط
طرز تهیه ژیگو:
1. گوشت گوساله جوان را پاک کرده و دو طرف آن را با نوک کارد سوراخ میکنیم. هویج و سیر را پوست کنده به درازا میبریم. هویج و سیر را داخل سوراخها قرار میدهیم.
2. نمک و فلفل را به گوشت میزنیم با نخ کلفتی گوشت را خوب میبندیم و روغن روی گوشت میریزیم. گوشت را در کاغذ آلومینیم میپیچیم در فر ۳۰۰ درجه به مدت ۲ ساعت میگذاریم.
3. گوشت که پخته شد کاغذ را از دور گوشت باز کرده میگذاریم برای نیم ساعت دیگر روی گوشت خوب برشته و طلایی شود، هر ۵ دقیقه باید یک مرتبه روی گوشت را از روغنی که در ته ظرف است بریزیم تا روی گوشت خشک و تیره رنگ نشود. اگر بخواهیم گوشت ژیگو را به برشهای نازک ببریم حتماً باید سرد شود.
نکته:
- اگر خواستیم گوشت را گرم و با سس سر میز ببریم باید پس از خنک شدن و بریدن دو مرتبه برشها را در ظرفی چیده بگذاریم گرم شود و سس را برای روی آن آماده کنیم.
- سسی که برای این نوع گوشت تهیه میکنیم باید سس قهوه ساده یا آبی که از گوشت خودش به دست میآید و یا آب استخوان باشد.
- در انتخاب گوشت باید دقت نمود و اگر از گوشت گاو استفاده نمودیم باید مدت پخت بیشتری در نظر بگیریم.