غذاها

طرز تهیه آش کشک برای 4 نفر

آش کشک یکی از آش های خوشمزه و سنتی ایرانی می‌باشد که در همه نقاط ایران تهیه می‌شود و شبیه به آش رشته می‌باشد. همان طور که از نامش پیداست در این آش، کشک بیشتری در هنگام پخت اضافه می‌شود.

تبلیغات

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه آش کشک برای 4 نفر را برای شما آماده کرده ایم.

طرز تهیه آش کشک مجلسی و خوشمزه برای 4 نفر

مواد لازم برای ۴ نفر:

لوبیا چیتی ½ لیوان
عدس ½ لیوان
سبزی آش ۶۰۰ گرم
بلغور گندم ½ لیوان
سیر ۲ حبه
پیاز ۲ عدد بزرگ
نعناع خشک ۱  قاشق غذاخوری
کشک حدود ۱ پیمانه
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

طرز تهیه آش کشک ساده:

برای تهیه آش کشک ساده ابتدا لوبیا چیتی، عدس و بلغور را از چند ساعت قبل به صورت جداگانه داخل سه کاسه حاوی آب می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم به خوبی خیس بخورند. در ادامه مواد را پس از خیس خوردن، آبکشی می‌کنیم.

در این مرحله لوبیا چیتی را به همراه بلغور داخل یک قابلمه مناسب می‌ریزیم، سپس ۸ لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و آنرا روی حرارت قرار می‌دهیم تا بلغور و لوبیا به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم بپزند و نرم شوند.

پس از گذشت ۴۵ دقیقه عدس را می‌شوییم و به قابلمه اضافه می‌کنیم. در ادامه سبزی آشی را به صورت درشت خرد می‌کنیم، سپس به قابلمه می‌افزاییم. پس از اضافه کردن سبزی، دیگر نباید درب قابلمه را ببندیم.

تبلیغات

در همین حین پیاز را به صورت خلالی نازک و یکدست خرد می‌کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می‌کنیم. در ادامه پیاز را به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می‌دهیم تا طلایی شود.

پس از اینکه پیاز طلایی شد، آنرا از تابه خارج می‌کنیم. در ادامه سیرها را به صورت خلالی نازک خرد کرده و به تابه اضافه می‌کنیم. سیرها را فقط در حدی تفت می‌دهیم که تغییر رنگ دهند، سپس از تابه خارج می‌کنیم.

در آخر نعناع خشک را به همراه کمی روغن به تابه اضافه کرده و فقط در حد یک دقیقه تفت می‌دهیم. در ادامه نصف پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ را به قابلمه اضافه کرده و با آش مخلوط می‌کنیم تا با دیگر مواد یکدست شوند.

پس از اینکه آش به خوبی لعاب انداخت و جا افتاد، کشک را کم کم اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم. در نهایت نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و پس از اینکه آش جا افتاد، آنرا درون ظرف مورد نظرمان می‌کشیم و سرو می‌کنیم.

فوت و فن و نکات تهیه آش کشک

  • اگر آش خیلی آبکی بود می‌توانید کمی رشته نیز به آش اضافه کنید.
  • می‌توانید ۱/۲ پیمانه گندم نیز اضافه کنید.
  • نمک آش را حتماً در انتها اندازه کنید زیرا خود کشک شور است و ممکن است آش شما شور شود.
  • حبوبات را برای تهیه آش تا 24 ساعت قبل هم می‌توانید خیس کنید.
  • سبزی آش را کمی درشت خرد کنید و در صورت تمایل قبل از افزودن به آش تفت کوچکی بدهید.
  • میزان کشک را هم ذائقه خود میزان کنید.
5/5 - (1 امتیاز)

تبلیغات

منبع
پانا مگsalamdonyaparsiday

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا